muistoissamme

Tämä on virtuaalihevonen. This is a SIM-game horse.

Vaapukan Sulevi

Vaapukan Sulevi menehtyi 5.2.2011 kunnioitettavassa, lähes 31 vuoden iässä.


Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan. Klikkaa suuremmaksi.

virallinen nimi (rekno): Vaapukan Sulevi (VH-55701) painotus: kouluratsastus
rotu, skp: suomenhevonen, ori koulutustaso: ko Vaativa B, re 70cm
väri, säkäkorkeus: rautias, 154cm kasvattaja: Vaapukka
syntynyt: 12.07.2008, ikä (3v. 12.10.2008) omistaja: Milja, Fiktio
Meriitit:
- SLA II 81p. (28.11.2010)
    - 16 + 17 + 20 + 20 + 8
1. Selkeä ratsutyyppi, ok leimat. 4p.
2. Suurehko pää, vahva kaulan ylälinja, loivat lavat. 4p.
3. Lyhyt ja tiivis runko. Pyöreä ja sopusuhtainen. 4p.
4. Pitkät jalat. Kuivat eikä suuria rakennevirheitä. 5p.
Näyttelytulokset:
- irtoSERT (LKV2) 21.11.2008 Väkivahvassa päätuomarina Alina J.

Rotunäyttelytulokset:
- III palk. (BIS1) 17.09.2009 Malsamossa, tuomarina Milka L.

Äänekäs, utelias, laiska, syöppö. Nämä sanat kuvaavat varsin hyvin Sulevin luonnetta. Ori on varmasti tallin suurin metelöitsijä, mutta sen uteliaisuus on sitäkin suurempi. Sen jälkeen kun Sulevi saapui Fiktioon, ei olla nähty hiljaista päivää. Jos ori ei saa tarpeeksi haluamaansa huomiota, se alkaa oitis hirnahtelemaan tai muuten ääntelehtimään. Koska ori on kova pyörimään karsinassaan, sen karsinan putsaus ei ole oikein mieluista puuhaa, sillä kaikki on levitelty sinne tänne. Jos joskus jostain syystä tulet Fiktioon siivoilemaan karsinoita, suosittelen jättämään Sulevin karsinan viimeiseksi, ettet kuole jo ensimmäisen karsinan kohdalla.

Ruokinta-aikaan tietenkin Sulevi on ensimmäisenä valittamassa, jos ruoka ei tule ajallaan. Oriilla on myös tapana kinuta lisää ruokaa tai pikku välipaloja. Tai mistäköhän minä sen voin oikein tietää..? Joka tapauksessa jos ori ei tee muuta, se on syömässä. Ihme, että se on pysynyt suht timmissä kunnossa, mutta joskus on otettava itseään niskasta kiinni ja olla antamatta sille ylimääräisiä välipaloja.

Tarhassa Sulevilla on vain kolme asiaa, jota se tekee. Numero yksi: nukkuu. Numero kaksi: syö. Numero kolme: juoksee tarhaa ympäri, kuin olisi tuli hännän alla. Suht helppo tarhattava ori on, riippuu siitä, onko se laiskalla tuulella, vai niin täpinöissään tarhaanpääsystä, ettei malta edes hetkeä olla paikoillaan. Sulevin uteliaisuus on kostautunut muutamaan otteeseen myös tarhassa. Se on nimittäin parikin kertaa tunkenut turpansa sähkölankaan ja saanut ihan mukavat sähköiskut. Viimeisestä kerrasta se kuitenkin viisastui, eikä sitä ole sen koommin aitojen lähellä nähty norkoilevan.

Hoitaessa ori on mitä helpoin tapaus, sillä se ei jaksa kaviotakaan liikauttaa. Silmätkin painuvat lähes heti kiinni. Ainoa huono puoli on, että se ei suostu nostamaan jalkojaan sitten millään. Hetken aikaa täytyy hikoilla, että jalan saa vihdoinkin ylös, pidettyä sitä ylhäällä ja putsata samalla. Varusteet on ihan helppo laittaa, mitä nyt pientä pullistelua tapahtuu satulavyötä laitettaessa. Varsinkin suitset ovat helpot, sillä yleensä Sulevi sattuu juuri sillä hetkellä haukottelemaan. Ei ori taluttaessakaan vaikea ole, sillä liikkuminen on hiukan hidasta. Tammojen kohdalla se sentään hiukan innostuu röyhistelemään rintaansa.

