virtuaalinen suomenhevostalli

Fiktion Malviina

† 17. tammikuuta 2015

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 141 cm
synytynyt20.02.2011, 22-vuotias (4v. 21.06.2011)
osaaminenko: Helppo B, re: 50 cm, Vaativa valjakkoajo
rekisterinumeroVH11-018-0672
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
  
saavutuksetKTK-III, VIR MVA Ch, YLA2, SLA-I, VVJ-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Fiktio

Malla on rauhaa rakastava otus, joka on kuitenkin itse välillä suorastaan hieman vihamielinen toisia hevosia kohtaan. Ihmisille Malla ei ole koskaan tehnyt pahaa, mutta kyllä ollaan muutama tuppo hiuksia revitty päästä, kun ollaan mietitty sopivaa tarhakaveria tammalle. Asiaa nimittäin ei helpota se, ettei tamma viihdy kuitenkaan yksinkään, joten joku kaveri on sillä oltava. Parhaiten Mallan kanssa tulee toimeen vanhemmat hepoyksilöt, jotka eivät järjestä tarhassa pahemmin muuta ohjelmaa. Leikkisät yksilöt saavat tältä kaverinsa tarkoin valitsevalta tammalta varmasti kyytiä. Malla nautiskelee hoitotoimista, se seisoo rauhallisesti paikoillaan, nostaa jalkansa nätisti, eikä kiukuttele loimituksesta, eikä muutenkaan varusteiden laitosta. Kuolaimet pikkutamma suorastaan "haukkaa" suuhunsa. Kun Mallaa taluttelee kannattaa hieman olla tarkkana, ettei neiti steppaillessaan astu varpaille, Malla kun ei jaksaisi etenkään aamuisin tarhaan mennessä olla asiallisesti hetkeäkään.

Mallalla ei ratsasteta juurikaan, se on aika säpäkkä ja villi ratsun hommissa ja suurimpia pyrkimyksiä sillä on pyrkiä saada ratsastaja selästään alas. Olimme jo lähes heittää hanskat tiskiin, mutta keksimme kokeilla tammalla valjakkoajoa ja siinähän neito toimiikin sitten ihan todella hyvin. Malla on kuuma myös ajaessa, se steppailee todella paljon, eikä meinaa malttaa ottaa käyntiä askeltakaan ensimmäiseen puoleen tuntiin. Onneksi siinä vaiheessa kun Malla on saanut suurimmat energiat purettua, se on hyvinkin helppo ajokki, vauhtia riittää ja maraton-vaiheelta tuleekin Mallalle lähes aina ne nopeimmat ajat. Malla on hieman häslä yksikseen ajaessa, mutta ei mahdoton. Parhaimmillaan tamma kuitenkin on parivaljakossa, eikä se tällöin ole kiukkuinen, vaikka työkaverina olisi kuka. Mallalla on paha tapa innostuessaan purra kuolaimeen, joten ihan villiä kaveria sille ei kannata laittaa kaveriksi, ettei käy hassusti.

Malla on hyvä kuljettaa, jos matkassa on kavereita, jo pelkästään lastaaminen on vaikeaa, jos tamma joutuu menemään kuljetusautoon ensimmäisenä. Onkin ihmeellistä, miten tamma voi tarhaolosuhteissa olla joillekin aivan kamala, mutta muuten on lähes riippuvainen kavereistaan. Jos matkan määränpäänä on kisat, on Malla hyvinkin rauhaton, sitä on suorastaan ärsyttävä talutella kisa-alueella, kun se pyörii kuin hyrrä. Tamma on rauhallisimmilla reissuilla kuitenkin ihan oma itsensä. Tamma vaatii jonkun verran tavallista pidemmän verryttelyn, jotta saisi turhat höpölöpö energiansa purettua. Jos talliltamme lähtee hevosia esittelemään tms. valjakkoajoa, Malla ei ole oikea hevonen siihen, sillä sen verran virkuksi neiti tulee uusista maisemista, ettei se ole se paras show-hevonen.Sukuselvitys

