Muistoissamme Tiitun Elmo

Elmo menehtyi 26 vuoden iässä 27.03.2012.


  • punarautias suomenhevosori, 150 cm
  • s. 07.01.2010, ikä (3v. 07.04.2010)
  • koulupainotteinen, ko Helppo A, re 60 cm
  • rekisterinumero VH11-018-0209
  • kasvattaja Taina Tiittanen, FIN
  • omistaja Milja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © ei halua mainita nimeään  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

KRL III 76.965 % palkittu 30.08.2011
YLA2 116 p. palkittu 31.01.2012
26 p. + 25 p. + 30 p. +35 p.
KRJ II 95 p. palkittu 15.02.2012
22 p. (7+8+7) - 40 p. - 15 p. - 10 p. - 8 p.

Luonteeltaan Elmo on joustava, helposti kaikkien tahtoon taipuva, rauhallinen herra. Toki ajoittain löytyy Elmostakin se orimainen puoli. Kotipuolessa se vaikuttaa kuitenkin enemmän ruunalta, mutta uudessa ympäristössä, uusien hevosien läheisyydessä alkaa tammoille huutelu ja pientä rauhattomuutta ja jännittyneisyyttäkin on havaittavissa.

Elmo ei matkusta mielellään, mutta on kuitenkin asian huomioonottaen varsin rauhallinen. Ehkä kaikista pelottavin asia on kuitenkin eläinlääkärin käynti. Kengittäjästä se ei niinkään välitä, mutta rokotukset yms. saavat oriin hermoromahduksen partaalle. Ne ovatkin ainoita tilanteita, kun Elmoa saa todenteolla rauhoitella, ellei jopa antaa rauhoittavia.

Ratsuna herra on mitä miellyttävin; se toimii lähes ajatuksen voimalla. Mukavan pehmeät ja lennokkaat liikkeet parantavat entisestään tätä nautintoa. Aivan pikkiriikkiset liikkeet saavat Elmon etenemään juuri halutulla tavalla ja tuntuu kuin kukaan ei olisi tehnyt mitään. Tuntuu kuin olisi taivaassa ja että yksikään ei voisi tulla väliimme.

Hoitotilanteet sujuvat täydessä hiljaisuudessa, jollei Elmon tyytyväistä tuhinaa ja huokailuja lasketa. Mikään ei ole sen mielestä nautinnollisempaa, kuin rentouttava harjaushetki. Herra unohtuu usein haaveilemaan ja ikäväkseni joudun puhkaisemaan ajatuskuplat ryhtyessäni puhdistamaan kavioita ja varustamaan herraa ratsastusta varten. Toisinaan ori on kuitenkin niin muissa maailmoissa, ettei edes tajua olevansa jo kokonaan varustettu ja kävelemässä kentälle.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Tiitun Aarre
sh, prt, 154 cm, evm
ii. Tiitun Elmeri
sh, rt, 155 cm, evm
iii. Ruusan Riento
iie. Tiitun Sievä
ie. Villamo
sh, prt, 150 cm, evm
iei. Vimma
iee. Suvensini
e. Kirstiina
sh, prt, 149 cm, evm
ei. Töminä
sh, tprt, 153 cm, evm
eii. Vilppi
eie. Iki-Aino
ee. Hilkka
sph, rt, 147 cm, evm
eei. Aimo
eee. Jemma

Elmo on peräisin samalta kasvattajalta kuin tamma Tiitun Vilima ja tämän puolisisko Tiitun Saila, joka nykyään asuu Katvustossa. Heti ensitöikseen herra pääsikin astumaan Viliman ja 11 kuukauden päästä syntyi kaunis tammavarsa.

i. Luonteellaan ja ulkonäöllään ihastuttanut Tiitun Aarre on maineikas kouluratsu. Se on kilpaillut menestyksekkäästi aina kansallisella tasolla asti ja ollut jo hyvin pitkään käytetty siitosori. Jälkeläisissä on lukuisia kouluradoilla menestyneitä hevosia, sekä muutama kenttäratsukin. Kaikenkaikkiaan Aarteella on kuutisenkymmentä jälkeläistä. Nykyään ikä alkaa jo painaa herraa ja se viettääkin hyvin ansaittuja eläkepäiviään.

