virtuaalinen suomenhevostalli

Fiktion Ainia

† 9. marraskuuta 2013

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusrautias, 153 cm
syntynyt15.04.2011, 30-vuotias (4v. 14.08.2011)
osaaminenko: Helppo C, re: 60 cm
rekisterinumeroVH11-018-0869
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
  
saavutuksetKTK-III, YLA2, KRJ-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © KK

Anni on vallattoman mukava tamma, joka osaa nauttia elämästään. Se ei jää miettimään ikäviä asioita, vaan etsii aina kaikesta asioiden paremmat puolet. Myös kekseliäisyyttä löytyy, tämä neiti siis osaa pelastaa itsensä tilanteesta kuin tilanteesta. Esimerkiksi piehtaroidessaan tamma jää hyvinkin usein kiinni karsinaan, hetken se miettii ja jollain tapaa onnistuu punkemaan itsensä pystyyn. Anni on todellakin kiltti tamma, sen positiivinen ja ihmisrakas elämänasenne saa hoitajatkin hyvälle tuulelle, vaikka kaikki muut päivän hoidokit olisivat olleet hapankaaleja, Annin kanssa yksinkertaisesti kaikki sujuu niin mutkattomasti. Ainoa asia mikä ei niin ole tamman mieleen, on klippaus. Suriseva laite iholla jännittää tammaa, mutta kunhan laittaa pumpulia korviin ja päälle vielä korvahuppu, niin kyllä tamma antaa ihan nätisti klipatakkin.

Anni on myös ratsain todella positiivinen, se puhkuu jokainen kerta tarmoa lähtiessä liikenteeseen. Anni on kuitenkin hyvin kovasuinen tapaus ja jos ratsastaja ei osaa käyttää painoapujaan hyvin vahvasti ja selkeästi, tamma kuuntelee hyvin hitaaseen tyyliin pidättäviä apuja. Tamma ei myöskään ole kovinkaan nöyrä, asioiden teko on välillä aika kiven takana. Toisin sanoen Annin positiivisuus on vain sen omaa positiivisuutta, sen mielestä olisi hurjasti hauskempaa mennä puksuttaa kaula pitkänä suoraa uraa, kuin tehdä kaikkia hienouksia kauniissa peräänannossa. Anni on rehellisesti sanottuna täysin toivoton esteratsu, tamma kaahottaa jälleen kaula pitkänä ja sotkeutuu jalkoihinsa. Esteitä tammalla hypänneet toteavatkin pelänneet henkikultansa puolesta, vaikka estekorkeudet ovat olleet lähes naurettavan pieniä. Parhaimmillaan tamma on maastossa, sinne tamman rennon positiivinen huithapeli fiilis sopii ja kun pahemmin mitään ei neitokainen pelkää, niin mikäs siinä porskuttaessa.

Annin kanssa huokaistaan syvään, kun lähdetään laittamaan tammaa kuljetusvalmiiksi. Lastaus on joka ikinen kerta oikeaa tahtojen taistelua. Lastaussilta on totinen hirviö Annin mielestä ja sille astumista joudutaan puntaroimaan pitkään (!) ja hartaasti, mutta kunhan se ensimmäinen askel on otettu, alkaa homma luistamaan. Anni on kisoissa oma itsensä, helppo talutella ympäriinsä, eikä kolaa kuljetusautossa, vaikka joutuisi siellä olemaan pidempäänkin. Radalla Anni toimii niin kuin kotonakin - hyvin vaihtelevalla menestyksellä siis. Palkintojen jaossa Anni järjestää joka ikinen kerta omaa ohjelmaa, ja mitä enemmän kisoja on tullut alle, niin sen harvemmin palkintojen jakoon on Annin kanssa menty.Sukuselvitys

i. Laineen Kasperi rt, 153 cm ii. Takauma rt, 172 cm iii. Nuppi-Laina
iie. Jestas-Jelena
ie. Laineen Lehde rt, 152 cm iei. Lehtimies
iee. Laineen Kiaara
e. Aava rt, 153 cm ei. Turmion Ukko rt, 159 cm eii. Maarin Kiperä rt, 162 cm
eie. RVA Tiina rt, 156 cm
ee. Aaria rt, 150 cm eei. Topias prt, 144 cm
eee. Yön Alviira rt, 155 cm

isälinja - Laineen Kasperi     emälinja - Aava

i. Lynchstrandissa majaansa pitävä Laineen Kasperi on 153 senttiä korkea raudikko ori. Luonteeltaan ori on erittäin herttainen, huomionkipeä ja äärettömän utelias. Kasperi on aloitellut lupaavasti kouluratsun uraansa ja startannut myös hyvällä menestyksellä esteratsastuskilpailuissa. Jälkeläisiä oriilla on tällä hetkellä kaksi, ori ja tamma.

