virtuaalinen suomenhevostalli

Unissa

† 14. syyskuuta 2013

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 143 cm
synytynyt10.04.2011, 29-vuotias (4v. 09.08.2011)
osaaminenko: Helppo A, re: 55 cm
rekisterinumeroVH11-018-1263
kasvattajaTaavi Tulonen
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
  
saavutuksetKRJ-II, YLA2

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Fiktio

Pikkuinen tammamme Unissa, eli Sanni on erittäin positiivinen ja hieman jopa vekkuli neiti. Sanni myös vetelee vähintään kahdesti päivässä kunnon torkut, ketarat oikoseltaan ihan kuorsaten - kyllä, jos et usko hevosen kuorsaavan, niin tule katsomaan meidän tammaa! Ja jos tamman menee herättämään päivätorkuilta, saa takuulla kiukkuisen hapannaaman kaverikseen. Muuten Sanni on erittäin iloinen ja keksii ihmisten pään menoksi konnanoukkuja. Se osaa avata karsinansa oven (eikä tarhankaan portti ole kovin haasteellinen) ja ai että sitä riemua kuinka kivaa on juosta pitkin maita ja mantuja hippaa leikkien. Harjapussin sisältö on myös erihupaisaa tyhjentää pitkin poikin, joten sitä ei kannata jättää tamman lähettyville. Sanni on helppo talutettava, sen kanssa kuitenkin kannattaa aika-ajoin tehdä luonnollisen hevosmiestaidon juttuja, sillä jos johtajuus pääsee unohtumaan, kokeilee Sanni varmasti rajojaan!

Hilarimpsis ja hameen helmat pyörimään, tuntuu tuumaavan Sanni tuntiessaan ratsastajan painon jalustimessa. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tamman selkään nousussa ei kannata aikailla tai saa jäädä loikkimaan tamman rinnalle sen lähtiessä kiitämään eteenpäin. Sanni on hyvin energinen ja kiireinen ratsu, se ei helpolla lopeta sipsuttamista ja käynnin rauhoittamiseen tuntuu tarvitsevan toisinaan jonkinlaisia taikatemppuja! Onneksemme keksimme juoksuttaa tamman ennen ratsastusta, se rauhoittaa kiireistä neitiä huomattavasti. Sanni on myös ihan tajuttoman herkkäsuinen, joten se vaikuttaa sitten taas jo aika kumman paljon tamman ratsastukseen. Liian kova käsi saa Sannin takajaloilleen, liian kovat pohkeet saavat neidin rynnimään eteenpäin. Kun ratsastaja on tarpeeksi eleetön ja rauhallinen pelaa yhteistyö helpostikin, sillä kaiken takana on kuitenkin erittäin miellyttämisen haluinen tammaneiti. Kiirettä saa tuskin kukaan Sannilta pois, mutta hyviin suorituksiin tamman kanssa voi silti yltää ilman sen suurempaa tuskaa!

Sanni on pahasti laitakammoinen tamma ja kuljettaminen pelkässä trailerissa ei onnistu lainkaan, hevoskuljetusauton keksiosalla tamma kuitenkin matkustaa todella nätisti. Jos matkataan valmennuksiin tai klinikalle, ei tamma tuumaa maisemanvaihdoksesta juurikaan mitään, mutta kisojen vilkas tunnelma saa hännänalle kytevän nuotion ja Sanni on erittäin levoton. Se pyörii kuin hyrrä hoitajansa ympärillä, loikkii pystyyn ja sivuille. Kaikkikun pitäisi saada nähdä samaan aikaan. Jos tiedossa on pitkä odottelu, kannattaa tamman korviin sujauttaa pumpulipallot, jotka rauhoittavat sitä kummasti! Valitettavan usein kisasuorituksia häiritsee kiireellisyys, mutta parhaimpina päivinä pikkutamma loistaa ja kirii hienosti isommissakin kisoissa kärkisijoille!Sukuselvitys

i. Jyly-Kaarlo prt, 147 cm ii. Ironia vrt, 149 cm iii. Molen Klasu rt, 151 cm
iie. Merinka vprt, 149 cm
ie. Lammin Hehku rt, 144 cm iei. Lammin Mento rt, 144 cm
iee. Surusuu prt, 145 cm
e. Uniina rt, 140 cm ei. Vihto rt, 145 cm eii. Vekale vprt, 147 cm
eie. Kymin Olma rt, 144 cm
ee. Talven Unelmia trt, 142 cm eei. Suurre rt, 147 cm
eee. Ulriikka tprt, 139 cm

i. Jyly-Kaarlo tunnetaan pienenä, mutta pippurisena hevosorina. Sillä todellakin on pippurinen ja jonkinverran äkkipikainen luonne jota se on myös paljon periyttänyt jälkeläisilleen. Kaarlo ei ole mikään hullunkiilto silmissä juoksenteleva pöpipää, mutta se keksii aina syyn näyttää vähän hampaita ja luimistella ohikulkijoille. Oria käsitteleekin vain ihmiset, jotka tuntevat sen ja tietävät jo pienestä eleestä milloin kannattaa siirtyä takavasemmalle. Suositun jalostusorin Kaarlosta tekee kuitenkin sen kapasiteetti ja ratsastettavuus jotka ovat periytyneet yhtä paljon kuin isälinjan luonnekin. Kaarlo tasainen ja rauhallinen ratsu sekä erittäin miellyttämisenhaluinen. Kaarlo tekee asiat täysillä ja parhaansa mukaan. Pieneksi hevoseksi sillä on myös erinomainen hyppykapasiteetti sekä liikkuvuus kouluratsastuksen suhteen.

