virtuaalinen suomenhevostalli

Fiktion Riemu

† 20. lokakuuta 2013

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeuspunarautias, 142 cm
synytynyt05.03.2008, 43-vuotias (3v. 04.06.2008)
osaaminenko: Helppo A, re: 50 cm
rekisterinumeroVH06-018-9802
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
  
saavutuksetKTK-I, VIR MVA Ch, YLA2, SLA-I, KRJ-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © KK

Retueemelin kun yhdistää Ilopilleriin, saadaan aikaan Riemu. Vaikka nimi onkin väännös vanhempien nimistä, kuvaa se myös hyvin oriin luonnetta. Se ei turhasta stressaa ja ottaa innolla ja epäröimättä kaikki haasteet vastaan. Rennompaa kaveria saakin hakemalla hakea. Tahdonvoimaakin löytyy rutkasti oriin pienikokoisuudesta huolimatta. Tammojen seurassa Riemu on vähän turhan innokas, mutta sellaista se oriin elämä joskus on. Aina täytyy vähän esittää, kun on neitosia lähettyvillä. Muista oreista se ei sen sijaan välitä, vaan jättää rähisijätkin omaan arvoonsa.

Ratsuna Riemu ei ole sen yhtään helpompi, kuin vaativakaan, vaan jotakin siltä väliltä. Töitä on siis ratsastajankin tehtävä, vaikka jotkut asiat ori osaisikin tehdä vaikka unissaan. Eteenpäinpyrkimys on juuri sopivaa, joten hyvin, hyvin harvoin tarvitsee kahta kertaa pyytää eteenpäin, eikä vastaavasti pidätyksien kanssa ole ongelmaa. Riemu on aina innokas tekemään töitä, oli sitten kyseessä kouluratsastus, esteet tai ihan vain maastoilu. Maastossakin on mukava harjoitella koululiikkeitä sopivissa kohdissa oriin nauttiessa pääsystä eri maisemiin.

Kilpailut ovat oriille jo tuttua kauraa, joten sen käytös ei kotipuolen tavoista muutu. Tammojan katsellaan yhtälailla ja rataa suorittaessaan se on kuin kotonaan. Näyttelyissä Riemu voi tosin olla joskus vähän liiankin innokas, mutta varman käsittelijän otteissa pysyy aisoissa. Lastaus ei ole koskaan ollut ongelma, mutta pitkät automatkat eivät ole ihan tämän oriin mieleen. Mutta kunhan sillä on riittävästi aktiviteettia, vältytään isommiltakin kommervenkeiltä. Lyhyet matka sen sijaan sujuvat tuosta vaan.

Hoidettavana ollessaan Riemu rentoutuu täysin. Se sulkee ajatuksistaan tallin hälinät ja nauttii hoitajalta saamastaan huomiosta. Toisaalta täydellinen rentous hankaloittaa hieman kavioden putsausta, sillä ori ei kyllä tee mitään sen eteen, että pitäisi jalkaansa itse hetken ylhäällä. Varusteiden kanssa ei ole koskaan mitään ongelmaa ja siinä vaiheessa Riemu alkaa yleensä jo reipastua tajutessaan pääsevänsä töihin. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa ori tulee hyvin toimeen, vaikkei toimenpide aina olisikaan kovin mukava.

Vesi on asia, josta Riemu ei osaa muodostaa pitävää mielipidettä. Toisinaan se nauttii päästessään pesulle tai uimaan, mutta joskus se ei suostu sitten millään astumaan pesuboksiin tai järveen. Vesisade on ainoa, josta se pitää niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Ei siis ihme, että kurakelillä herra on taipuvainen olemaan se kaikista kuraisin kaveri.Sukuselvitys

i. Retueemeli   KTK-III
vkk, 144 cm
ii. Ryöväri   KTK-I trn, 140 cm iii. Remontti-Reiska 144 cm
iie. Verenpunainen Ruusu 167 cm
ie. Metsätähden Kuiskaus   KTK-III rt, 139 cm iei. Sepitys trt, 169 cm
iee. Aurinkorannan Avanti   KTK-III vrt, 156 cm
e. Fiktion Ilopilleri   KTK-I
prt, 155 cm
ei. Fandel tprt, 156 cm eii. Oreakas prt, 157 cm
eie. Fandeliina trt, 156 cm
ee. Lilla My tprt, 151 cm eei. Potku tprt, 150 cm
eee. Pikku-Maija rt, 153 cm