ii. Jo edesmennyt ori Tiitun Elmeri oli aikansa tunnetuimpia jalostusoreja ja mitä enemmän orille kilpailevia jälkeläisiä tuli sen enemmän kysyntää sille tuli. Se jätti nimittäin todella hyvää suorituskykyä ja liikettä, jälkeläisiä syntyi yhteensä viisikymmentäkolme. Ori oli myös erittäin miellyttävä luonteinen ja niitti myös omistajiensa palkintokaappiin rutkasti täytettä koulukilpailuista saamilla ruusukkeilla ja pokaaleilla.

iii. Taina Tiitainen käytti harvoin tammoillaan ulkopuolisia oreja mutta menestynyt kouluori Ruusan Riento oli yksi niistä harvoista. Orin nimiin kirjattiin kolmena vuotena suomenhevosten koulumestaruus ja yhden kerran tämä kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla oleva ori nappasi myös senioriratsastajien mestaruuden. Luonteikas ori keskittyi lähinnä kilpailemiseen ja jälkeläisiä sillä syntyi vain neljä kappaletta.

iie. Tiitun Sievä oli kasvattajansa/omistajansa ehdoton silmäterä. Rauhallinen ja ehdottoman ihmisrakas tamma jonka ulkoinen olemuskin huokui suloista sympaattisuutta. Tamma palkittiin nelivuotiaana laatuarvostelun lupaavimpana kouluhevosena ja menestyi kisa-uransa aikana tasaisen varmasti. Valitettavasti tamma menehtyi toisen varsansa varsomiseen.

ie. Erittäin kauniin punarautias, lähes kuparinhohtoinen Villamo oli ehdoton näyttelystara. Se omasi ehdottoman hyvän rakenteet, kauniit liikkeet ja nappasi aina kärkisijat näyttelyistä johon se vietiin. Tamma ei omistajansa harmitukseksi toiminut kouluaitojen sisällä kovin kaksisesti ja esteillä oli aikamoinen keilaaja joten se siirrettiin jo varhain jalostukseen ja varsoja sille syntyi seitsämän kappaletta.

iei. Hieman erilaisuutta sukuun tuo valioaikainen musta ravuriori Vimma. Hyvin kiihkeä ori oli suorastaan hankala käsitellä pahimpina päivinään, mutta ori kruunasi ne huikeat juoksut joita se raviradoilla näytteli, palkittiinhan ori kerran ravikuninkaaksikin. Vanhuuden päivillä ori myös starttasi muutaman helpon koulustartin hyvin prosentein. Jälkeläisiä orille syntyi neljäkymmentä, mutta lähes kaikki jatkoivat isänsä jalanjälkiä raviradoilla.

iee. Rautias tamma Suvensini oli luonteeltaan hyvin kiltti, mutta kuuma. Tamma kilpaili nuoruudessaan muutaman vuoden esteratsastuksessa, mutta vammautui lievästi ja sen seurauksena tamma siirtyi kouluradoille jossa niitti yllättävän hyvää menestystä. Tamma myös kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Jalostuksessa tamma vaikutti kolmen varsan verran.

e. Kirstiina tulee upeasta koulusuvusta, mutta itse se ei ole juurikaan kilpaillut, vaan on saanut olla jatkamassa sukuaan eteenpäin. Kahdella ensimmäisellä jälkeläisellä (Tiitun Elmolla ja Tiitun Auroralla) on jo omiakin jälkeläisiä. Kirstiinan kaikki neljä ensimmäistä varsaa ovat kasvaneet ja kehittyneet hienoiksi kouluratsuiksi ja viimeisin, joka on 2-vuotias, vaikuttaa erittäin lupaavalta. Kirstiina starttasi muutamissa kilpailuissa 4- ja 5-vuotiskausillaan.

ei. Erittäin tummanpunarautias, joissain valoissa lähes musta ori Töminä on kilpaillut kouluratsastuksessa ulkomaita myöden edustaessaan suomea muummuassa pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Näyttävä luonteeltaan kiltti - lähes ruunamainen ori on palkittu kantakirjassa kolmannella palkinnolla. Ori oli hyvin kysytty jalostuksessa ja sen näkeekin orin isossa varsakatraassa, niitäkun syntyi huikeat 78 kappaletta.

eii. Tummanrautias luonteeltaan kuuliainen ori Vilppi omasi lennokkaas ja todella isot liikkeet joilla se tuntui hurmaavan koulutuomarin jos toisenkin. Ori oli hyvin kookas, 168cm kirjattiin kantakirjatilaisuudessa jossa se palkittiin toisella palkinnolla joten se oli myös aika näyttävä näky. Oria kysyttiin kiitettävästi tammoille, mutta varsoja syntyi kuitenkin vain viisitoista kappaletta.