Ratsastettaessa Sulevi on äärimmäisen laiska, on suorastaan ihme, että olemme menestyneet kisoissa. Luulen, että meille on vain annettu säälipisteitä esimerkiksi arvioimalla oriin ulkonäköä, jota voisikin ihailla kaiket päivät. No, vaikka laiska ori onkin on se sentään jotain kuitenkin oppinut, vaikkei siitäkään aluksi meinannut tulla mitään, kun ori vain temppuili. Mutta nykyään Sulevi menee oikein nätisti, kunhan sen saa kunnolla liikkumaan eteenpäin. Tunnin ratsastuksen jälkeen väsyneempi olenkin useimmiten minä. Maastossa ori toden totta innostuu ja kentällä havaittu laiskuus on tipotiessään. Kohta poju jo mennä liihottaa eteenpäin ja joskus yrittää ryöstää. Onneksi se ei kuitenkaan säiky juuri mitään, sillä kovista vauhdeista ei ole mukavaa tippua, vaikka emme me nyt sentään koko ajan laukkaa.

Traileriin ori ei mene sitten millään, nimittäin ori täytyy suunnilleen työntää sisään ja laittaa luukku niin nopeasti kiinni, kuin vain mahdollista. Sillä se yrittää kaikin mahdollisin keinoin päästä pois, vaikka olisikin kiinni. No, kun lähdetään liikkeelle, niin kopista alkaa kuulua hirveää hirnumista ja taitavat ohikulkijat ja -ajajat ihmetellä tuota jyskettä, pauketta ja kiljumista. Sulevi ei ole siis maailman parasta matkaseuraa.

Kun Sulevi kuulee sanan kengitys ja näkee työkalut, se olisi jo kovaa vauhtia juoksemassa karkuun, ellei olisi kiinni. Kaikin mahdollisin keinoin se yrittää rimpuilla itsensä vapaaksi siinä tietenkään onnistumatta. Toinen oriin kammoama juttu on eläinlääkäri. Samanlainen käytös jatkuu myös eläinlääkärin tehdessä toimenpiteitään. Potkia tai purra se ei ole kuitenkaan missään vaiheessa yrittänyt ja siitä olen erittäin iloinen.

Sukutaulu

      i. VIR MVA Ch Kulon Kelmi
      KTK II, sh, rt, 156cm
   ii. SS Kelmi
   KRJ IV, YLA3, sh, rt, 154cm
   iii. Jaatinen, KRJ IV
   iie. Lahja-Toive
   ie. Rautaneiti
   YLA3, sh, rt, 163cm
   iei. Hämäränhenki
   iee. Månsken, VVJ II, YLA3
      e. Keskiviikon Sylvia
      YLA2, sh, rt, 149cm
   ei. Fiktion Augustus
   SLA II, sh, tprt, 153cm
   eii. Fandel, KRJ II, SLA I, YLA3
   eie. Lilla My, KRJ IV
   ee. Kulon Sympatia
   sph, rt, 142cm
   eei. Nuhruaja
   eee. Tanssi

Kulon Kelmi (i) on nimensä mukaisesti aikamoinen kelmi. Vaikkei käyttäytyminen olekaan aina ihan kymppi, on ori saanut haalittua mukavan määrän kouluratsastussijoituksia ja onhan se näyttelyissäkin menestynyt upeasti. Eipä Kelmistä ole turhaan muotovaliota tullut, eikä KTK II-palkintokaan ihan hatusta vedetty. Sulevi on Kelmin ainoa orijälkeläinen, loput kolme ovat tammoja.

Suvultaan Kelmi on jokaisen hieman lyhytsukuisempaa suomenhevosta kasvattavan unelmaori! Kelmin suku on täysin kaksipolvinen ja aika harvinainen. Kelmin suvussa ei ole kovin tunnettuja hevosia, mutta sen vanhemmat ovat hienoja eläimiä kumpikin. Sen suvusta löytyy mm. Kulon hieno tamma Rautaneiti (ie), joka onkin orin emä! Rautaneiti on kilpaillut lähinnä jokaisessa lajissa mitä löytyy ja sijoittunut Kelmin painotuslajissa kouluratsastuksessakin useasti. Ruotsiin eksyneistä suomenhevosista ehkä tunnetuin on Kelmin suvustakin löytyvä ori Måne (ieei), joka on kisannut kouluratsastuksessa aluetasolle sekä kansallisissakin. Månea on nähty esimerkiksi Ypäjällä useaan otteeseen ja sen varsoista tunnetuin lienee Kelmin emänemä Månsken (iee), joka on Kirveltäjässä asunut tamma. Månsken kuoli luonnollisesti vanhuuteen 27-vuotiaana.

