Fiktion tilukset

Fiktio sijaitsee syrjäisessä pikkukylässä, jossakin virtuaali-Suomen keskiosassa. Hehtaareiltamme löytyy sitä sun tätä, muunmuassa mahtava Fiktiivinen-järvi, jossa on ihana uida tai uittaa hevosta. Vesi on kesäisin aina hyvin lämmintä. Pääset järvelle, kun lähdet kulkemaan maastoon laitumien välistä, matka ei ole pitkä. Lisäksi tiluksillamme on tietysti talli, sekä kenttä ja maneesi, tarhoja ja kaksi suurta laidunta. Pihapiiristä lähtee kolme reittiä hyvin vaihtelevaan ja mielenkiintoiseen maastoomme.

Kenttä on kooltaan 40x65 metriä, joten siihen mahtuu montakin ratsukkoa kerralla ratsastamaan. Se on myös aidattu, hiekkapohjainen ja valaistu. Kentän läheisyydessä on myös varasto, josta löytyy estekalusto. Maneesi on hiukan suurempi, 50x75 metriä. Sielläkin siis mahtuu monta ratsukkoa yhtä aikaa. Siellä on muutama ikkuna, joista tulvii sisään luonnonvaloa, mutta sen lisäksi siellä on kunnon valot. Oven molemmin puolin on suurehkot katsomot, joissa voi sitten esimerkiksi kisoja seurailla.

Tarhoja pihapiiristämme löytyy kymmenisen kappaletta ja sen lisäksi kaksi isoa laidunta. Ne on aidattu kestävillä aidoilla, joista ei kukaan voi päästä läpi, ainakaan melkein. Tarhat ovat ruohopohjaisia. Laitumissa ja lähes kaikissa tarhoissa on pihatot, vain ykkös-, kakkos- ja kolmostarhoista puuttuu pihatot. Pihattotarhoihin asukkaaksi on myös mahdollista tuoda oman yksityishevosensa.

Tarhausjärjestys

Tarha #1
--

Tarha #2
--

Tarha #3
--

Tarha #4
1. Rodén da Capuchino
2. SS Kelmi

Tarha #5
--

Tarha #6
1. Dein Kotihengetär
2. Dein Säikkysilmä

Tarha #7
1. CE Deimos
2. ADE Touho
3. Fandel
4. Lucky Fellow

Tarha #8
1. Lilla My
2. Karkkihirmu

Tarha #9
--

Tarha #10
1. Vaapukan Iiris
2. Charmiela VOL
3. Wou's Chess
4. You're Funny FK

Tallirakennus

Fiktion talli on suurehko, punainen rakennus. Sieltä löytyy 26 karsinaa, joista kahdeksan (8) on tarkoitettu yksityishevosille. Karsinoiden seinät on kalkittu valkoisiksi ja joistakin löytyy myös ikkuna. Jokainen karsina on varustettu juoma-automaatilla, ruokakaukalolla, sekä suolakivellä. Karsinoiden seinistä, karsinan ulkopuolella, löytyy loimiteline ja koukku riimua ja riimunnarua varten. Karsinoiden seinät ovat kestävää filmivaneria puoleen väliin asti, ja siitä ylöspäin seinän virkaa toimittaa kalterit. Karsinoissa on saranoilla toimivat ovet, jotka ulottuvat hieman yli puolen välin. Yläosassa ei ole mitään. Karsinat ovat kooltaan 3x4 metriä, joten niissä mahtuu asumaan isompikin hevonen. Varsomiskarsinat ovat kooltaan noin 15 m², eli nekin ovat hyvin tilavia. Ulko-ovia on viisi, pääsisäänkäynti löytyy varustehuoneen vierestä. Varsomiskarsinoiden läheisyydessä oleva ovi johtaa kenttän ja maneesin luo ja rehuvarastossa on pieni ovi, joka johtaa ladon suuntaan. Kaksi muuta ovea ovat tarhojen suuntaan. Tallista löytyy myös kaksi pesukarsinaa, jotka ovat varustettu vesiletkuilla ja tarpeellisilla pesuvälineillä.

Varustehuone
Varustehuoneesta löytyy kaikki hevosten varusteet. Yksityishevosten omistajille on huoneessa myös tilavat, lukitut kaapit. Satuloille ja suitsille on omat telineet ja huoneessa on myös kaappeja omien hevosten harjoille, suojille ja muille tarvikkeille. Huoneesta löytyy myös toinen, pieni huone, joka on kuivaushuone. Varuste- ja kuivaushuoneen seinät on maalattu vaaleansinisiksi ja huoneesta löytyy myös muutama ikkuna.