eie. Laiskanpulskea yllätysvarsa Iki-Aino oli juuri pienhevosmittoihin jäänyt liinakkoharja. Tamman kasvattajilla, vanhalla pariskunnalla oli omistuksessaan yksi -ori ja kaksi suomenhevostammaa ja koska jokainen oli hyvinkin pulskassa kunnossa et tiineyttä huomattu ja oli yllätys suuri kun aamulla karsinassa odotti pikkuinen Iki-Aino. Tamma myytiin kuuden vuoden iässä ja se kilpaili helpoissa koululuokissa uusien omistajiensa kanssa. Tamma jätti jälkeensä viisi orivarsaa.

ee. Rautias pienhevosmittoihin jäänyt tamma Hilkka oli luonteeltaan hyvin äkkipikainen ja häslä. Siellä missä tämä tamma meni tuntui myös tapahtuvan ja kaiken hauskan lisäksi tamma oli mestari kahlekuningatar ja karkuteillä harvase päivä. Kisarintamalla tamma menestyi etenkin kouluratsastuksen parissa, mutta sai mainetta ja kunniaa myös esteradoilla. Varsoja tammalle siunaantui kaksi vaikkakin yritystä oli useampana vuonna.

eei. Aimo oli ori jonka nimeä sen omistajat vihasivat, että voikin olla niin tylsä. Ori oli hyvin tulinen ja kiivas, se pörheteli tammoille ja yritti kukkoilla oreille. Hevonen oli kuitenkin lähes lyömätön kouluradoilla, jokaisessa kisassaan se oli kolmen parhaan joukossa ja jos ei ollut löytyi asialle selkeä syy. Orin luonne oli kuitenkin lähes maankuulu ja vain harva uskalsi oria jalostuksessa käyttää ja varsoja syntyikin vain kahdeksan kappaletta.

eee. Äärimmäisen kiltti, lähes jopa tylsä ja laimea ruunikkotamma Jemma kilpaili pitkän ja tasaisen uran kouluratsastuksen parissa. Tamma ei koskaan yltänyt huippuprosentteihin, mutta toimi usealle ratsastajalle siirtymähevosena helposta luokista vaativiin. Kunnioitettavassa kahdeksantoistavuoden iässä tamma ostettiin pientilalle viettämään eläkepäiviä ja tällöin tamma myös sai kolme varsaa peräkkäisinä vuosina ennenkuin siirtyi täysin oloneuvokseksi.

Jälkeläiset

sh-t. Fiktion Laisa s. 26.06.2010 SLA II, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Aava
|  t. Mörkövaaran Lysti (s. 03.09.2010, i. Lakean Karhunkaataja)
|  o. Mörkövaaran Viikari (s. 14.12.2010, i. Lakean Karhunkaataja)
|  o. Mörkövaaran Routa (s. 20.01.2011, i. Lakean Routtu)
|  o. Mörkövaaran Otava (s. 27.08.2011, i. Metsäkartanon Manaus)
|  o. Mörkövaaran Pyteri (s. 24.09.2011, i. Pyryttäjä)
sh-t. Fiktion Veela s. 11.07.2010 SV I, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Tiitun Vilima
|  t. Fiktion Vellamo (s. 17.07.2011, i. Milkan Jasperi)
|  |  t. Milkan Valentiina (s. 10.01.2012, i. Harharetken Roihu)
|  o. Fiktion Kelo (s. 19.09.2011, i. Fiktion Kultipoju)
|  t. Fiktion Valkia (s. 12.12.2011, i. Jalmari Luned)
sh-t. Koston Elovena s. 16.08.2010 Ch, KTK II, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Ruuturouva
|  o. Riiviöiden Roopertti (s. 24.12.2010, i. Eetvartti ILO) KTK III
|  |  t. Riiviöiden Ruusu (s. 18.01.2011, e. Viehättävän Tähdetön)
|  |  o. Riiviöiden Riitelijä (s. 01.02.2011, e. Liiba Laaba RULZ)
|  |  t. Koston Ruiskaunotar (s. 08.05.2011, e. Ruiskukan Lumotar) SV I
|  t. Riiviöiden Retriikka (s. 24.04.2011, i. Metsäkartanon Reemus)
|  o. Riiviöiden Roomeo (s. 10.05.2011, i. Lakean Lomen) VIR MVA Ch
|  |  t. Fiktion Rosetti (s. 08.11.2011, e. Fiktion Hupihippu)
|  o. Riiviöiden Ritari-Ässä (s. 28.05.2011, i. Riiviöiden Ritariperhonen) KTK III
|  |  o. Milkan Musta-Ritari (s. 31.10.2011, e. Kastanjetin Viola)
|  o. Riiviöiden Riku-Rikas (s. 26.06.2011, i. Kaarnan Mikkihiiri)
sh-o. Metsäkartanon Kael s. 16.02.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Maanavilja
sh-r. Fiktion Eljas s. 01.06.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Aava
koristekuva