ii. Vaikka korkeudeltaan Takauma oli jopa 172 senttinen, se oli luonteeltaan nöyrä ja rauhallinen. Ori kilpaili kouluratsastuksessa jopa vaativa B-tasolla ja voitti kerran kultaa suomenhevosmestaruuksissa. Se on vaikuttanut hyvin paljon suomenhevosjalostukseen ja sillä onkin monia kisakentillä menestyneitä jälkeläisiä.

iii. Nuppi-Laina ei voi meriiteillään kerskua, mutta erinomaisella luonteellaan ja rakenteellaan kyllä. Ori asusteli aluksi ravitallilla, mutta myytiin sittemmin ratsuihmiselle, jonka hoivissa se pääsi toimimaan jonkin aikaa jalostusorina.

iie. Lasten suosikkiratsu Jestas-Jelena rakasti huomiota ja hellyyttä yli kaiken. Se oli erinomainen kouluratsu niin liikkeidensä kuin luonteensakin puolesta.

ie. Kasperin tavoin Antero Turverannan kasvattama Laineen Lehde oli luonteeltaan lempeä, aivan kuten monet muutkin Turverannan hevosista. Tamma olikin yksi kasvattajansa parhaimmista tammoista, se varsoi viisi upeaa jälkeläistä, jotka ovat sittemmin menestyneet niin koulu-, kuin esteradoilla. Lehde itse teki myös hienon uran kilparatsuna ja siirtyi sitten 13-vuotiaana siitostammaksi ja harrasteratsuksi.

iei. Turverannan tilan kantaorina toiminut Lehtimies jätti jälkeensä useita melko suurikokoisia suomenhevosia. Myös oriin omapäisyys ja älykkyys näkyi useimmissa jälkeläisissä. Aktiivisesti kilpaillessaan Lehtimiestä tavattiin pääasiassa kouluratsastuskisoissa, mutta oli se toimiva esteratsukin.

iee. Laineen Kiaara oli yksi Turverannan ensimmäisistä kasvattitammoista. Tammaa ei ole nähty juurikaan kilpakentillä, mutta jalostuksessa sitäkin enemmän.

e. Fiktioon eräänä kesäkuun lopun päivänä saapunut Aava on kaunis raudikko tamma. 153 senttiä korkea tamma on palkittu Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla marraskuussa 2011. Luonteeltaan Aava voi olla toisinaan hyvinkin itsepäinen ja määräilevä, mutta useimmiten oikein sympaattinen ja kiltti neiti. Jälkeläisiä tammalle on kertynyt viisi, kaksi tammaa ja kolme oria, joista yksi myöhemmin ruunattiin.

ei. Turmion Ukko on hyvin taidokas kouluratsu. Lempinimeltään Ukko, on koulutettu aina Vaativa B tasolle saakka. Kilpailuissa tämä pitkäharjainen herrasmies on menestynyt hienosti ja ruusukkeita on tullut kahmittua senkin edestä. Luonteeltaan rehellinen suomalainen, joka nauttii kilpailemisesta ja rapsutuksista. Ulkonäössäänkään herralla ei ole vikaa, vaan se on palkittu kantakirjassa toisella palkinnolla. Varsinkin jalka-asennoistaan se sai hyvää palautetta. Ukolle on ollut kysyntää jalostuksessa ja sillä onkin useita jälkeläisiä, joista muutama on pärjännyt hienosti ikäryhmiensä laatuarvosteluissa.