Kelmin emä Rautaneiti (ie) on upea YLA 3 palkittu suomenhevostamma, jolta löytyy korkeutta hienot 163 cm. Netaksi kutsuttu suomenhevonen on rauhallinen ja rehellinen, omistajansa mukaan juuri perinteinen suomenhevonen. Rautaneiti on väritykseltään kauniin rautias, jolla on lempeä katse. Se on ahkera kilpailuhevonen joka on myös hyvä lajissa kuin lajissa. Rautaneiti on nähty useasti kouluratsastuskilpailuissa, mutta myös valjakkoajossa ja esteratsastuksessa on tamma on loistanut. Sen omistaja on myös luvannut viedä Netan valjakkoajon laatuarvosteluun, josta toivotaan tammalle jotain hyvää palkintoa. Mielessä tietysti siintelee ensimmäinen palkinto. Sijoituksia Netta on kerännyt valjakkoajosta jo 17 kappaletta! Näyttelyissä Netta ei oikein ole menestynyt, sillä sen parhain ansio on kunniamaininta ja jalostukseen suositellaan!

Kulon Kelmin isä on hieno Fiktiossa elämänsä asunut suomenhevosori, joka totteli nimeä SS Kelmi (ii). Isänsä nimeä kantava Kelmimme on isänsä viimeinen varsa, koska SS Kelmi menehtyi 28.10.2007. SS Kelmi oli upean rautias ja se oli saavuttanut palkinnot YLA 3 sekä KRJ IV. Kouluratsastuksessa se oli kerännyt 78 rankingpistettä. SS Kelmillä oli kiva luonne ja se oli rento hevonen. SS Kelmillä oli myös hyvät askeleet ja mukava suku. Sijoituksia SS Kelmi keräsi KRJ:n alaisista kilpailuista huimat kaksikymmentäkahdeksan. SS Kelmi voitti luokkansa kouluratsastuksessa huimat 6 kertaa! SS Kelmin kasvatti Stable of Sunset ja ori sai sieltä hyvän kasvatuksen. SS Kelmi oli helppo ratsastaa ja se toimi hyvin myös ajossa vaikkei sitä kisattukaan ikinä missään muussa lajissa kuin kouluratsastuksessa, joka oli tämän hienon orin painotuslaji.

Yleislaatuarvostelussa toisen palkinnon saanut Keskiviikon Sylvia (e) omaa kiltin luonteen lisäksi kauniin värityksen. Toki kenkkuillakin tämä tamma osaa, mutta useimmiten se on pirteä ja ihmisystävällinen. Sylvia on kilpaillut menestyksekkäästi koulua. Esteitä ja valjakkoajoakin on sen kanssa kokeiltu suht hyvällä menestyksellä. Tammalla on Sulevin lisäksi kaksi jälkeläistä, molemmat tammoja. Ensimmäinen näistä asui Fiktiossa, mutta menehtyi 26-vuotiaana huhtikuussa 2010.

Sylvian suvusta löytyy hienoja, menestyneitä hevosia, kuten myös vähemmän kilpailleita harrastehevosia. Sylvian isä, Fiktion Augustus (ei) on yksi näistä paljon kilpailleista ja menestyneistä hevosista. Aku on pikkukeppostelija, ja on periyttänyt keppostelijan luonteen myös jälkeläisilleen, joka on toisaalta vain pieni piristys tässä arjessa! Akulla on kilpailtu menestyksekkäästi koulu- kuin myös esteratsastuksessa, palkintoja ja sijoituksia vimmatusti kahmien.

Fandel (eii) on komea tummanpunarautias suomenhevonen. Säkäkorkeutta oriilta löytyy 156 sentin verran. Ori on kilpaillut kouluratsastuksessa ja sijoittunut monesti. Ori on KRJ II, SLA I ja YLA3 palkittu. Fandel viettelee tällä hetkellä eläkepäiviään ja on omistajansa ylpeyden aihe, kuten varmasti myös kasvattajansa. Upea Oreakas (eiii), menestyi hyvin kouluratsastuksessa. Sen koulutustaso ylsi vaativaan A:han. Kaunistakin kauniimpi Fandeliina (eiie), oli myös menestynyt kouluhevonen. Tamma kahmi voittoja. Neiti oli myös kantakirjattu ja suosittu siitoshevonen. Se saikin monta upeaa jälkeläistä, joista Fandel oli viimeinen. Tamma menehtyi 26-vuotiaana.