i. Kuurnan Vokka   KTK-III
prt, 139 cm
ii. Aapikka prt, 141 cm iii. Kalpion Jaatu prt, 147 cm
iie. Sirunan Lilli vprt, 143 cm
ie. Kuurnan Perho rt, 137 cm iei. Justus prt, 145 cm
iee. Pihlava vrt, 137 cm
e. Maktaleena   KTK-II
vrt, 146 cm
ei. Eelias vprt, 148 cm eii. Vanhaherra rt, 153 cm
eie. Takatalvi prt, 143 cm
ee. Minta prt, 139 cm eei. Vihtori vrt, 147 cm
eee. Mistella rt, 140 cm

isälinja - Kuurnan Vokka     emälinja - Maktaleena

ii. Aapikka on pienhevonen ties kuinka monennessa polvessa. Ori on kilpaillut pääasiassa valjakkoajossa, mutta on sitä kouluradoillakin nähty. Eikä menestyksestäkään ole ollut puutetta. Ori on kantakirjattu pienhevossuunnalle kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä sillä on kuusi, joista puolet on tammoja ja puolet oreja/ruunia. Eläkepäiviään Aapikka vietti kasvattajansa luona, jolloin se pääsi vielä silloin tällöin vetämään kärryjä. Nykyään ori on jo haudan levossa.

iii. Kalpion Jaatu teki hienon uran sekä koulu-, että esteradoilla. "Siinä sivussa" se kantakirjattiin I-palkinnolla R-suunnalle ja joka näyttelyssä, johon se osallistui, ori pääsi BIS-sijalle. Ei siis ihme, että jälkeläisiä orilla on aika liuta. Onhan se kyllä osoittanut olevansa myös hyvä periyttäjä. Jaatu kuitenkin jouduttiin lopettamaan 15-vuotiaana, mutta syytä ei koskaan kerrottu julkisuuteen. Juoruja sen sijaan kiertää vaikka millä mitalla.

iie. Päätoimenaan Sirunan Lilli kilpaili kouluratsastuksessa aina kansallisella tasolla asti. "Vapaa-ajalla" sen perään laitettiin kärryt ja harrastettiin kotikulmilla valjakkoajoa. Tamma tunnettiin erityisesti sen upeista liikkeistä, eikä luonnekaan ollut moittimisen arvoinen. Se kantakirjattiin R-suunnalle II-palkinnolla ja sai 21 vuotta kestäneen elämänstä aikana kuusi jälkeläistä.

ie. Kuurnan Perho oli pienestä koostaan erinomainen lajissa kuin lajissa. Säpäkkä tamma ylitti esteet vauhdilla, mutta taidolla. Malttia löytyi silti kouluradan suorittamiseen. Kummassakin lajissa se menestyi hyvin, sijoituksia on yhteensä nelisenkymmentä. Vanhemmalla iällä tamma on näyttänyt taitonsa myös valjakkoajossa omistajan innostuttua lajista. Viimeiset elinvuotensa Perho vietti pienellä tilalla keskellä Suomen kauneinta metsää. Sillä on vain yksi jälkeläinen.

iei. Lapin maisemissa koko ikänsä elänyt Justus ruunattiin 6-vuotiaana, mutta se astunut sitä ennen kolme lähiseudun tammaa. Ruunauksen jälkeen se oli vähän aikaa harrasteratsuna, jolla startattiin muutamissa seurakisoissa, mutta sitten se myytiin ratsastuskoululle. Siellä se sitten asustelikin lopun ikäänsä, kunnes lopetettiin 17-vuotiaana.