isälinja - Ryöväri     emälinja - Lilla My

i. Voikko komistus Retueemeli on ehtinyt olla muutamankin hevosihmisen omistuksessa. Tällä hetkellä se on kuitenkin kasvattajansa omistuksessa. Se on kilpaillut niin koulu-, kuin esteratsastuksessakin, sekä satunnaisesti myös kenttää. Ratsuna Eemeli on kuuliainen ja yhteistyökykyinen, sekä muutoinkin fiksu ja nöyrä hevonen. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuolensa, sillä toisinaan ori on hyvin "Vaahteramäen Eemelin" kaltainen ja toisinaan taas orimainen ego puskee esiin. Tällä oriilla on vielä paljon näytettävää ja toivonkin, että siitä kuullaan vielä.

ii. Upeaakin upeampi Ryöväri on ori, jonka luulisi kaikkien suomenhevoskasvattajien tuntevan. Onhan ori Muotovalio Champion ja I-palkinnolla kantakirjattu, eikä YLA2-palkintokaan miestä pahenna. Lisäksi jälkeläismäärä on kolmissakymmenissä, joten monen sukuun se on saatu komeilemaan. Jälkeläisistään se on saanut AB-palkinnon. Oriin menestys ei rajoitu ainoastaan näyttelyihin ja siitosoriina toimimiseen, sillä se oli myös monipuolinen ratsu. Menestystä tuli niin koulu-, este-, kuin kenttäratsastuksestakin.

iii. Estellä kilpaillut Remontti-Reiska menestyi hyvin lajissaan. Ori hyppäsi ratana jopa 120 cm. iie. Verenpunainen Ruusu ei päässyt lainkaan maistamaan kilpailemisen makua lukuunottamatta muutamia tallikisoja, mutta oli erinomainen siitostamma. Sillä oli lähes koko ajan varsa, joten kilpailemiselle ei suotu ajatusta. Esteitä se kuitenkin hyppäsi ratana 100 cm.

ie. Pikkutamma Metsätähden Kuiskaus oli hyväntuulinen ja työteliäs tamma. Pienestä koostaan huolimatta se hyppäsi ratana jopa 110 cm ja meni helposti myös Helpon B:n kouluratsastusohjelman. Tamma kantakirjattiin lisäksi III-palkinnolla. Kuisku varsoi myös muutamaan otteeseen, mutta valitettavasti minulla ei ole tarkkaa tietoa määrästä.

iei. Myös Sepitys on joutunut moneen kertaan vaihtamaan kotia, mutta siitä on tullut ajan myötä yksi legenda suomenhevosten joukkoon. Jopa Vaativan B:n koulua ja 130 cm ratana hyppäävä ori oli myös opetettu ajolle. Se jätti monia hienoja varsoja, yhteensä jälkeläisiä on yli 20 kappaletta. iee. Aurinkorannan Avanti kiersi lähinnä näyttelyissä, mutta osallistui myös muutamiin ratsastuskilpailuihin. Tamma hyppäsi ratana 110 cm ja taitoi koulua Helpon A:n verran. Avanti kantakirjattiin III-palkinnolla. Jälkeläisiä sillä on vain muutama.

