Himputtiina

Tiina menehtyi 22-vuotiaana 16. toukokuuta 2012.


  • musta suomenhevostamma, 149 cm
  • s. 09.09.2006, ikä (4v. 09.09.2007)
  • estepainotteinen, ko Helppo B, re 120 cm
  • rekisterinumero VH01-018-7579
  • kasvattaja Niina Alatalo, FIN
  • omistaja Milja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © Vibaja  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

ERL III 73,24 % palkittu 01.08.2011
100 % - 56,67 % - 55 % - 64 % - 100 % - 0 %
YLA2 123 p. palkittu 31.01.2012
27 p. + 31 p. + 30 p. +35 p.
SLA II 78 p. palkittu 15.02.2012
9 p. + 18 p. + 20 p. + 20 p. + 11 p.
1. Antaa nuoren vaikutelman. 3p.
2. Ponimainen pää, lysty lyhyt kaula, alakaulainen. 2p.
3. Pitkä runko, hieman laskeva lautanen, painunut selkä. 2p.
4. Seisoo todella huonosti. 2p.
ERJ I 102 p. palkittu 25.02.2012
2 p. + 50 p. + 25 p. + 15 p. + 10 p.

Yleisesti Tiina on lempeä ja hyväntahtoinen tamma, mutta neidiltä löytyy myös synkempi puolensa. Omassa karsinassaan Tiina on pomotteleva, arempi hoitaja saa luikkia karsinasta häntäkoipien välissä. Ratsastaessa Tiina on itsepäinen ja mielellään jäisi kentän keskelle seisoskelemaan. Tamma on reipas, muttei tee työtä ilman kehotusta.

Hoitaessa Tiina on karsinassaan välillä todella hankala. Karsinassaan tamman tervehdys ei aina ole mikään hehkein - niskaan väännetyt korvat ja vilahtelevat hampaat eivät ole ihme. Harjatessa tamma on hyvä laittaa kiinni, tämä yrittää varmasti kerran tai kahdesti näykkäistä. Häntä huiskahtelee usein varoittavasti sen takana toimiessa, mutta tamma ei potki. Kavioiden puhdistaminen on vaivatonta, Tiina nostaa kavionsa kevyesti ja pitää jalkansa ylhäällä puhdistuksen loppuun asti. Tamma on mahastaan herkkä, eikä erityisesti nauti kun sieltä koskettaa tai harjaa. Vesikopissa Tiina on kiltisti ja seisoo kauniisti aloillaan jopa vetisempienkin pesujen aikana. Käytävällä seisoskellessaan tamma tutkii innokkaasti ympäristöään eikä tule ajatukseenkaan ohikulkijoiden näykkiminen tai näille luimiminen. Tamma on siis huomattavasti kiltimpi muualla kuin omassa karsinassaan, joka on tälle sen "reviiriä". Varustaessa tamma seisoo useimmiten nätisti aloillaan, mutta saattaa välillä kolauttaa takajalallaan seinään varoittavasti. Satulavyötä kiristäessä tamma luimistelee, puree karsinansa ruokakuppia ja mulkoilee ilkeästi. Satuloijalleen tamma ei ole koskaan mitään tehnyt. Taluttaessa tamma on kiltti, vaikka usein hieman yrittääkin ohi kulkiessa haukata heinänkortta jos toista.