iee. Pihlava oli erään vanhan herran kasvattama tamma. Herran menehtyessä 80-vuotiaana tamman peri miehen tytär, joka ei ollut kiinostunut hevosista. Niinpä tamma meni oitis myyntiin. Monien epäonnekkaiden käänteiden jälkeen Pihlava päätyi kuitenkin onnellisesti rakastavan perheen hoiviin, jossa vuosien aikana ihmisiä pelkääväksi otukseksi muuttuneesta tammasta tuli taas iloinen ja rohkea hevonen, jollainen se oli vanhan herran omistuksessa ollut. Tamma varsoi vielä vanhoilla päivillään ainoaksi jääneen varsansa ja menehtyi sitten pari vuotta myöhemmin 23-vuotiaana.

ei. Eelias ei ole erinomaisella rakenteella pilattu. Lukuisien ruusukkeiden ja pokaalien lisäksi se on saanut 8-vuotiaana rakenteensa puolesta myös kunniamaininnan "Vuoden ori". Hankalan ja vaativan luonteensa vuoksi ori ei ole pienten lasten tai aloittelijoiden ratsu, mutta kokeneen ratsastajan alla se on pärjännyt hyvin esteratsastuksessa. Sen sijaan kouluratsastustuloksia tällä vauhdikkaalta orilta ei paljon ole, koska sen keskittymiskyky ei ole oikein riittävä koulukiemuroihin. Eeliaksella on viisi jälkeläistä, eli sitä ei kovin monen suomenhevosen suvusta tapaa.

eii. Vanhaherra eli kyllä vanhaksi, mutta se on ollessa nuorempi, nimi herätti aika paljon huvittuneisuutta. Tosin ori oli kyllä aina todella kypsä ikäisekseen. Pääasiassa "Herkulla" kilpailtiin kouluratsastuksessa, mutta siinä sivussa se starttasi muutamaan otteeseen valjakkoajossa. Jo nelivuotiaana se kantakirjattiin II-palkinnolla ja vuosien mittaan se astui useita kymmeniä tammoja. Orin ollessa 27-vuotias se löydettiin laitumelta ikiuneen nukahtaneena.

eie. Onnettomuuksille herkästi altistuva Takatalvi oli jo 10-vuotiaana sen verran huonokuntoinen, että se päätettiin lopettaa. Tamma ehti kuitenkin varsoa kahdesti, 4- ja 7-vuotiaana. 5-vuotiskaudella tammalla pystyttiin kilpailemaan ilman vahinkoja, mutta muulloin sillä oli jos jotakin vaivaa. Sai tamma siitä huolimatta joitakin ruusukkeita hankittua sekä koulu-, että estekilpailuista.

ee. Lempeä ja herttainen Minta on vain 139 cm korkea, mutta sillä on sitäkin enemmän huikeita tuloksia valjakkoajokilpailuista. Tamman sydän on puhdasta kultaa ja se on periyttänyt kilttiä luonnettaan jälkikasvulleen. Mintalla on varsoja kolme kappaletta, tamma ja kaksi oria. Kaikki kolme varsaa ovat tehneet hienon uran emänsä tavoin valjakkohevosina.

eei. Vihtori kilpaili aikoinaan sekä työhevos-, että valjakkoajokilpailuissa. Se voitti kaksi kertaa valjakkoajon Suomen mestaruuden. I-palkinnolla T-suunnalle kantakirjattu ori oli suht käytetty jalostuksessa. Se astui lähemmäs sata tammaa, joista reilu 80 varsoi elävän varsan. Tiinehtymisprosentti oli siis aika korkea. Varsoja on nähty kilpailemassa monipuolisesti eri lajeissa.

eee. Mistella jätti jälkeensä viisi varsaa, neljä tammaa ja yhden orin. Se kilpaili pari kautta valjakkoajossa, mutta loukattuaan jalkansa se jäi siitostammaksi. Aluksi tamma ei meinannut tiinehtyä, mutta lopulta sai kuin saikin ensimmäisensä ja sen jälkeen seuraavat neljä peräkkäisinä vuosina. Mistellan jalkavaivat kävivät pahemmiksi tamman lähestyessä 18 vuoden ikää, jolloin se päätettiinkin päästää kärsimyksistään ja lopettaa.