eii. Maarin Kiperä on eläkepäiviä viettelevä pikkupoika. Vaikka ikää riittää, on se luonteeltaan aina kuin kevät varsa, innokas ja pirteä. Kuitenkin hyvin lempeä herra, joka tuppaa aina hankkiutumaan hankaluuksiin. Kipi oli nuoruudessaan upea kouluratsu, jolla riitti kapasiteettia aina Vaativa A tasolle saakka. Se jopa voitti suomenhevosten koulumestaruus tittelin kerran. Kipi on myös palkittu ensimmäisellä palkinnolla kantakirjassa, joka myös vaikutti suuresti sen massiiviseen jälkeläismäärään.

eie. RVA Tiina olikin luonteeltaan poikkeuksellinen muihin tähän mennessä verrattuna. Tämä neito osasi olla ilkeä ja puri jos halusi. Se kunnioitti vain omistajaansa, vaikka häneltäkin löytyi muutamia hampaanjälkiä vuosien varrella. Neito toimi vain siitoshevosen virassa, pahan luonteensa takia. Ensin pelättiin tamman periyttävän luonnettaan, mutta onnekseen näin ei tapahtunut. Näyttelyihin se vietiin muutaman kerran, mutta ankarasti kolmosella palkittu tamma ei pärjännyt erikoisemmin.

ee. Aaria on myös Martti Peltosen omistama ja kasvattama pienehkö tamma. Aaria on kuitenkin ollut pitkään ylläpidossa yhdellä kilparatsastajalla, koska itse omistajalla ei ole aikaa. Tamma on pärjännyt upeasti Helppo A tasolla ja 5-vuotiaana olikin laatuarvostelussa lupaavin kouluhevonen. Varsinkin ilmavista liikkeistään se on saanut kehuja, vaikka korkeutta ei olekaan paljoa. Energinen ja sitkeä tamma, joka on palkittu toisella palkinnolla kantakirjassa. Tamma on vielä hyvässä iässä ja kilpailee ahkerasti. Jälkeläisiä sillä on vain kaksi, joista toinen, ori Hirmuli, on hyvin menestynyt myös koulukilpailuissa.

eei. Topias on komea punarautias pienhevonen. Punertavampaa hevosta saa melkeinpä hakea, mutta harmikseen se ei ole tähän mennessä periyttänyt yhtä punertavaa väriä kuin itsellään. Tämä vanha herra on jo kilpailueläkkeellä, mutta siitospuuhat jatkuvat edelleen. Luonteeltaan hieman äkkipikainen, mutta samalla valloittava nappisilmä. Koskaan ei kannata aliarvioida vanhaakaan hevosta. Nuoruudessaan tämä herra kilpaili sekä koulussa että esteillä, menestyenkin kiitettävästi. Topias on palkittu kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla ja jälkeläisiä sillä on parisen kymmentä.

eee. Rautiaan värikastiin kuuluu myös Yön Alviira. Tämä neito oli myös koulupainotteinen ja se koulutettiinkin Vaativa B tasolle saakka. Neito sijoittui hyvin, mutta voittoja se ei saavuttanut juurikaan. Tamma ei myöskään ollut rakenteeltaan mitenkään erikoinen, kantakirjassakin se palkittiin kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan se kuitenkin oli hyvin yhteistyöhaluinen ja aina innolla mukana joka paikassa. Jälkeläisiä sille teetettiin neljä, joista kaikki ovat menestyneet hyvin koulupuolella ja saavuttaneet muitakin arvonimiä. Emän sukuselvitys © Vibaja


Jälkeläiset

3 kpl: 2 oria, 1 tamma

tamma Fiktion Aavi s. 27.10.2011 KTK-III, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Fiktion Kultipoju
ori Fiktion Huuma s. 04.01.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Suvannon Hurma
ori Fiktion Petrus s. 01.07.2012 SV-II, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä SH Vekselin Pedro