e. Riemun emä on upea, Fiktion oma kasvatti, Fiktion Ilopilleri. Ensimmäiset elinvuotensa tamma eli Tanjan luona Aniossa, mutta hänen lopetettuaan Elliksi kutsuttu tamma palasi synnyintallilleen. Aniossa kilpailu-ura oli alkanut jo mainiosti ja niin jatkoimme sitä täällä Fiktiossakin. Omaahan tamma myös upean ulkomuodon ja ei ollutkaan mikään yllätys, että se sai VIR MVA Ch-arvonimen ja kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle saaden tilaisuuden parhaat pisteet. Koska Elli menestyi hyvin myös kouluratsastuksessa, vein sen laatuarvosteluun, jossa tamma nappasi ensimmäisen palkinnon tilaisuuden toisiksi parhain pistein. Lisäksi tamma kävi suomenhevosten laatuarvostelussa, josta se sai parhaan mahdollisen palkinnon eli I*-palkinnon saaden taas tilaisuuden parhaat pisteet. Yleislaatuarvostelusta Elli nappasi hienosti toisen palkinnon. Ennen eläkkeelle pääsyä tamma oli varsonut seitsemän varsaa, mutta vielä 22-vuotiaana se varsoi yhden varsan. Neljä varsoista olivat oreja ja loput neljä tammoja. Kahta lukuunottamatta varsat saivat nimensä perään kirjaimet r ja i, eli ri, kuten Ilopillerissäkin on. Pari vuotta Ellin kuoleman jälkeen sille myönnettiin vielä jalostusarvokirjain A.

ei. Ellin isä, eli Riemun emän isä Fandel on komea tummanpunarautias suomenhevonen. Säkäkorkeutta oriilta löytyy 156 sentin verran. Ori on kilpaillut kouluratsastuksessa ja sijoittunut monesti. Ori on KRJ-II, SLA-I ja YLA3 palkittu. Fandel viettelee tällä hetkellä eläkepäiviään ja on omistajansa ylpeyden aihe, kuten varmasti myös kasvattajansa.

eii. Upea Oreakas, menestyi hyvin kouluratsastuksessa. Sen koulutustaso ylsi vaativaan A:han. eie. Kaunistakin kauniimpi Fandeliina, oli myös menestynyt kouluhevonen. Tamma kahmi voittoja. Neiti oli myös kantakirjattu ja suosittu siitoshevonen. Se saikin monta upeaa jälkeläistä, joista Fandel oli viimeinen. Tamma menehtyi 26-vuotiaana.

ee. Inarin emän emä Lilla My on kouluratsastuksessa kilpaillut tummanpunarautias suomenhevostamma. Säkäkorkeutta tammalla on 151 senttiä. Tamma on palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuudessa neljännellä palkinnolla.

eei. Perusjuntti Muumin Trollet on hyvin tunnettu kansallisen tason kouluratsu, varsinkin kun nimi oli ruotsia. Ori on napannut monta voittoa niin kansallisen, kuin aluetasonkin kilpailuista. Lisäksi orii on upearakenteinen ja on näyttänyt kyntensä myös näyttelykehissä. Ori onkin kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Trolli menehtyi 18-vuotiaana. eee. Kaunis koulutamma Pikku-Maija. Tamma on kahlannut läpi monet koulukisat ja on tuonut paljon voittoja kotiin. Kilpailemisen lisäksi tamma on varsonut kuudesti, joista viimeistä varsoessaan menehtyi.


Jälkeläiset

  5 kpl: 2 oria, 3 tammaa
  Jalostusinfo: Riemu on käytössä vain Fiktion omille tammoille.

ori Haavelaakson Ryökäle s. 14.02.2010 VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, SLA-II emä Ellenin Larissa
tamma Fiktion Kielo s. 15.02.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Viehättävän Tähkäpää
tamma Fiktion Pirella s. 07.09.2010 SLA-II, YLA2, KRJ-II emä Pipariina KAT
tamma Fiktion Hilma s. 31.10.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Vaapukan Hilla
ori Karhukorven Riki s. 01.12.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Lakean Peppilotta