Jälkeläiset

4 kpl: 1 ori, 3 tammaa

tamma Fiktion Kultasiipi s. 11.07.2011 isä Fiktion Kultipoju
tamma Fiktion Merikeiju s. 27.11.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Metsäkartanon Manaus
ori Fiktion Mainio s. 10.11.2013 KTK-II, sijoituksia kilpailuista isä Lakean Markos
tamma Fiktion Melodia s. 01.12.2013 KTK-kelpoinen, SV-II, sijoituksia kilpailuista isä Räminä

Kilpailutulokset

  46 VVJ-sijoitusta, 2 VSR-sijoitusta, 1 Cup-sijoitus

30.08.2013 - VVJ-Cup - Konkkaronkka - Vaativa yhdistetty - 4/98
27.04.2012 - VVJ - Iljanas Stables - Vaativa yhdistetty - 3/30
13.04.2012 - VVJ - Huvitus - Vaativa yhdistetty (parilk) - 5/25
12.04.2012 - VVJ - Kajon hevostila - Vaativa yhdistetty - 1/30
09.04.2012 - VVJ - Satulinna - Vaativa yhdistetty - 5/29
20.03.2012 - VVJ - Duren - Vaativa yhdistetty (parilk) - 1/18
19.03.2012 - VVJ - Huvitus - Vaativa yhdistetty (parilk) - 3/30
18.03.2012 - VVJ - Duren - Vaativa yhdistetty (parilk) - 3/18
18.03.2012 - VVJ - Arcadia Morgans - Vaativa yhdistetty - 4/44
08.03.2012 - VVJ - Hulmur - Vaativa yhdistetty (parilk) - 3/30
03.03.2012 - VVJ - Marike - Vaativa yhdistetty (parilk) - 1/7
15.02.2012 - VVJ - Remukylä - Vaativa yhdistetty (parilk) - 5/31
06.02.2012 - VVJ - Virtuaalitalli Dei - Vaativa yhdistetty (parilk) - 4/30
02.02.2012 - VVJ - Virtuaalitalli Dei - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/25
29.01.2012 - VVJ - Virvatuli - Vaativa yhdistetty (parilk) - 5/24
25.01.2012 - VVJ - Virtuaalitalli Dei - Vaativa yhdistetty (parilk) - 3/26
25.01.2012 - VVJ - Fiktio - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/30
23.01.2012 - VVJ - Duren - Noviisi yhdistetty (parilk) - 2/21
21.01.2012 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 1/22
17.01.2012 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/12
15.01.2012 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/12
08.01.2012 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 4/30
02.01.2012 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/30
23.12.2011 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 4/30
18.11.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/25
11.11.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 6/40
07.11.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 3/40
20.10.2011 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 4/29
19.10.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 3/15
19.10.2011 - VVJ - Vaativa yhdistetty (parilk) - 2/29
05.10.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 3/29
19.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 4/28
17.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/28
16.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 4/28
14.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/30
14.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 3/30
12.09.2011 - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe (parilk) - 1/8
11.09.2011 - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe (parilk) - 2/8
09.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 4/30
09.09.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 3/26
22.08.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 2/20
13.08.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/25
07.08.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 4/30
27.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 1/30
26.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/30
25.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 5/32
22.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (parilk) - 1/32

23.05.2012 - VSR - Fiktio - Noviisi yhdistetty - 4/8
22.05.2012 - VSR - Fiktio - Noviisi yhdistetty - 8/8
21.05.2012 - VSR - Fiktio - Noviisi yhdistetty - 1/8
20.05.2012 - VSR - Fiktio - Noviisi yhdistetty - 2/8
19.05.2012 - VSR - Fiktio - Noviisi yhdistetty - 6/8

Näyttelytulokset

20.12.2011 Satulinna, MVA-SERT (BIS3), tuom. Terhi N.
05.11.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, II-palk., tuom. Vibaja
05.10.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, II-palk., tuom. Anette N.
26.09.2011 Foretoken, MVA-SERT (BIS5), päätuom. Shonna
19.04.2011 Viehättävä, irtoSERT (LKV3), päätuom. Anette N.
04.04.2011 Derbyn suomenhevoset, irtoSERT (LKV1), päätuom. Peppi S.
01.04.2011 Fiktio, irtoSERT (LKV2), päätuom. Anette N.