ii. Ironia on vähintään yhtä häjy kun poikansa Jyly-Kaarlo. Tuo äkäinen luonne on tämän isälinjan kirous, mutta kun siihen on osattu yhdistää oikeanlainen emälinja, on syntynyt Unissan kaltaisia varsoja, jotka ovat oikeastaan hyvinkin siedettäviä tapauksia. Ironia on menestynyt etenkin kouluratsastuksessa ja se onkin ratsuna aivan toisenlainen kuin maastakäsin ja hoitaessa. Herkkä, nöyrä, energinen ja liikkuvuus on omaa luokkaansa. iii. Molen Klasu ei ole jättänyt jälkeensä kovinkaan montaa jälkeläistä. Suomen Lapissa vaikuttanut ja tunnettu Klasu toimi lähinnä työhevosena monessakin perheessä ollen korvaamaton apu. Äkäisyys näissä oreissa on havaittu jo täällä, sillä ikinä oria ei käsitellyt kuin miesväki jotka olivat (luulivat olevansa) yhtä vahvoja kuin tämä hevonen itse. iie. Merinka oli harrasteratsu ja suosittu hevonen kotiseudullaan. Kiltteyden perikuva jolla oli myös ulkonäköä.

ie. Lammin Hehku on kilpaillut ja menestynyt useammassa lajissa. Tammalta löytyy energiaa ja kapasiteettia moneen lajiin mikä on osattu kanavoida oikein ahkeralla treenaamisella. Hehku on ratsuna hyvin kuuliainen, vaikka sitä ei kaikkein kokemattomille anneta kuumuudensa takia. Hehkulla on muutama jälkeläinen joille se on vahvasti periyttänyt monipuolista osaamista sekä intoa asioihin. Myös ulkonäön sanotaan olevan tämän tamman varsoilla vahva. iei. Lammin Mento oli rakenteeltaan vahva yksilö ja se on ollut suosittu jalostusori juurikin näiden geenien takia. I-palkinnolle kantakirjattu ori oli paitsi näyttävä, myös osaava. iee. Surusuu ei ole päässyt maailmalle taitojaan näyttämään, mutta se on tunnettu luotettavana ja hellyyttävänä hevosena, jonka selkään on uskaltautunut kuka vain.

e. Uniina on uskomattoman suloinen näky paksussa pitkässä harjassaan joka saa sen näyttämään erityisen pieneltä. Kun koko poni on vaalean jouhen peitossa on sympatia taattu. Uniina on kuitenkin paljon muutakin kuin suloinen; se on kiltti ja luotettava hevonen. Periaatteessa tammaa pystyy käsittelemään kuka tahansa ja se onkin mainio vastapaino tamman sulhaselle, Unissan isälle. Uniinalla ei Unissan lisäksi ole kuin yksi varsa. Ratsuna tamma on rauhallinen, välillä ehkä liiankin rauhallinen. Se on silti osaava ja herkkä, kunhan saa sen vaihteen päälle. Joskus se saattaa olla työn takana, mutta se kyllä kannattaa! Uniina on kilpaillut kouluratsastuksessa ja voittanutkin useita kilpailuja, mutta nykyään se on lähinnä harrasteratsu ja monen aloittelevan ratsastajan opettaja. Uniina on hevonen jolla kyllä riittää kärsivällisyyttä.

ei. Vihto ei ole mikään erityisen tunnettu nimeltään, mutta kotiseudullaan kyllä. Vihto on luottohevonen ja monen aloittelevan harrastajan ensikosketus hevosiin. Oriksi Vihto on rauhallinen ja sitä voisi kuvailla viilipytyksi. Ratsuna se on huomattavasti energisempi. Herkkä avuille ja hyvällä ratsastajalla toimii kuin ajatus. Ulkonäköäkään puutu ja Vihto on nähty kyllä useammissa näyttelyissä hienolla menestyksellä. Kantakirjaan oria ei ole kuitenkaan haluttu. eii. Vekale on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin poikansa. Kylmän viileä kaveri jota ei monet asiat saa hätkähtämään. On suorastaan ihailtavaa miten Vekale hyvä kun korvaansa kääntää, vaikka pommi tippuisi turvan alle. eie. Kymin Olma on luonteeltaan vähän toista maata; se on herkkähipiäinen ja jo väärään kohtaan koskeminenkin voi pilata sen päivän.