Lilla My (eie) on kouluratsastuksessa kilpaillut tummanpunarautias suomenhevostamma. Säkäkorkeutta tammalla on 151 senttiä. Tamma on palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuudessa neljännellä palkinnolla. Perusjuntti Muumin Trollet (eiei) on hyvin tunnettu kansallisen tason kouluratsu, varsinkin kun nimi oli ruotsia. Ori on napannut monta voittoa niin kansallisen, kuin aluetasonkin kilpailuista. Lisäksi orii on upearakenteinen ja on näyttänyt kyntensä myös näyttelykehissä. Ori onkin kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Trolli menehtyi 18-vuotiaana. Kaunis koulutamma Pikku-Maija (eiee). Tamma on kahlannut läpi monet koulukisat ja on tuonut paljon voittoja kotiin. Kilpailemisen lisäksi tamma on varsonut kuudesti. Viimeistä varsoessaan tamma menehtyi.

Sylvian emä Kulon Sympatia (ee) on nimensä mukainen, sympaattinen neitokainen. Sympatia on kilpaillut kouluratsastuksessa, muttei yltänyt laatuarvostelun palkinnoille. Tamma on todella sievä, kaunis yksilö ja sehän on periytynyt jälkeläisille, jotka kummatkin ovat emänsä näköisiä tammoja. Tamman suvussa on periytynyt pitkältä ja kaukaa sähäkkä luonne ja tamma onkin varsinainen hösääjä. Sympatia viettää mukavaa ja rentoa elämää Keskiviikon tallissa, kaylan hoivissa.

Sympatian isä, Nuhruaja (eei) on yksi Kulonpään oreista. Nuhruaja ei ole elämänsä aikana paljon kilpaillut, mutta muuta mainetta se on saanut esimerkiksi Kulonpään yhtenä siitosorina. Nuhruaja on yksi suvun ominaispiirteen, vilkkauden ja sähäkkyyden kantaja.

Sylvian emänemä on myöskin melko vähän kilpaillut tamma Tanssi (eee). Tanssi on hyvin kaunis tamma ja on kasvattajan onneksi periyttänyt ulkonäkönsä Sympatialle, ne ovat lähes saman näköiset. Kuten on jo kerrottu, Tanssi ei varsinaisesti ole paljoa kilpaillut. Tammalla on kuitenkin muutamia jälkeläisiä, jotka ovat periytyneet myös isänsä näköisiksi, nämä ovat lähinnä oreja. Tamma on menehtynyt jo jonkin aikaa sitten. Kappaleet 2-4, 6 ja 9-11 © Crystal

Jälkeläiset

sh-t. Virnan Mehukatti s. 31.05.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä ILO Jasmiina
sh-o. Missun Vauhtipyörä s. 12.10.2009 emä Mörkövaaran Lumottu
sh-t. Mörkövaaran Kaisla s. 09.09.2010 irtoSERT emä Keinumäen Kultu
sh-o. Fiktion Juuko s. 10.10.2010 emä Fiktion Pyrytär