Ratsastaessa tamma on herkkä, muttei todellakaan mikään automaatti. Tiina jää mielellään kentän keskelle seisoskelemaan, mikäli ratsastaja ei osaa tätä pyytää eteenpäin. Pohkeille Tiina on toki kuulias, vaikka välillä pohkeen tehoa saa tehostaa raipan avulla. Tamma on helppo saada kulkemaan perään annossa ja sen muoto on kaunis. Hetken taivuttelun jälkeen tamma alkaa jo astumaan paremmin ja asettelemaan päätään kauniiseen kaareen. Päänsä yleensä pitääkin alhaalla kaikissa askellajeissa. Ainoastaan esteillä tamma nostaa päänsä korkealle ennen estettä, mutten Tiinan näkee kulkevan kauniisti muodossa. Tamman askel on suuri, mutta tasainen. Erityisen herkkä neiti on suustaan, tämän takia pidätysapujen ei tarvitse olla kovinkaan suuria. Pienikin pidätys tai puolipidätys saa tamman hidastamaan. Esteillä Tiina on vauhdikas, mutta hidastaa pyynnöstä. Tamma nauttii hyppäämisestä ja hyppää mielellään korkeimmat ja erikoisemmatkin esteet. Koulua Tiina vääntää myös ihan mielellään, eikä kyllästykään koulukiekuroihin ihan heti. Tamma on kouluratsuna hieman laiskanoloinen, muttei toki ole hankala saada siirtymään askellajista toiseen. Maastossa tamma on rauhallinen, melkeinpä pommin varma. Tamma on myös liikennevarma, suuremmatkaan autot eivät pelota tammaa. Ainoastaan kolisevat peräkärryt saavat Tiinan olemaan hieman varovaisempi.

Kisoissa Tiina on oma itsensä, eikä turhaan hötkyile. Aluksi kilpailualueelle saapuessa tamma saattaa olla hieman hermostunut, mutta rauhoittuu nopeasti. Suorituksen aikana tamma keskittyy hyvin, vaikka välillä kajauttaakin ilmoille kimeän hirnahduksen. Lastaus on helppoa kaurakipon kanssa, mutta ilman sitä saattaa traileriin nousemiseen mennä hetki. Trailerissa Tiina seisoo kauniisti aloillaan, loppu matkasta saattaa kuitenkin välillä hirnahdella merkiksi että on elossa. Kuljetusautosta ulos tullaan joskus aika kovallakin vauhdilla.

Kengittäjän tullessa kylään Tiina laitetaan vesikarsinaan, jossa se on aina huomattavasti rauhallisempi. Tiina antaa kengittäjän tehdä työnsä loppuun asti. Yleensä neiti saakin palkaksi muutaman heppanamin mallimaisesta käytöksestä. Eläinlääkäristä neiti ei juurikaan välitä, mutta mahaan koskiessa se yleensä huiskii hännällään raivoisasti ja luimistelee ilkeästi, ei kuitenkaan yritä näykkiä tai potkia. Piikittely saa tamman usein epäluuloiseksi ja pelokkaaksi, muttei pahemmin kapinoi vastaan. © ajattar

Sukutaulu ja -selvitys

i. Kinki Tarruna
sh, m, 149 cm, evm
ii. Tahrattoman Teuvo
sh, m, 154 cm, evm
iii. Teekka   -   sh, klm, 157 cm
iie. Tahrattoman Tiina   -   sh, tprt, 147 cm
ie. Lavertelija
sh, trt, 149 cm, evm
iei. Liekin Lasse   -   sh, rt, 159 cm
iee. Liisa   -   sh, rn, 150 cm
e. Vihellyksen Satakieli
sph, m, 145 cm, evm
ei. Ikiviuhko
sph, m, 142 cm, evm
eii. Ikiherra   -   sh, m, 143 cm
eie. Viuhka   -   sh, vrt, 144 cm
ee. Järjetön Askel
sh, m, 150 cm, evm
eei. Akseli   -   sh, m, 155 cm
eee. Kaisla   -   sh, vrt, 152 cm

i. Musta kisaratojen kuningas Kinki Tarruna oli luonteikas. Se oli täynnä vahvaa tahtoa ja vähän itsepäisyyttäkin, mutta luja luonne auttoi oria menestymään kilpailuissa kerta toisensa jälkeen aina kansallisella tasolla asti. Ori vei voiton myös useina vuosina suomenhevosmestaruuksissa esteratsastuksessa. Pienessä suomenhevossittolassa syntynyt ori omaa melko harvinaisen suvun ja olikin sen ja kisauransa anisosta hyvin kysytty jalostuksessa. Jälkeläisiä sille kertyi kolmisenkymmentä.