Rehuvarasto
Rehuvarastosta löytyy, yllätys, yllätys, hevosten ruoat. Jokaiselle ruoalle on oma säiliö, josta on helppo ottaa kauhalla sen verran kuin haluaa. Huoneesta löytyy aina myös muutama heinäpaali, mutta lisää löytyy ladosta, joka on aivan tallin vieressä. Huoneessa on ovi ladolle päin, ettei tarvitse kamalan kaukaa kiertää.

Oleskelutilat ja WC
Tallin oleskelutiloissa saa vierailla kuka vain. Sieltä löytyy pieni keittiönurkkaus, suuri sohva ja televisio, sekä kirjahylly, josta löytyy monenlaisia hevoslehtiä ja -kirjoja. Tilojen seiniä peittää monet julisteet, ruusukkeet ja taulut. Kuten varustehuoneessa, myös oleskelutilojen seinät on maalattu vaaleansinisiksi ja huoneesta löytyy kaksi ikkunaa. Oleskelutiloista löytyy myös lääkekaappi, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Huoneen vierestä löytyy helpotuksen huone, eli vessa. Kuten oleskelutilatkin, myös vessan seinät on vuorattu julisteilla.

Karsinajärjestys

Yksityishevoset
1. HJE Longlast
2.
3.
4.
5. Vapun Kaipuu
6.
7.
8.
9.

Omat hevoset
1. Wou's Chess
2. You're Funny FK
3. Vaapukan Iiris
4. Dein Säikkysilmä
5. Charmiela VOL
6. Dein Kotihengetär
7. SS Kelmi
8. Fandel
9.

 
10. ADE Touho
11.
12. Karkkihirmu
13. Lucky Fellow
14. Lilla My
15. CE Deimos
16.
17. Rodén da Capuchino

Historiikki

Fiktio perustettiin jo vuonna 2003. Sitä monikaan ei varmastikaan usko, sillä talli on toiminut aikaisempina vuosina eri nimillä ja kasvatettavat hevoset ovat olleet erirotuisia. Aloittakaamme aivan alusta. Ensiksi talli kulki nimellä Sinisen Tuulen talli, eli lyhyemmin STT. Tuohon aikaan tallissa ei ollut varsinaista kasvatusrotua, eikä kasvatteja siksi syntynytkää yhtään. Sen sijaan tallissa oli peräti 22 hoitajaa, mutta suurin osa kävi hyvin harvoin hoitamassa. Hevosia oli paljon, eikä niillä kisattu ollenkaan. Talli oli rakennettu expagelle.

Kun olin päässyt kunnolla jyälle virtuaalimaailmasta, sai talli nimekseen ST Lakristapiippu. Samaan aikaan talli vaihtoi geocitiesille. Aloimme kasvattaa vain shetlanninponeja ja hoitajatoimintakin oli hieman pienempää. Kasvatteja syntyi vain neljä, kunnes talli jo muutti ja vaihtoi nimeään.

Seuraavaksi nimeksi valitsin Usvameren ja talli muutti freewebsille. Tuolloin otin shetlanninponien kaveriksi myös suomenhevoset. Kasvatteja syntyi kaiken kaikkiaan kolme, joista kaksi oli shetlanninponeja ja yksi suomenhevonen. Lisäksi kaikki olivat oreja.

Usviksen jäkeen vuorossa oli Kastanjetti, joka oli kaikista edellämainituista nimistä kauimmin. Jatkoimme suomenhevosten ja shetlanninponien kasvatusta ja hetken aikaa kasvattelimme myös arabialaisia ja norjanvuonohevosia. Shetlanninponeja syntyi yksitoista ja suomenhevosia kahdeksan, sekä arabeja kolme ja vuonohevosia yksi.

Nyt nimi on siis Fiktio ja toivotaan, etten vaihda sitä ihan heti johonkin muuhun, vai mitä?

Hevosten ikääntyminen

Suurin osa Fiktion hevosista ikääntyy VHKR:n mukaan, mutta jos hevonen ikääntyy eri tavalla, siitä ilmoitetaan hevosen sivulla.

takaisin edelliselle sivulle «