Näyttelytulokset

  • ei mainittavaa

Kilpailutulokset

40 KRJ-sijoitusta
11.12.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 1/30
08.12.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 4/30
07.12.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 1/30
28.11.2010 - KRJ - Stecker - Helppo A - 1/30
27.11.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 3/30
27.11.2010 - KRJ - Stecker - Helppo A - 1/30
25.11.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 7/60
22.11.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 5/30
18.11.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 5/60
17.11.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 1/60
16.11.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 5/60
27.10.2010 - KRJ - Fiona - Helppo C - 1/50
26.10.2010 - KRJ - Fiona - Helppo A - 3/50
25.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 5/60
25.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 3/60
25.10.2010 - KRJ - Stecker - Helppo A - 2/30
25.10.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 5/40
23.10.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 3/40
22.10.2010 - KRJ - Suvanto - Helppo A - 4/50
21.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 5/50
21.10.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - 7/50
20.10.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - 3/50
20.10.2010 - KRJ - Zurück - Helppo A - 3/32
20.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo B - 1/30
20.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 4/60
20.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 3/60
15.10.2010 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo B - 3/50
14.10.2010 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo A - 4/50
13.10.2010 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo A - 4/40
11.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 2/30
11.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 5/50
10.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 3/50
10.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 4/60
16.09.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 2/100
12.09.2010 - KRJ - Dainty - Helppo B - 7/50
07.09.2010 - KRJ - Celwel Ponies - Helppo B - 1/50
03.09.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo B - 3/50
03.09.2010 - KRJ - Riiviöt - Helppo C - 4/49
29.08.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Paitsio - Helppo B - 1/50
25.08.2010 - KRJ - Fiona - Helppo B - 5/50
10 VSHK-sijoitusta
24.08.2010 - VSHK - Helppo B - 13/20
20.08.2010 - VSHK - Helppo C - 1/20
12.08.2010 - VSHK - Helppo B - 20/39
12.08.2010 - VSHK - Helppo B - 27/38
11.08.2010 - VSHK - Helppo B - 22/39
11.08.2010 - VSHK - Helppo B - 36/38
10.08.2010 - VSHK - Helppo B - 24/39
10.08.2010 - VSHK - Helppo B - 21/38
10.08.2010 - VSHK - Helppo B - 30/30
10.08.2010 - VSHK - Helppo C - 15/27
09.08.2010 - VSHK - Helppo B - 4/33
09.08.2010 - VSHK - Helppo B - 24/32
09.08.2010 - VSHK - Helppo B - 2/30
09.08.2010 - VSHK - Helppo C - 20/27
08.08.2010 - VSHK - Helppo B - 4/30
08.08.2010 - VSHK - Helppo C - 27/27
08.08.2010 - VSHK - Helppo B - 18/53
08.08.2010 - VSHK - Helppo C - 41/46
07.08.2010 - VSHK - Helppo B - 30/30
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 8/27
07.08.2010 - VSHK - Helppo B - 18/40
07.08.2010 - VSHK - Helppo B - 2/39
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 15/34
07.08.2010 - VSHK - Helppo B - 53/53
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 31/46
06.08.2010 - VSHK - Helppo B - 39/40
06.08.2010 - VSHK - Helppo B - 35/39
06.08.2010 - VSHK - Helppo C - 20/34
06.08.2010 - VSHK - Helppo B - 24/53