ii. Myöskin musta ori Tahrattoman Teuvo oli oikea monitoimihevonen, se kilpaili elämänsä aikana niin raviradoilla kuin ratsastuskilpailuissa. Ratsastuslajeissa tuli tutuksi niin kouluaidat kuin esteradatkin ja käytiinpä orin kanssa muutaman kerran tutustumassa myös kenttäkilpailujen tunnelmaan. Hieman kiivasluontoinen ori ei ollut mikään kauneuden kukkanen, kantakirjauksessa se jäi palkinnotta, mutta silti oria käytettiin jalostukseen kuudelle tammalle ja jokainen orin jälkeläinen on osoittanut omaavansa loistavaa suorituskykyä.

iii. Kulomusta ori Teekka oli omistajiensa ylpeys jonka he löysivät sattumalta ja hyvin edullisesti kun entinen omistaja oli pahoissa rahavaikeuksissa. Teekka teki loistavan uran esteratsuna, voitti usein jalot puoliveriset ja ketterät ponit aina tasolle 130cm saakka. Orin ongelmana oli sen hankala luonne ja harvat pärjäsivät sen kanssa, maastakäsin ori oli suorastaan pahansuopea, selästä uskomattoman vahva ja villi. Ori menehtyi valitettavasti tapaturmallisesti jo ensimmäisenä talvena uusilla omistajillaan, ryöstettyään maastossa ratsastajaltaan. Tahrattoman Teuvo onkin Teekan ainoa jälkeläinen.

iie. Kiltti ja lupsakka pienhevoskokoinen, tummanpunarautias Tahrattoman Tiina eli koko elämänsä kasvattajallaan perheen lapsien puskapollena. Muutama helppo seuratason startti tammalla on kilpailutu niin koulu- kuin esteratsastuksessa, mutta ne ovatkin tamman ainoat poistumiset kotitilalta. Tamma sai vain kolme jälkeläistä vaikka yrityksiä oli useampana vuonna, tiinehtyvyydeltään tamma ei vain ollut kovin hyvä.

ie. Laatuarvosteluvoittaja tummanrautias Lavertelija oli sangen itsäpäinen tamma. Loistavan rakenteen omaava tammaneiti palkittiin kantakirjassa ykköspalkinnolla jo nelivuotiaana ja tämän jälkeen kilpaili pitkään vaihtelevalla menestyksellä esteratsastuksen parissa. Tammaa ei kukaan voinut sanoa tasaiseksi suorittajaksi, jokainen päivä oli erilainen. Viisitoista vuotiaana tamma loukkasi jänteensä treeneissä ja pieni suomenhevossiittola osti tamman. Jälkeläisiä Lavertelija ehti saada viisi joista ainoastaan Kinki Tarruna on osoittanut suorittajan kykyjä.

iei. Iso rautias ori Liekin Lasse omasi erinomaisen luonteen, kiltti ja ystävällinen - lähes ruunamainen. Ori kilpaili usean junioriratsastajan kanssa esteratsastuksessa ja toimi tässä erinomaisena opetusratsuna. Orin kanssa kolme eri ratsastajaa saavutti juniorimestaruuden. Kakkospalkinnolla kantakirjattu ori oli kysytty jalostukseen, mutta omistajat eivät antaneet oria kuin kymmenelle tammalle käyttöön.

iee. Vahinkovarsa ei tarkoita aina huonoa yhdistelmää, sen todistaa ruunikko tamma Liisa. Liisan isä karkasi ja astui tilan ainoan tamman ja näin sai alkunsa äärimmäisen kiltti ja järkevä tamma. Tamman kanssa kilpailtiin niin koulu- kuin esteratsastuksessa ja aina metrin radoille saakka tamma oli takuuvarma rusettihai, myös koulukilpailuissa tamma oli hyvin varma suorittaja. Liisalla tehtiin kuusi varsaa joista kaikki ovat olleet todella hyvärakenteisia ja menestyneet kilparadoilla hienosti.