Kilpailutulokset

  50 KRJ-sijoitusta, 12 VSHK-sijoitusta

13.11.2010 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 3/50
11.11.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Paitsio - Helppo B - 3/50
03.11.2010 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo A - 4/50
02.11.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - 4/50
31.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 2/30
30.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 4/30
28.10.2010 - KRJ - Cheval Delamer - Helppo A - 4/50
28.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 5/30
24.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 2/50
24.10.2010 - KRJ - Stecker - Helppo A - 1/30
23.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 3/30
23.10.2010 - KRJ - Kõrge Hobused - Helppo A - 1/40
22.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 5/50
22.10.2010 - KRJ - Kirmaus - Helppo A - 1/40
22.10.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - 1/50
21.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 2/60
20.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 5/60
17.10.2010 - KRJ - Wild Riders - Helppo A - 1/40
16.10.2010 - KRJ - Mitar Warmbloods - Helppo A - 4/50
13.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 5/50
13.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 1/30
12.10.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 5/30
10.10.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 4/50
10.10.2010 - KRJ - Acapella - Helppo A - 4/40
10.10.2010 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 6/60
08.10.2010 - KRJ - Acapella - Helppo A - 6/40
03.10.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Paitsio - Helppo B - 7/50
02.10.2010 - KRJ - Ikirouta - Helppo A - 1/30
01.10.2010 - KRJ - Bairdon - Helppo A - 1/40
29.09.2010 - KRJ - Ikirouta - Helppo A - 5/30
27.09.2010 - KRJ - Duren - Helppo A - 5/30
26.09.2010 - KRJ - Stecker - Helppo A - 2/50
23.09.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 4/40
19.09.2010 - KRJ - Kisakeskus CK - Helppo A - 6/40
17.09.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 6/100
17.09.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 9/100
16.09.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 2/100
13.09.2010 - KRJ - Järviluoto - Helppo B - 4/50
11.09.2010 - KRJ - Zurück - Helppo A - 4/30
11.09.2010 - KRJ - Mörkövaara - Helppo A - 6/50
10.09.2010 - KRJ - Zurück - Helppo A - 2/25
07.09.2010 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - 3/50
07.09.2010 - KRJ - Rätvänä - Helppo A - 7/50
05.09.2010 - KRJ - Västerby - Helppo A - 6/1000
04.09.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 3/100
31.08.2010 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 8/70
30.08.2010 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 7/70
29.08.2010 - KRJ - Capeuc - Helppo A - 10/100
27.08.2010 - KRJ - Jewel Ponies - Helppo B - 2/100
26.08.2010 - KRJ - Fiona - Helppo B - 1/50
26.08.2010 - VSHK - Helppo B - 6/20
24.08.2010 - VSHK - Helppo B - 4/20
20.08.2010 - VSHK - Helppo C - 12/20
12.08.2010 - VSHK - Helppo B - 17/38
12.08.2010 - VSHK - Helppo C - 18/37
11.08.2010 - VSHK - Helppo B - 22/38
11.08.2010 - VSHK - Helppo C - 28/38
10.08.2010 - VSHK - Helppo B - 25/38
10.08.2010 - VSHK - Helppo C - 8/38
10.08.2010 - VSHK - Helppo B - 7/30
10.08.2010 - VSHK - Helppo C - 26/27
09.08.2010 - VSHK - Helppo B - 4/32
09.08.2010 - VSHK - Helppo C - 13/31
09.08.2010 - VSHK - Helppo B - 5/30
09.08.2010 - VSHK - Helppo C - 6/27
08.08.2010 - VSHK - Helppo B - 27/30
08.08.2010 - VSHK - Helppo C - 16/27
08.08.2010 - VSHK - Helppo C - 19/46
08.08.2010 - VSHK - Helppo C - 41/45
07.08.2010 - VSHK - Helppo B - 28/30
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 8/27
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 29/33
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 13/46
07.08.2010 - VSHK - Helppo C - 2/45
06.08.2010 - VSHK - Helppo C - 21/33
06.08.2010 - VSHK - Helppo C - 19/46
06.08.2010 - VSHK - Helppo C - 28/45
05.08.2010 - VSHK - Helppo C - 13/33
01.08.2010 - VSHK - Helppo B - 8/30
31.07.2010 - VSHK - Helppo B - 15/30
18.07.2010 - VSHK - Helppo B - 16/30
17.07.2010 - VSHK - Helppo B - 23/30
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 48/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 39/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 48/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 44/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 33/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 11/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 43/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 41/80
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 47/77
14.07.2010 - VSHK - Helppo B - 71/80
07.07.2010 - VSHK - Helppo B - 3/36
07.07.2010 - VSHK - Helppo C - 10/25
06.07.2010 - VSHK - Helppo B - 15/36
06.07.2010 - VSHK - Helppo C - 17/25
05.07.2010 - VSHK - Helppo B - 9/36
05.07.2010 - VSHK - Helppo C - 5/25
05.07.2010 - VSHK - Helppo B - 41/41
05.07.2010 - VSHK - Helppo C - 18/40
05.07.2010 - VSHK - Helppo C - 13/37
04.07.2010 - VSHK - Helppo B - 25/38
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 2/38
04.07.2010 - VSHK - Helppo B - 11/42
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 14/38
04.07.2010 - VSHK - Helppo B - 19/36
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 24/25
04.07.2010 - VSHK - Helppo B - 36/39
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 20/35
04.07.2010 - VSHK - Helppo C - 1/35
03.07.2010 - VSHK - Helppo B - 8/23
03.07.2010 - VSHK - Helppo B - 31/36
03.07.2010 - VSHK - Helppo C - 16/25
03.07.2010 - VSHK - Helppo B - 19/39
03.07.2010 - VSHK - Helppo C - 27/35
03.07.2010 - VSHK - Helppo C - 10/35
02.07.2010 - VSHK - Helppo B - 5/39
02.07.2010 - VSHK - Helppo C - 20/35
02.07.2010 - VSHK - Helppo C - 35/35
01.07.2010 - VSHK - Helppo B - 38/39
01.07.2010 - VSHK - Helppo C - 12/35
01.07.2010 - VSHK - Helppo C - 12/35
30.06.2010 - VSHK - Helppo B - 20/27
30.06.2010 - VSHK - Helppo C - 15/23
29.06.2010 - VSHK - Helppo B - 15/32
29.06.2010 - VSHK - Helppo C - 6/24
19.06.2010 - VSHK - Helppo B - 40/40
19.06.2010 - VSHK - Helppo B - 8/41
19.06.2010 - VSHK - Helppo C - 3/29
19.06.2010 - VSHK - Helppo C - 15/30
18.06.2010 - VSHK - Helppo B - 13/40
18.06.2010 - VSHK - Helppo B - 34/41
18.06.2010 - VSHK - Helppo C - 14/29
18.06.2010 - VSHK - Helppo C - 3/30
13.06.2010 - VSHK - Helppo C - 17/18
13.06.2010 - VSHK - Helppo C - 4/18
12.06.2010 - VSHK - Helppo C - 8/18
12.06.2010 - VSHK - Helppo C - 10/18