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

12.10.2014 - Loppuvuoden suunnitelmia

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja loppuvuonna vielä Valjakkoajojaos järjestää laatuarvostelutilaisuuksia, on Malla tarkoitus ilmoittaa arvosteltavaksi. Se on ollut suunnitelmissa jo pitkään, mutta jälkeläisnäytöt ovat olleet vajaat. Kesän aikana ne ovat tulleet kuntoon ja niin on enää loppusilauksen aika. Ja minähän en tamman kanssa ajatellut tyytyä mihinkään muuhun kuin ykköspalkintoon.

Mallan vanhemmat on kumpikin saaneet II-palkinnon, joista rapsahtaakin Mallalle viisi lisäpistettä. Lisäpisteitä ropisee myös yhdestä Cup-sijoituksesta, kantakirjapalkinnosta ja näyttelyarvonimestä. Kaikki seikat huomioonottaen tammalla on kyllä hyvät edellytykset saavuttaa ensimmäinen palkinto. Toinen palkinto ainakin saataisiin ilman mitään suurempia ponnisteluja, mutta miksi jättää ne ponnistelut tekemättä, kun mahdollisuuksia parempaan on. Kyllä Malla omasta mielestäni on ensimmäisen palkinnon arvoinen.

26.06.2014 - Kuulumisia jälkeläisten suunnalta

Mallan kolmas jälkeläinen Fiktion Mainio oli tänään kantakirjattavana. Ori sai hienot 74 pistettä ja palkittiin näin ollen toisella palkinnolla! Sekä Malla, että Mainion isä Lakean Markos on kumpikin kantakirjattu III-palkinnolla, joten Mainion palkinto oli todella hieno yllätys. Mainion kisaurakin on jo hyvällä mallilla. Kouluratsastuksessa kilpailemisen se on lopettanut aiemmin tässä kuussa, mutta valjakkoajon parissa ura jatkuu vielä.

Myös muilla Mallan jälkeläisillä menee hyvin. Joukon kuopus Fiktion Melodia onkin jo kisansa kilpaillut ja pärjännyt näyttelyissä todella hyvin, sillä on nimittäin kasassa sertit muotovalio-arvonimeä varten ja anomus onkin lähtenyt postiin. Sopivassa välissä tamma on tarkoitus kantakirjata. Fiktion Kultasiipi on mielestäni näkynyt monestikin kilparadoilla, mutta sivuilla ei oikein ole mitään tietoja. Fiktion Merikeiju sen sijaan on kilpaillut hyvällä menestyksellä niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin. Varsoja se on saanut jo kolme. Mallalla on muuten lapsenlapsiakin Merikeijun ja Mainion kautta! Mainion kautta yksi lapsenlapsenlapsikin.

08.07.2013 - Valjakkoajovalmennus, valmentajana Cery

Malla ravasi rennosti isoja ympyröitä pellolla kotitallinsa lähellä. Valmentaja oli ottanut mukaansa kartioita ja loivia siltoja, jotka kolisivat peräkärryssä. Kunnes ne oli aseteltu paikoilleen, valjakko oli ehtinyt hyvin lämmitellä ja oli valmis töihin. Ensin Malla haluttiin hyvin kuulolle ja hallintaan, se tosin taisi tulla siltä hyvinkin luonnostaan. Tamma kuunteli erinomaisesti ääniapuja eikä silmiinpistävää ohjausta tarvittu. Kartioiden välistä pujottelu tuotti aluksi hieman ongelmia kun Malla eteni turhan kovaa. Ohjastajan täytyi suunnitella reitti huolellisemmin ja pitää tahti tasaisena. Loppua kohden tuli kuitenkin erinomaisia suorituksia. Silloistakin tamma hieman innostui ja ravin sijasta ja laukkasi niiden yli muutaman kerran. Energiaa saatiin purkaa myös laukkatehtävillä.