ee. Talven Unelmia on herkkä ja diivamainen hevonen. Se ei voi sietää vesilätäköitä tai teräviä kiviä - se pomppii niiden yli. Myös mahanalunen on kiellettyä aluetta ja tamma todellakin näyttää mielipiteensä jos sinne kosketaan. Hevosta ei saa silti pelätä, siitähän tämä vasta innostuukin jos huomaa pääsevänsä niskanpäälle. Ratsuna hyvin pitkälti samanlainen, vaatii vahvan ja osaavan ratsastajan joka tietää mitä tekee. eei. Suurre on toista maata, se on rauhallinen ja tasainen hevonen, vähän haaveilijaluonne. Suurre nauttii seisoskella tarhassa aurinkoisella säällä ja seurata pihamaan tapahtumia. Ratsuna vähintään yhtä tasainen, välillä jopa laiska. eee. Ulriikka tunnettiin myös hyvänä ratsuna ja mukavana hevosena. Se oli opettaja monelle ratsastajalle. Kapasiteetikas tamma pärjäsi monessa lajissa ja menestyi myös kilpailuissa. © Cery


Jälkeläiset

3 kpl: 1 ori, 2 tammaa

tamma Fiktion Uinu s. 23.09.2011 KTK-III, VIR MVA Ch, SV-I, KRJ-I isä Aapon Sylvesteri
ori Fiktion Valtti s. 20.11.2011 sijoituksia valjakkoajokilpailuista isä Kuurnan Vokka
tamma Fiktion Sinissa s. 29.06.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Ievana

Kilpailutulokset

  66 KRJ-sijoitusta

31.01.2012 - KRJ - Bairdon - Helppo A - 2/40
30.01.2012 - KRJ - Bairdon - Helppo A - 4/40
28.01.2012 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 6/50
28.01.2012 - KRJ - Bairdon - Helppo A - 5/40
25.01.2012 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 2/40
23.01.2012 - KRJ - Linnaraunio - Helppo A - 5/30
22.01.2012 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 1/50
20.01.2012 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 1/50
08.01.2012 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 7/50
06.01.2012 - KRJ - Privas Park - Helppo B - 5/100
19.12.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo A - 2/50
16.12.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo A - 6/50
16.12.2011 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 1/50
15.12.2011 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 2/50
14.12.2011 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 7/50
14.12.2011 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 6/40
14.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 5/50
13.12.2011 - KRJ - Stonebridge - Helppo A - 6/60
12.12.2011 - KRJ - Stonebridge - Helppo A - 2/60
12.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 1/50
10.12.2011 - KRJ - SLC Ponies - Helppo A - 1/40
08.12.2011 - KRJ - SLC Ponies - Helppo A - 1/40
03.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 6/50
03.12.2011 - KRJ - Strand Belgiums - Helppo A - 2/100
02.12.2011 - KRJ - Yamera - Helppo A - 6/50
01.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 2/50
01.12.2011 - KRJ - Strand Belgiums - Helppo A - 10/100
29.11.2011 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 3/50
25.11.2011 - KRJ - Hex Sporthorses - Helppo A - 6/50
22.11.2011 - KRJ - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 1/50
21.11.2011 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 7/50
20.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo B - 6/50
19.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo B - 6/50
18.11.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 1/60
13.11.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 5/50
12.11.2011 - KRJ - Taikakuun Kartano - Helppo B - 6/50
11.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo B - 1/50
11.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo B - 2/50
10.11.2011 - KRJ - Taikakuun Kartano - Helppo B - 3/50
10.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo B - 4/50
08.11.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 2/50
31.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 6/50
24.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 3/50
20.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 3/50
18.10.2011 - KRJ - Stecker - Helppo A - 6/50
17.10.2011 - KRJ - Stecker - Helppo C - 3/50
15.10.2011 - KRJ - Stecker - Helppo C - 3/50
10.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo A - 5/60
09.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 6/50
08.10.2011 - KRJ - Riiviöt - Helppo B - 10/100
06.10.2011 - KRJ - Koston Suomenhevoset - Helppo C - 2/50
06.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 5/60
03.10.2011 - KRJ - Hengenvaara - Helppo C - 2/30
02.10.2011 - KRJ - Hengenvaara - Helppo C - 3/30
30.09.2011 - KRJ - Koston Suomenhevoset - Helppo A - 5/50
28.09.2011 - KRJ - Satulinna - Helppo C - 2/50
28.09.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 2/50
19.09.2011 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 4/50
19.09.2011 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 2/50
19.09.2011 - KRJ - LAC - Helppo B - 4/40
19.09.2011 - KRJ - LAC - Helppo B - 3/40
17.09.2011 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 6/50
15.09.2011 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo C - 5/40
14.09.2011 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 1/40
14.09.2011 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo B - 1/40
12.09.2011 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 2/40

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.