Näyttelytulokset

05.12.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, I palk. (LKV4), tuom. qwerty.
05.11.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, I palk. (LKV4), tuom. Shonna
05.10.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, I palk. (LKV1, BIS5), tuom. Anette N.
13.01.2010 Fiktio, MVA-SERT (BIS1), päätuom. Siiri K.
12.01.2010 Valhallan talli, MVA-SERT (BIS1), päätuom. Siiri K.
05.01.2010 Keinumäki, MVA-SERT (LKV2), päätuom. Siiri K.
22.12.2009 Virtuaalitalli Lakea, MVA-SERT (BIS3), päätuom. Anu V.


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.12.2011 - Rotunäyttely ja laatuarvostelu

VSR:n rotunäyttelyssä kävimme jälleen näyttäytymässä. Riemu siirtyi nyt veteraanien luokkaan, jossa osallistujamäärä oli pienempi, vain 15 oria. Ori sijoittui hienosti neljänneksi pokaten I-palkinnon. Kiiruhdimme näyttelyn jälkeen suomenhevosten laatuarvosteluun, jonka tuloksia vielä jännityksellä odottelemme. Unelmien täyttymys on jatkaa emän jalanjäljissä tähtipalkinnolla, mutta luulen, että korkeintaan on tulossa I-palkinto.

21.11.2011 - Yleislaatuarvostelu

Riemu osallistui tänään yleislaatuarvosteluun. Kävimme pokkaamassa tavoittelemamme II-palkinnon 126 pisteellä. Rakenneosiosta ori nappasi 32 41:stä. Kuvauspisteet olivat 33/50 ja suvusta se sai 26/44. Kilpailuosiosta tuli 35 pistettä täysien ollessa 40. Olen tulokseen erittäin tyytyväinen!