e. Pieni ja siro Vihellyksen Satakieli oli hieman ujo ja epäluuloinen uusia asioita kohtaan. Ratsuna se kuitenkin oli toista maata, todella varma ja määrätietoinen. Ennen kaikkea kuitenkin kyseessä oli erittäin lempeä tamma. Suvultaan Satakieli oli lähes sataprosenttisesti kouluhevonen, mutta kouluun se ei oikein koskaan esittänyt kummempaa lahjakkuutta, vaan on toiminut paremmin aina esteillä. Tamma kilpaili ratana jopa 110 cm ja menestyikin ihan hyvin. Siitostammaksi se siirtyi melko nuorena ja varsoi kuusi orivarsaa ja neljä tammaa.

ei. Musta pikkuori Ikiviuhko omasi luonnetta ihan tasan ja tarkkaan jokaiselle sentilleen, itsepäinen ja villi mutta silti ei laisinkaan pahansuopea - ikinä ori ei ketään purrut. Ori oli todella hienoliikkeinen ja ei totisesti jäänyt koulukisoissa lisäyksissään parhaimpia kouluponeja huonommaksi. Kantakirjauksessakin ori sai liikkeistään täydet pisteet, palkinnoksi orille kirjattiin kakkonen. Jalostuksessa oria käytettiin runsaasti, jälkeläisiä orilla on huimat 45kappaletta.

eii. Myöskin musta pienhevosori Ikiherra kilpaili pitkään kouluratsastuksen parissa, orin viimeinen koulustartti oli orin ollessa huikeat 23-vuotta. Luonteeltaan hieman säikky mmutta sympaattinen ori voitti kahdesti suomenhevosten koulumestaruuden. Jälkeläisiä orille syntyi kuusitoista jotka kaikki ovat menestyneet hienosti kouluratsastuksen saralla.

eie. Kuuma ja muutenkin tulinen vaaleanrautias tamma Viuhka toimi perheen yleisratsuna ja kilpaili helpoissa luokissa este- että kouluratsastuksessa suhteellisen aktiivisesti perheen tyttärien kanssa. Tamma myös kiersi paljon näyttelyissä ollen useaan otteeseen BIS-sijoilla ja kantakirjattiin kakkospalkinnolla. Jälkeläisiä tammalle syntyi vain kaksi.

ee. Pitkälle koulutettu musta suhteellisen pieni tamma Järjetön Askel kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa. Tamma vitti kolmena vuotena peräkkäin suomenhevosten koulumestaruuden ja menestyi myös kaikille avoimissa kisoissa hienosti. Muutamana vuonna tamma myös valittiin edustamaan Suomea PM:iin. Jalostukessa tamma ei vaikuttanut kuin kolmen varsan verran.

eei. Musta hulmuharja Akseli hurmasi katsojansa siellä missä liikkui. Ori oli suomenhevoseksi hyvin siro ja eleganssi, askeleet olivat lennokkaas ja ori tiesi olevansa näyttävä tapaus. Se rakasti esiintymistä jonka takia kisoissa välillä radat meinasivat kuumalta orilta mennä hieman sählingiksi. Ykköspalkinnon kantakirjaori oli kuitenkin kysytty tapaus jalostusrintamalla ja jälkeläisiä orille syntyikin 50 kappaletta.

eee. Rauhallinen ja kiltti vaaleanrautias liinakko harja Kaisla oli ihan tavallinen tuntihevonen pienessä ratsastuskoulussa. Tamma pääsi kilpailemaan jonkun verran tuntilaisten kanssa myös aluetasolla, mutta pitkälti tamma toimi tuntiratsuna ja olikin siinä yksi tallin suosituimpia. Loukkaantumisen johdosta tamma joutui pitkälle sairaslomalle jolloin tamma myös astutettiin ja se sai ainoan varsansa.