Kilpailutulokset

50 KRJ-sijoitusta + 1 CUP-sijoitus

11.05.2009 - KRJ - Helppo A - 1/34
05.05.2009 - KRJ - Helppo A - 2/34
01.05.2009 - KRJ - Vaativa B - 1/40
30.04.2009 - KRJ - Vaativa B - 4/40
28.04.2009 - KRJ - Vaativa B - 2/26
31.03.2009 - KRJ - Helppo A - 7/50
29.03.2009 - KRJ - Vaativa B - 3/40
26.03.2009 - KRJ - Helppo A - 2/26
25.03.2009 - KRJ - Helppo A - 6/50
18.03.2009 - KRJ - Vaativa B - 2/30
17.03.2009 - KRJ - Vaativa B - 1/30
28.02.2009 - KRJ cup - Vaativa B - 24/502
20.02.2009 - KRJ - Helppo A - 9/97
15.02.2009 - KRJ - Helppo B - 6/50
15.02.2009 - KRJ - Helppo B - 5/52
14.02.2009 - KRJ - Helppo B - 3/43
12.02.2009 - KRJ - Kür Helppo A - 6/100
11.02.2009 - KRJ - Vaativa B - 6/100
11.02.2009 - KRJ - Helppo A - 9/100
10.02.2009 - KRJ - Helppo B - 5/50
08.02.2009 - KRJ - Vaativa B - 4/52
08.02.2009 - KRJ - Helppo B - 2/50
07.02.2009 - KRJ - Helppo B - 1/50
06.02.2009 - KRJ - Helppo B - 1/50
19.01.2009 - KRJ - Helppo A - 6/55
18.01.2009 - KRJ - Helppo B - 7/56
17.01.2009 - KRJ - Helppo A - 6/55
15.02.2009 - KRJ - Helppo B - 5/52
08.02.2009 - KRJ - Vaativa B - 4/52
05.02.2009 - KRJ - Helppo A - 2/50
30.01.2009 - KRJ - Vaativa B - 2/30
23.01.2009 - KRJ - Helppo B - 2/52
21.01.2009 - KRJ - Helppo B - 4/52
19.01.2009 - KRJ - Helppo A - 4/40
18.01.2009 - KRJ - Helppo A - 5/40
06.01.2009 - KRJ - Helppo B - 2/52
30.12.2008 - KRJ - Helppo B - 5/52
27.01.2009 - KRJ - Helppo C - 7/72
21.01.2009 - KRJ - Helppo B - 5/72
20.01.2009 - KRJ - Helppo B - 2/4
15.01.2008 - KRJ - Helppo B - 3/40
08.01.2009 - KRJ - Helppo B - 2/92
03.01.2008 - KRJ - Vaativa B - 5/52
03.01.2009 - KRJ - Helppo C - 2/13
02.01.2009 - KRJ - Vaativa B - 6/52
01.01.2009 - KRJ - Vaativa B - 2/52
30.12.2008 - KRJ - Vaativa B - 1/64
29.12.2009 - KRJ - Helppo C - 6/52
21.12.2008 - KRJ - Helppo B - 8/99
26.08.2008 - KRJ - KN Special - 8/70
26.08.2008 - KRJ - Helppo B - 1/69

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

09.11.2010 - Viimein on Sulevinkin aika päästä laatuarvosteluun. Kyseessä on tietenkin suomenhevosten oma, sillä VRL taukoilee edelleen. Oriilla on jo reilusti ikää, mutta se ei meitä hidasta. Pari viikkoa sitten orihan astui erään KTK-tamman. Laatiksen jälkeen ori pääsee kuitenkin ansaituille eläkepäiville.

04.11.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Jenna H.
valmentajan kommentti: Tänään valmennuksen aiheena oli pohkeenväistö, avo- ja sulkutaivutukset, sekä lopputunnista laukanvaihto. Alkutunnista herättelimme Sulevin taas reippaaksi ja teit aluksi samaa tehtävää kuin edellisessä valmennuksessa ja kun se sujui mallikkaasti päästiin laukkatyöskentelyn jälkeen ympyrälle ravailemaan. Pyysin sinua siirtämään Sulevin takapäätä muutamaksi askeleeksi ulospäin, jotta saataisiin se reagoimaan pohkeeseen herkästi. Lopputunnista teitkin muutaman oikein mallikkaan laukanvaihdon.

31.10.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Jenna H.
valmentajan kommentti: Pidin Suleville ja sinulle tänään kouluvalmennuksen. Alkutunnista keskityimme herättelemään oria ja saamaan sen nopeaksi avuille. Teimme paljon siirtymisiä ja temmonmuutoksia ja lopputuloksena olikin suhtreipas oripoika. Lopputunnista teimme hiukan sivuttaisliikkeitä, tehtävänä avotaivutus, voltti ja avotaivutus, jonka jälkeen pohkeenväistöä. Sait tehdä kovasti töitä, että päästiin kohti tavoitetta, mutta lopulta se sujuikin hyvin!

27.12.2009 - Yökouluvalmennus Vinlannissa, valmentajana ssintti.
valmentajan kommentti: Huomasin Miljan Sulevin muistuttavan paljon Kyan Kakea ratsastettavuudeltaan, joten ratsukon kanssa mentiin samalla idealla kuin Kyankin kohdalla. Alkuverryttely aloitettiin etsimällä eteenpäinpyrkimystä ravissa. Ori sai kulkea melko matalassa muodossa ja Miljan tehtävänä oli saada ori ravaamaan ja työntämään takaa. Pikkuhiljaa löytyi Suleviltakin jonkinlaista eteenpäinpyrkimystä, joten oli aika siirtyä varsinaiseen työskentelyyn.