05.11.2011 - Taas rotunäyttelyissä

Tällä kertaa luokassa oli vielä runsaammin osanottajia, jopa 41 komeaa oria! Riemu esiintyi taas kuten herrasmiehen kuuluukin. Otimme jälleen hyvillä mielin vastaan I-palkinnon, jonka tällä kertaa antoi Shonna. Voittoa ei tullut, mutta neljäskin sija on erittäin hyvä saavutus! Riemulla oli kyllä pää aika pyörällä runsaan tammamäärän takia, mutta eipä se kehäsuoritustamme häirinnyt.

05.10.2011 - Rotunäyttelyissä

Otimme osaa suurella joukolla Virtuaalisten Suomenratsujen järjestämään rotunäyttelyyn. Aikuisten orien luokkaan osallistui peräti kolmekymmentä hevosta ja Riemu otti ja vei voiton kotiin! Ori oli mitä parhaimmalla tuulella ja pokkasikin I-palkinnon. Tuomarina toiminut Anette N. kehui herraa vuolaasti. Jäimme vielä odottelemaan BIS-kehää, jonne pääsisivät kaikki I-palkitut luokkavoittajat. Siellä sijoituimmekin vielä viidenneksi, kun vastassa oli viisi muuta upeaa suomenhevosta!

05.12.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Kiira

Treenasimme perus ratsastusta, aivan kuten olisit ratsastuskoulun tunnilla ollut. Ratsastit valmennuksen ajan paljon ravia ja käyntiä, tarkoituksena oli hieman harjoitella avotaivutusta ja korjata pikkuvirheitä, jotta Riemusta saataisiin entistä ehompi kouluratsu. Alkuun menit paljon temmon muutoksia, ja aina välillä pysähtelit, kun opastin enemmän apujen käytöstä ja istunnan vaikutuksesta. Jaoin kentän lyhyen kouluradan mittoihin 20x40 ja aloitimme varsinaisen treenin, joka oli varsin helppo: lyhyille sivuille hitaassa käynnissä voltti ja pitkille sivuille avotaivutus normaalista käynnistä. Meinasit hermostua, kun muistutin kokoajan erittäin pienistä asioista, jotka tekivät työskentelystä sujuvampaa. Loppujen lopuksi olit kuitenkin tyytyväinen, kun sait Riemuun niin hyvän ”touchin”.

30.11.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Kiira

Olit kävellyt ja ravaillut jo hieman ennen kuin tulin paikan päälle. Aloitin kertomalla tunnin tavoitteen, joka sisälsi keskilaukan hallitsemisen sekä laukanvaihto käynnistä ja tarkoituksena oli hioa näistä asioista erittäin varmat. Treenauksen aloitit hakemalla hyvää peruslaukkaa ja hait oria hieman paremmin avuille. Kun hommat alkoivat näyttää hyviltä, aloitimme keskilaukalla, jonka aikana Riemu hieman lähti avuilta ja ei pysynyt takajalkojensa päällä. Hioimme laukan kokoamista hetken ja kokeilimme uudestaan. Homman sujuessa aloitimme laukanvaihtojen harjoituksen. Treeni keskeytyi ensiksi siihen, ettei Riemu tullut askeleessa käyntiin, vaan ravia tuli väliin. Loppujen lopuksi sait kuitenkin koko homman sujumaan niin, ettei käyntiaskelia tullut kunnolla väliin kuin yksi.

04.11.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Jenna H.

Keskityimme tänään valmennuksessa erityisesti pohkeenväistöön. Alkutunnista verryttelit Riemun molempiin suuntiin hyvin ja otit orin napakasti kuulolle kaarevilla urilla ja siirtymisillä. Tulitte aluksi lävistäjällä käynnissä pohkeenväistöä ja sen sujuessa tulitte saman ravissa. Pohkeenväistö luonnistui teiltä kahdelta oikein mallikkaasti, tosin välillä Riemu meinasi vähän fuskata, mutta olit nopea ja korjasit asian ennenkuin se ehti edes tapahtua!

01.11.2010 - Kouluvalmennus, valmentajana Jenna H.