21.01.2012 - Vuoden ensimmäinen voitto

Virtuaalitalli Deissä järjestettiin taas ties monettako kertaa valjakkoajokilpailut ja minä olin siellä hevosineni ties monettako kertaa. Eikä sillä, että paikassa olisi jotain vikaa, päinvastoin. Dei on ollut yksi suosikkitalleistani niin pitkään kuin jaksan muistaa. Vaikka nykyään se tunnetaankin shetlanninponikasvattajana, ensimmäiset omat deiläiseni ovat olleet suomenhevosia.

Kilpailut olivat aika pienet, vain kolme luokkaa avoinna kolmellekymmenelle valjakolle, mutta hevosia kyllä riitti, sillä kyseessä oli pariluokkia. Niinpä hevosia oli tuplamäärä starttimäärään verrattuna. Itse toin mukanani kuusi valjakkoa; kolme noviisiin ja toiset kolme vaativaan. Mallan kanssa osallistuimme luonnollisesti vaativaan luokkaan ja tamman parina oli tuttuun tapaan Sini.

Kaksikon yhteistyö sujui tänään saumattomasti, niinpä odotimme pääsevämme vähintään sijoituksille. Mutta siinähän kävikin niin, että nappasimme koko luokan voiton! Tämä olikin Mallan ensimmäinen voitto tälle vuodelle.

30.09.2011 - Kantakirjaus

Tänään kasattiin jälleen kimpsut ja kampsut ja suuntasimme Mallan ja Joosun kanssa kantakirjaustilaisuuteen. Tämäkin on ties kuinka mones kantakirjaus itselleni, mutta niin se vain aina jännittää. Kaikki valmistelut kotona ja matka tapahtumapaikalle sujuivat ongelmitta, joten jännityskin alkoi pikkuhiljaa laskea. Mutta juuri ennen h-hetkeä se taas puski jostain esiin. Ja sehän tietysti tarttui Mallaankin.

Aluksi piti tietenkin mennä esittämään tuomareille rakenne. Siitähän ei meinannut tulla yhtään mitään, kun tamma ei olisi malttanut seistä paikallaan. Ihan loppuvaiheessa sain sen joten kuten pysymään aloillaan, kunnes olikin aika mennä kävelemään kolmiolle. Käyntiosuudet menikin, yllätys kyllä, ihan ok, mutta ravissa Malla taas vähän innostui. Tuomarit pyysivätkin meitä näyttämään ravin vielä uudestaan.

Sitten ei muuta kuin odottamaan tuomiota. Tässä vaiheessa sain tamman kertaheitolla seisomaan ihan nätisti, joten yleisö sai napsittua tammasta valokuvia. Viralliselle kuvaajalle laitoin äsken sähköpostia, jotta saataisiin meidän neidistä kuvat muistoksi ja esille nettisivuille. Pian kovaäänisistä kuului Mallan pisteet ja lausunnot. Pisteitä ropisi siihen malliin, että oltiin jo aivan lähellä II-palkintoa, mutta tiukille jäi... Rivi meni näin: 18+17+17+16, eli yhteensä 68 pistettä, joka oikeuttaa III-palkintoon. Kyllähän se vähän jäi harmittamaan, mutta kyllä se tuokin on hyvä saavutus. Lausunnossa kehuttiin Mallan kaunista päätä ja sanottiin, että sillä on hyvät tyypit, kaula, lapa ja takaosa, sekä hyväasentoiset jalat. Runko on sopusuhtainen ja pyöreä, kaulan yläosa saisi olla hieman vahvempi ja tamma on hieman takakorkea. Niin meillä on taas yksi kantakirjattu tamma lisää. Kotiin saattoi lähteä hyvillä mielin.

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.