Milja sai lähteä tekemään täyskäännöksia takaosalla lähes keskikäynnissä, jotta ori pysyisi reippaana. Muutaman sujuvan käännöksen jälkeen ratsastaja sai pyytää orin hieman kootumpaan muotoon ja Sulevin onnistui säilyttää melko hyvin eteenpäinpyrkimys kootummassakin käynnissä. Raviin siirryttäessä Milja teki ensin hieman keskiravia ennen kuin siirtyi kokoamaan Sulevia volttien avulla. Kokoaminen onnistuikin paremmin, kun orin sai ensin liikkumaan isommin. Pätkittäin tuli todella hyvin koottua ravia.

Laukassa ratsukko aloitti taas lisäyksillä ennen kokoamisharjoituksia. Laukassa ori teki laadukkaampia lisäyksiä kuin ravissa, mutta kootummassa muodossa laukkaaminen näytti olevan työlästä Suleville. Lopetimmekin Sulevin kanssa työskentelyn muutaman hyvän pätkän jälkeen, jotta sen laukka ei ainakaan menisi huonompaan suuntaan. Todella laadukas pari, jonka kannattaa tehdä paljon vaihtelevaa työskentelyä, jotta ori pysyisi eteenpäinpyrkivänä.

17.05.2009 - Ystäväni kymmenvuotias tytär halusi ratsastaa Sulevilla, vaikka varoittelin sen olevan äärimmäisen laiska. Siitä huolimatta neiti kiipesi oriin selkään ja yritti innokkaasti saada sen liikkeelle. Mitään ei tapahtunut ensimmäisellä, toisella, kolmannella, neljännellä, eikä viidennelläkään yrityksellä. Maiskuttelukaan ei auttanut.

Huomasin tytön olevan jo itkun partaalla, joten yritin tarjota apua, mutta hän tahtoi yrittää vielä itse. Kun Sulevi ei näyttänyt vieläkään aikovansa liikahtaa mihinkään, tein tytön huomaamatta muutaman vippaskonstin ja pian laiskajaakko liikahti eteenpäin tytön ilmeen kirkastuessa silminnähden. Kierros kierrokselta Sulevi alkoi reipastua ja tyttö oli onnessaan hypätessään viimein alas oriin selästä. Tai loppujen lopuksi neiti oli pakotettava alas, sillä hän olisi mielellään jäänyt selkään loppuiäkseen. Lähtiessään tyttö toivoi saavansa ratsastaa oriilla toistekin, eikä tuohon pyyntöön voinut vastata kuin myöntävästi.

11.05.2009 - Tänään olimme Sulevin viimeisissä kilpailuissa. Sijoituksia on saatu kiva määrä kasaan ja tulihan tämänpäiväisistäkin kisoista peräti voitto! Hämmästyttävän hyvin ori on pärjänyt kilparadoilla, vaikka onkin aikamoinen laiskimus. Jostakin se on aina saanut puserrettua energiaa, tai ei nyt ihan aina, onhan niitä huonostikin menneitä kilpailuja vaikka kuinka paljon. Mutta eihän sellaista määrää kehtaa mihinkään esille laittaa, heh.

28.02.2009 - Kouluratsastusjaos järjesti tänään joka kuukautisen CUP-kilpailunsa. Pääsimme Sulevin kanssa laatuarvostelussakin lisäpisteen tuovalle sijoitukselle, vaikkakaan se ei kovin hyvä ollut. Olihan luokassa kuitenkin 502 osallistujaa, joten 24. sija oli kieltämättä hyvä. Osallistuimme luokkaan Vaativa B.

26.08.2008 - Sulevin kilpaura lähti äskettäin mukavasti käyntiin. Tänään sijoituimme ensimmäistä kertaa. Tunnelma oli katossa, sillä kyseessä oli luokkavoitto! Ratsastimme helpon B:n kouluratsastusohjelman, joka meni täysin nappiin, vaikka verkassa Sulevi vaikuttikin vielä todella, todella laiskalta, joten en osannut kuvitellakaan tällaista tilannetta.