Jälkeläiset

sh-o. Nefertarin Merlin s. 01.01.2007 VIR MVA Ch, KTK III, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Nefertarin Taika-Agressio
sph-t. Tyrävyöteini YEN s. 25.02.2007 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Kyrpäjyrä
sh-t. Tamara YEN s. 17.07.2007 isä Riimanni
sh-o. Koistilan Eemeli s. 15.04.2007 Finest, sijoituksia ratsastuskilpailuista, kuollut 09.04.2011 isä Ruhtinas
sh-t. Fiktion Saani s. 07.10.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Okan Simpauttaja
sh-t. Fiktion Hiirenkorva s. 10.02.2010 EO-sert, sijoituksia ratsastuskilpailuista, kuollut 09.04.2011 isä Ruhtinas
sh-o. Fiktion Tehopeli s. 01.06.2010 isä Turon Tykki
sph-t. Fiktion Rosiina s. 06.09.2010 ERL III, SV I, ERJ I isä Riimanni
koristekuva

Näyttelytulokset

  • ei mainittavaa

Kilpailutulokset

56 ERJ-sijoitusta
17.11.2009 - ERJ - Viola - 120 cm - 5/40
15.11.2009 - ERJ - Blip Ponies - 110 cm - 3/30
15.11.2009 - ERJ - Rhosgobel - 100 cm - 6/40
15.11.2009 - ERJ - Boliviet - 100 cm - 6/50
14.11.2009 - ERJ - Blip Ponies - 110 cm - 4/30
13.11.2009 - ERJ - Blip Ponies - 100 cm - 4/30
12.11.2009 - ERJ - Bairdon - 120 cm - 6/40
09.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 70 cm - 7/100
07.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 60 cm - 9/100
07.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 20 cm - 1/100
05.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 40 cm - 3/100
04.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 10 cm - 9/100
04.11.2009 - ERJ - Allu Express - 120 cm - 4/49
03.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 40 cm - 9/100
03.11.2009 - ERJ - Jewel Ponies - 20 cm - 6/100
01.11.2009 - ERJ - Blip Ponies - 110 cm - 2/40
31.10.2009 - ERJ - Moondance - 100-110 cm - 4/40
28.10.2009 - ERJ - Faxon Sporthorses - 100 cm - 5/30
28.10.2009 - ERJ - Twisty Puzzle - 120 cm - 5/30
24.10.2009 - ERJ - Stall Olney - 120 cm - 4/39
23.10.2009 - ERJ - Blip Ponies - 120 cm - 5/30
23.10.2009 - ERJ - Gräslund - 100 cm - 1/48
22.10.2009 - ERJ - Fiktio - 100 cm - 4/50
22.10.2009 - ERJ - Gräslund - 110 cm - 4/39
22.10.2009 - ERJ - Gräslund - 100 cm - 6/47
22.10.2009 - ERJ - KIR - 100 cm - 3/81
19.10.2009 - ERJ - Branwen - 120 cm - 1/60
16.10.2009 - ERJ - Retroradio - 90 cm - 8/100
14.10.2009 - ERJ - Retroradio - 110 cm - 4/100
13.10.2009 - ERJ - Retroradio - 100 cm - 3/100

12.10.2009 - ERJ - Retroradio - 90 cm - 9/100
11.10.2009 - ERJ - Retroradio - 110 cm - 8/100
07.10.2009 - ERJ - Duren - 90 cm - 4/50
04.10.2009 - ERJ - Naturael - 100 cm - 8/100
04.10.2009 - ERJ - Unafraid - 120 cm - 3/30
21.11.2007 - ERJ - 90-110 cm - 4/32
21.11.2007 - ERJ - 70-90 cm - 3/24
18.11.2007 - ERJ - Creivi - 120 cm - 3/10
18.11.2007 - ERJ - Creivi - 100 cm - 1/11
01.11.2007 - ERJ - Shiawase - 100 cm - 3/26
31.10.2007 - ERJ - Creivi - 110 cm - 2/18
24.10.2007 - ERJ - Myllertäjä - 110-120 cm - 2/40
20.10.2007 - ERJ - Yatmor - 120 cm - 2/104
20.10.2007 - ERJ - Yatmor - 100 cm - 8/157
17.10.2007 - ERJ - Fiktio - 110 cm - 1/25
16.10.2007 - ERJ - Creivi - 100 cm - 3/13
16.10.2007 - ERJ - Creivi - 80 cm - 2/15
10.10.2007 - ERJ - 120 cm - 1/9
08.10.2007 - ERJ - Mörkövaara - 110 cm - 2/77
04.10.2007 - ERJ - Yave - 120 cm - 5/31
02.10.2007 - ERJ - Yave - 120 cm - 23/36
02.10.2007 - ERJ - Yave - 100 cm - 29/48
02.10.2007 - ERJ - Yave - 80 cm - 6/37
01.10.2007 - ERJ - Yave - 120 cm - 17/36
01.10.2007 - ERJ - Yave - 100 cm - 20/47
01.10.2007 - ERJ - Yave - 80 cm - 3/36
27.01.2007 - ERJ - Seura AAR - 60-80 cm - 6/80
11.01.2007 - ERJ - Cranberry Ponies - 100 cm - 1/94
11.01.2007 - ERJ - Cranberry Ponies - 80 cm - 2/110
20.12.2006 - ERJ - BR Team - 110 cm - 1/60