Kilpailutulokset

  58 KRJ-sijoitusta

06.02.2012 - KRJ - Susikallio - Helppo C - 2/50
04.02.2012 - KRJ - Huvitus - Helppo C - 4/40
01.02.2012 - KRJ - 6 sins - Helppo C - 5/50
01.02.2012 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 4/50
27.01.2012 - KRJ - Koston Suomenhevoset - Helppo C - 6/50
22.01.2012 - KRJ - Seljasaaren Kartano - Helppo C - 3/40
16.01.2012 - KRJ - Hurmajärven Kartano - Helppo C - 5/100
15.01.2012 - KRJ - Vitry - Helppo C - 6/50
06.01.2012 - KRJ - Privas Park - Helppo C - 7/100
06.01.2012 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/50
04.01.2012 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/50
19.12.2011 - KRJ - Moondance - Helppo C - 6/40
18.12.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 5/50
17.12.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 5/50
15.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 1/50
14.12.2011 - KRJ - Stonebridge - Helppo C - 7/60
14.12.2011 - KRJ - Krumelur - Helppo C - 4/50
11.12.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/50
10.12.2011 - KRJ - Krumelur - Helppo C - 7/50
08.12.2011 - KRJ - Moondance - Helppo C - 2/40
07.12.2011 - KRJ - SLC Ponies - Helppo C - 3/40
06.12.2011 - KRJ - Riimin talli - Helppo C - 1/50
06.12.2011 - KRJ - Kärmeniemi - Helppo C - 1/39
04.12.2011 - KRJ - Kärmeniemi - Helppo C - 3/39
03.12.2011 - KRJ - Strand Belgiums - Helppo C - 3/100
25.11.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/60
22.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 5/27
22.11.2011 - KRJ - Hipsutus - Helppo C - 4/35
22.11.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 7/60
11.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 5/50
10.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 4/50
08.11.2011 - KRJ - Crash Ponies - Helppo C - 4/50
24.10.2011 - KRJ - Hipsutus - Helppo C - 1/30
13.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 6/50
11.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 6/60
10.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 1/60
09.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 4/60
08.10.2011 - KRJ - Hiprakka - Helppo C - 4/60
08.10.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/50
07.10.2011 - KRJ - Riiviöt - Helppo C - 8/91
02.10.2011 - KRJ - Hengenvaara - Helppo C - 3/30
02.10.2011 - KRJ - Koston Suomenhevoset - Helppo C - 1/50
02.10.2011 - KRJ - Alegre - Helppo C - 4/29
26.09.2011 - KRJ - Solo - Helppo C - 7/73
23.09.2011 - KRJ - SLC Ponies - Helppo C - 2/32
22.09.2011 - KRJ - SLC Ponies - Helppo C - 4/32
21.09.2011 - KRJ - Talli Kirmaus - Helppo C - 6/40
18.09.2011 - KRJ - LAC - Helppo C - 3/40
16.09.2011 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo C - 4/40
11.09.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 5/50
01.09.2011 - KRJ - Västerby - Helppo C - 6/50
31.08.2011 - KRJ - Västerby - Helppo C - 6/50
29.08.2011 - KRJ - Västerby - Helppo C - 4/50
24.08.2011 - KRJ - Riiviöt - Helppo C - 1/30
23.08.2011 - KRJ - Edrian Fjords - Helppo C - 2/45
22.08.2011 - KRJ - Edrian Fjords - Helppo C - 4/45
22.08.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 7/50
21.08.2011 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 4/50

05.10.2011 - VSR - Ikäryhmäkilpailu, 4-vuotiaat
Koulukoe 8/14, 58.148% - Estekoe 10/14 - Rakennearvostelu II palk.
Kokonaistulos 11/14 (3 p. + 3 p. + 8 p. = 14 p.)

Näyttelytulokset

20.12.2011 Stecker, MVA-SERT (BIS4), päätuom. Siiri K.
05.10.2011 Virtuaaliset Suomenratsut, II palk., tuom. Anette N.


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.10.2011 - Ikäryhmäkilpailut

Anni osallistui Virtuaalisten Suomenratsujen järjestämien ikäryhmäkilpailujen nelivuotiaiden luokkaan. Tammalla ei ollut ihan paras mahdollinen päivä. Koulukokeessa jäimme noin luokan puoleen väliin ja estekokeessakin olimme lähempänä loppu-, kuin alkupäätä. Rakennearvostelusta Anni sai II-palkinnon, johon olen erittäin tyytyväinen, vaikka sijoitus olikin samaa luokkaa kuin koulukokeessa. Kokonaistuloksissa tamma jäi jaetulle yhdennelletoista sijalle, mutta hyvä kokemushan tuo joka tapauksessa oli. Kilpailu-ura Annilla onkin jo muuten alkanut hyvin.

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.