Tulin valmentamaan sinua ja Riemua kouluratsastuksen merkeissä Fiktioon. Aiheenamme oli tänään vastalaukka, jonka kanssa purnasimme lopputunnista. Innokas Riemu innostui välillä vaihtamaan sinun unohtuessa matkustamaan, mutta kun skarppasit sujui vastalaukkakin paremmin. Aluksi menitte vastalaukkaa pienissä pätkissä serpentiineillä, mutta lopputunnista pääsitkin laukkaamaan ihan kokonaista ympyrää. Yleisesti teillä sujui oikein kiitettävästi!

31.10.2010 - I-palkinnon ori

Kantakirjaustilaisuus meni upeasti! Riemu pääsi I-palkinnolle ollen siis Fiktion toinen ykköspalkittu kasvatti. Ensimmäinenhän on tietysti Riemun emä Ilopilleri. Vieläkään en voi uskoa, että tämä on totta. Tulokset kuultuani olin ratketa riemusta. Riemulla ei ollut rajaa. Palkinto oli tosin hilkulla jäädä kakkoseksi, joka olisi saatu kahta pisteellä huonommalla tuloksella, mutta sitä ei tietenkään jäädä murehtimaan.

26.09.2010 - Riemu viedään pian kantakirjattavaksi

Fiktion omat kasvattisuokit Sirla ja Riemu on ilmoitettu lokakuun kantakirjaustilaisuuksiin. Molemmat ovat sukua I-palkinnolle kirjatulle Ilopillerille. Riemu on tamman poika ja Sirla tyttären tytär. Etenkin Riemun kohdalla odotukset ovat kovat, sillä myös oriin isän isä on KTK I-palkittu. Lisäksi suvusta löytyy kaksi kolmannelle palkinnolle kantakirjattua. Olemme kuitenkin joka tapauksessa erittäin ylpeitä, vaikka vain kolmannelle palkinnolle päästäisiin, mutta ainakin toinen palkinto on tavoitteena.

11.09.2010 - Kilpailu-ura käynnistyi

Kilpailu-ura on lähteny mukavasti käyntiin. Plakkarissa nyt 12 VSHK:n ja 16 KRJ:n alaisista kouluratsastuskilpailuista. Yhteensä siis 28 sijoitusta! VSHK:n kilpailuissa osallistuimme ainoastaan Helppoon C:hen ja B:hen, mutta KRJ:n tullessa mukaan kuvioihin päätimme kokeilla myös viimein Helppoa A:ta. Muutama sijoitus on siitäkin jo tullut. Kyllä tässä meillä kelpo kouluratsu on!

26.07.2010 - Jälkeläisten saavutuksia

Riemun pojalle, Haavelaakson Ryökäleelle myönnettiin tänään Champion-arvonimi. Pojan voisi siis sanoa tulleen isäänsä. Unelmien täyttymys olisi tietysti saavuttaa Muotovalion arvo. Riemun toinen jälkeläinen, Fiktion Kielo ei ole vielä osallistunut näyttelyihin, mutta kaikki aikanaan. Riemu lähettää isot tsempit jälkeläisilleen!

14.02.2010 - Hyvää ystävänpäivää!

Riemusta tuli isä näin ystävänpäivänä! Haavelaaksossa pienhevostamma Ellenin Larissa varsoi tänään superkomean orivarsan. Pikkumies on jo varattu meille Fiktioon ja innolla odotamme sitä päivää, kun saamme hakea sen kotiin. Haavelaakson Ryökäleeksi nimetty herra on jo osoittanut olevansa kunnon "mies". Sydän on puhdasta kultaa, vaikka oria ollaankin.

23.01.2010 - Näyttelymenestystä

Olemme käyneet ahkerasti näyttelyissä ja nyt on saatu Riemusta Muotovalio Champion. Kahdessa viimeisimmässä näyttelyssä ori oli peräti näyttelyn paras! Herra olisi tarkoitus viedä kantakirjattavaksi niin pian kuin vain mahdollista. Nyt ei NJ-näyttelyiden kiertäminen ole enää mahdollista, mutta kunhan VRL palaa VNT-näyttelyiden kera, voidaan taas Riemunkin kanssa näyttelyissä käydä. Mikäli rotunäyttelyitä järjestetään, myös niihin ilmoittaudumme oikopäätä mukaan.

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.