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.02.2012 - Onnea ja menestystä

Onnea tarvitaan helmikuiseen Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, johon Tiina on nyt ilmoitettu. Menestystä sen sijaan tuli äskettäin Yleislaatuarvostelun saralta, kun rouva sai YLA2-palkinnon. Muutenkin Tiinalle kuuluu hyvää, vaikka pian lähennelläänkin 22 vuoden ikää. Voisin kuvitella, että tammalla on vielä monta mukavaa vuotta edessään. Minä en ainakaan siitä hevillä luovu!

26.01.2012 - Tiina villinä

Tänään suuntasimme uhmaamaan Suomen vallannutta lumisadetta ja törkeitä pakkaslukemia. Eläkeläistamma on ollut sen verran monta päivää löysemmällä, että eilen sai uusi, hieman kokemattomampi tallityöntekijä maistella maneesin hiekkaa kun Tiina hieman innostui. Eli eikun lämmintä päälle reipaasti ja menoksi läheiselle pellolle jossa oli jo aikamoinen lumivaippa. Olimme verrytelleet maneesissa, tamma oli erittäin riehakkaalla tuulella joten lähdimme heti baanaamaan energioita pois. Oli kyllä aikamoista peltorallia, huhhuh! Loppuverkat otimme jälleen maneesissa jo huomattavasti väsyneemmissä tunnelmissa, niin se vanhamammakin näytti että vielä sitä poweria löytyy. Tallissa herkuteltiin lämpimällä mellavedellä.

06.01.2012 - Loppiaismaasto

Viimein olemme saaneet tänne eteläisempään Suomeenkin ohuen kauniin lumipeitteen ja loppiaisen kunniaksi lähdimme siitä Tiinan kanssa nautiskelemaan maastoon. Eläkeläistammalla on tajuton karvapeite joka lämmitti mukavasti kun matkaan lähdettiin ilman satulaa. Tiina oli suhteellisen pirteällä tuulella ja muutaman kerran säpsähteli olemattomia ja meinasi saada minut tutustumaan lähemminkin uuteen lumeen.

Matka taittui pitkälti kävellen, mutta muutama rauhallinen ravipätkäkin otettiin - tamma tuntui niin virkulta että laukka jätettiin ottamatta satulattomuuden vuoksi. Ihan vain ettei rakas tamma itsekseen taittaisi kotimatkaa. Tallilla juotin Tiinalle lämmintä mellavettä joka maistui tammalle todella hyvin.

11.06.2011 - Vedessä kastuu

Rentouduimme tänään Tiinan kanssa lähtemällä ilman satulaa maastoon. Tamman kanssa olikin pitkä tauko ilman satulaa menoon ja neiti oli suhteellisen kevyt takapäästä joten se, että oliko lenkki ratsastajalle niin rentouttava onkin hieman kiistanalaista. Onneksi Tiina oli muuten oma itsensä joten hieman lennokas pylly ei niin haitannut tälläerää. Menimme noin tunnin lenkin joka poikkesi lopuksi tallin viereisen järven rannalle. Päätimme lähteä hieman kahlaamaan, tamma hieman protestoi veteen menon kanssa mutta sinne päästyämme olimme molemmat litimärkiä kun Tiina pisti kuopimaan vettä oikein olan takkaa.