06.08.2010 - VSHK - Helppo C - 24/46
05.08.2010 - VSHK - Helppo B - 21/40
05.08.2010 - VSHK - Helppo B - 13/39
05.08.2010 - VSHK - Helppo C - 1/34
01.08.2010 - VSHK - Helppo C - 17/30
31.07.2010 - VSHK - Helppo B - 14/30
18.07.2010 - VSHK - Helppo C - 12/29
17.07.2010 - VSHK - Helppo C - 27/30
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 21/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 35/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 25/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 49/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 59/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 5/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 48/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 37/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 63/65
14.07.2010 - VSHK - Helppo C - 14/65
07.07.2010 - VSHK - Helppo B - 19/42
07.07.2010 - VSHK - Helppo C - 2/24
06.07.2010 - VSHK - Helppo B - 24/42
06.07.2010 - VSHK - Helppo C - 18/24
05.07.2010 - VSHK - Helppo B - 5/41
05.07.2010 - VSHK - Helppo C - 12/24
04.07.2010 - VSHK - Helppo B - 15/41
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 14/24
03.07.2010 - VSHK - Helppo B - 21/23
03.07.2010 - VSHK - Helppo B - 3/41
03.07.2010 - VSHK - Helppo C - 2/24

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

30.01.2012 - Kohti laatuarvosteluja

Elmolla on asiat nyt niin hyvin, että se on ilmoitettu tammikuun yleislaatuarvosteluun ja Kouluratsastusjaoksen helmikuun laatuarvostelutilaisuuteen. Korkean ikänsä vuoksi se siirtyy myös täysipäiväisesti eläkkeelle. Herralla onkin jo kuusi hienoa jälkeläistä, kaikki ovat jo menestyneet kouluradoilla. Laisan omistajan Haweringin mukaan Laisa olisi menossa KRJ:n laatuarvosteluun, kunhan Elmo on ensin palkittu. Täytyy siis muistaa pitää peukut pystyssä, kun tamman vuoro tulee. Mutta nyt jännitetään ensin miten Elmon käy.

08.01.2012 - Kouluvalmennus, valmentajana Jessika

Milja oli aloittanut jo Elmon kanssa saapuessani paikalle ja jäinkin hetkeksi seurailemaan menoa ennenkuin aloitin kunnon valmentamisen. Muutaman kerran huikkasin Miljalle muistutusta jalkojen asennosta, mutta muutoin meno näytti erittäin kivalta. Teimme tänään töitä Elmon takapään mukaan ottamisen kanssa, poikakun tuntuu helposti unohtavan takaosan vain laahaamaan perässä.

Laitoin muutaman ravipuomin pitkälle sivulle matalien kannattimien päälle jotta ori tosissan joutuisi nostelemaan koipiaan. Elmo muutamalla ensimmäisellä kerralla kolautteli puomeihin juurikin takasillaan hyvinkin voimakkaasti ja pikkuhiljaa ori korjasi itse ongelman. Miljakin tuntui saavan fiiliksestä kiinni ja takapää aktivoitui silminnähden selvästi joten pääsimme tekemään laukkaharjoituksia.

Olin suunnitellut, että harjoittelisimme laukassa askeleen pidennystä lävistäjällä. Elmosta homma oli kovin hauskaa ja se meinasi muutaman kerran lähteä pukittelemaan, mutta Miljan istuessa tiiviisti satulaan ja tehdessä puolipidätteitä ori tuli takaisin kuulolle ja homma alkoi pelittämään ja sain nähdä erittäin hienoja pidennyksiä. Lopuksi pitkä eteenalas taivuttelu ravissa.

11.12.2011 - Kisamuistoja

Selailin tänään vanhoja lappusia viimevuodelta ja tajusin että tänään siitä on tasan vuosi kun Elmon kanssa jätettiin kisa-areenat taakse ja mitä hienommissa tunnelmissa! Oli aika napakka pakkanen, lunta oli pyryttänyt edeltävänä päivänä tajuttomasti ja oli aika haaste saada edes kuljetusauto sulatettua. Matkaan päästiin kuitenkin ja kisat olivat Kõrge Hobusedissa jossa olimme jo kilpailleet muutaman päivän verran, Elmokin kivalla menestyksellä. Luokkana oli tuttu helppo A ja voi apua että voi hevonen tuntua niin hyvältä kuin Elmo silloin tuntui ja voittohan sieltä napsahti. Hymy tulee kyllä huulille tälläisiä muistellessa!