06.09.2010 - Pikkuneiti

Tänään syntyi pikkuinen raudikko tammavarsa Tiinalle ja Vibajan omistamalle pienori Riimannille. Tiina oli aluksi hiukan kiukkuinen varsalle, eikä päästänyt sitä nisille, mutta eipä aikaakaan, kun tamma jo hoivasi pienokaista kuten edellisiäkin varsojaan. Silloin katsoimmekin parhaaksi jättää kaksikon rauhassa tutustumaan toisiinsa. Rosiinaksi ristitty neiti jää Tiinan viimeiseksi varsaksi ja sen on tarkoitus jäädä Fiktion asumaan. Toivomme saavamme siitä yhtä näppärän esteratsu kuin vanhemmistakin.

21.11.2009 - Kisaura päättyy

Tiinan kisaura on saatu nyt päätökseen, kun takana on lukuisia esteratsastuskilpailuja, joista kuudessakymmenessä tamma on sijoittunut. Yhdeksän kertaa se on saanut voittajan ruusukkeen, joista ensimmäinen on joulukuulta 2006. Tästä eteenpäin voimmekin siis keskittyä pelkästään jälkikasvuun. Lokakuussa syntyi ensimmäinen fiktiolainen Tiinan varsa. Ennen meille tuloa tamma oli varsonut jo kolmesti. Nyt sillä on siis neljä jälkeläistä ja vielä ainakin kaksi olisi suunnitteilla.

09.11.2009 - Hieronta

Tiinan kanssa oli takana rankempi viikonvaihde joten tänään kävimme vain kävelyttämässä tammaa vajaan tunnin verran. Kutsuin myös hierojan tänään katsomaan useamman hevosemme, joten kävelytyksen jälkeen Tiina pääsi hierojan hellien käsien käsittelyyn. Tiina selkeästi nautti, haukotteli antaumuksellisesti koko käsittelyn ajan, mutta pari jumia löytyi - oikeasta lavasta ja selän isot lihakset tuntuivat olevan hieman arat. Nämä Tiina kertoikin oikein vahvasti. Pitääkin siis tarkistaa tamman satula josko se ei olisikaan enää 100% sopiva, hevosen hyvinvointi on kaiken etusijalla kuitenkin.

19.10.2009 - Treeniä ja rokotuksia

Tiina kävi tänä-aamuna aikaisin ratsuttajamme kanssa treenaamassa. Tamma toimi oikein kivasti, olivat treenailleet laukanvaihtoja joissa olikin hieman sanomista. Sovimme muutaman lisäkäynnin saman aihaan parissa, niin eiköhän saada ne vaihdot kuntoon jotta ne toimivat sitten radallakin. Iltapäivällä tuli eläinlääkäri vierailemaan, tamma raspattiin ja se sai rokotukset. Eläinlääkäri kuunteli myös neitokaisen keuhkot ja sydämen ihan varmuuden vuoksi eikä niistä löytynyt mitään sanomista. Rokotukset tulivat hyvään saumaan, pari huilipäivää ei tee lainkaan pahaa rankan viikon jälkeen.

04.09.2009 - Syksyiset treenit

Tänään meillä oli kevyt kotitreeni Tiinan kanssa. Aloitimme perus alkuverryttelyllä, paljon taivuttelua ensin ravissa ja sitten laukassa kevyessä istunnassa. Hyvää treeniä myös itselle laukkailla hevosta taivutellen reilu 10minuuttia. Voi sanoa että reisiä ja pohkeita pakotti kivasti tämän jälkeen. Keskityimme paljon tänään tamman eteenpäinpyrkimykseen joten teimme paljon temponvaihteluja jotka tuntuivat hieman kuumentavan tammaa. Tiina oli tänään oikein mukava ja yhteistyönhaluinen, lopuksi lähdimme kävelemään loppukäynnit kirpakkaan syysilmaan.


Fiktio on virtuaalitalli. Fiktio is a sim-game stable. This site is only in Finnish.

Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kaiken muun materiaalin © Milja, ellei toisin mainita!