07.06.2011 - Kouluvalmennus, valmentajana Tytti S.

valmentajan kommentti: "Tänään oli tarkoitus harjoitella lisäyksiä käynnissä ja ravissa. Alkuverryttelyssä kehotin sinua taivuttamaa oria runsaasti eri suuntiin kaikissa askellajeissa, jotta se vetreytyisi. Ensimmäinen tehtävä oli helppo, käyntiä uralla, lyhyet sivut lisättyä käyntiä. Vaikka tehtävä oli Elmolle yksinkertainen, se selvästi keskittyi siihen täysillä ja teki parhaansa, joka on tietysti hyvä. Neuvoin sinuakin keskittymään kunnolla, vaikka tehtävä oli yksinkertainen, sillä helpotkin tehtävät voivat mennä pilalle huonosta keskittymisestä.

Muutaman kerran jälkeen lisäykset sujuivat hienosti molempiin suuntiin, istuntasi oli loistava ja Elmo vaikutti innostuneelta. Neuvoin sinua ravaamaan muutaman kierroksen ja tekemään joitakin voltteja samalla, sitten saisit jatkaa ravia uralla, ja mennä pitkät sivut lisättyä ravia. Tämä näytti tuottavan teille hieman hankaluuksia, sillä Elmo olisi halunnut vain nostaa laukan suoraan. Opastin sinua parempaan istuntaan syvälle satulaan, nojaamaan inan taakse, ja pitämään ohjastuntuman kunnossa. Muutaman yrityksen jälkeen tämäkin onnistui, vaikkei aivan yhtä hyvin kuin odotin. Elmon lisätty ravi oli kyllä lisättyä, mutta se hieman kaahotti eteenpäin, eikä keskittynyt kunnolla. Ohjeistin sinua vielä tekemään puolipidätteitä, jotta saisit orin kuuntelemaan.

Lopulta ravi näytti hyvältä, ja sinä istuit kauniisti satulassa. Elmo kuunteli sinua, ja tehtävä sujui kumpaankin suuntaan hienosti. Aikaa oli vielä hieman, joten käskin sinua kokeilemaan laukanvaihtoja koko kentän kokoisella kahdeksikolla, keskellä vaihtaen. Elmo ennakoi tehtävän selvästi, ja vaihtoi laukan ennen kuin ehdit käskeä, joten komensin teidän takaisin uralle, ja ottamaan siinä laukanvaihtoja. Elmo vaihtoi laukan kauniisti käskystäsi muutaman yrityksen jälkeen, ensin se ei tuntunut tajuavan, että suoralla uralla keskenkaiken vaihdetaan laukka. Kaikenkaikkiaan tehtävät sujuivat hyvin, ja uskon, että kisamenestys on taattua."

06.07.2011 - Rento maastoretki

Lähdin tänään Elmon kanssa maastoilemaan pitkästä aikaa. Kisaeläkeläisorin liikutus on ollut pitkälti tallityöntekijöiden heiniä, kun olen itse keskittynyt nuorison ratsutukseen, mutta tänään päätin lähteä nautiskelemaan vanhan kisakumppanin kanssa kauniista kesäpäivästä. Elmon kanssa oli nautinnollista ravailla puolipitkin ohjin ja hyvin tuli mieleeni miten tähän hevoseen vain yksinkertaisesti voi luottaa ihan sataprosenttisesti. Löysimme Elmon kanssa kivan pikku lammen jossa kävimme myös kahlailemassa. Ori selkeästi nautti, roiskutti vettä niin että minäkin kastuin.

01.03.2011 - Hankijumppaa!

Elmon kanssa lähdettiin tänään vähän vetristämään lihaksia pellolle hankijumppaan. Ori oli erittäin virkulla päällä ja itselläni oli selässä himppaisen hutera olo kun olin toppautunut kirjaimellisesti michelin ukoksi. Pakkasta oli kuitenkin lähemmäs 20 astetta, joten tälläinen vilukissa kuin minä tarvitsee paljon vaatetta tai sitten takkatulen pysyäkseen lämpimänä. Kahlailimme syvässä lumessa käynnissä ja kun Elmo tuntui niin hyvältä otimme hieman ravia. Noh, Elmo innostuikin pukkisarjaan ja tämä akka upposi sitten lumipenkkaan ja ori karautti kotiin. Voin kertoa että oli tallilaisilla makeat naurut, kun minä taapersin tallille - muistuttaen enemmänkin lumiukkoa.


Fiktio on virtuaalitalli. Fiktio is a sim-game stable. This site is only in Finnish.

Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kaiken muun materiaalin © Milja, ellei toisin mainita!