Muistoissamme Dust&Bones 483

Taku menehtyi erittäin korkeassa iässä 26.05.2014.


 • mustankimo shetlanninponiori, 100 cm
 • s. 14.09.2008, ikä (3v. 14.12.2008)
 • yleispainotteinen, ko Helppo B, re 70 cm, Noviisi
 • rekisterinumero VH05-017-4861
 • kasvattaja billeriina
 • omistaja Milja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © Fiktio  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

Champion-arvonimi myönnetty 22.02.2009
VIR MVA-arvonimi myönnetty 18.06.2009
KTK II 77 p. kantakirjattu 26.02.2009
21 p. + 18 p. + 18 p. + 20 p.
"Ryhdikäs, hyvät jalka-asennot
Sopusuhtainen, hyvä runko, hyvät leimat"
SHLA I 122 p. palkittu 30.11.2010
21(20-22)-27-30-20-14-10
"Onnittelut upean ykköspalkinnon johdosta, tälläisiä poneja on ilo palkita! Kunniamaininta täysistä lisäpisteistä ja kaikkein korkeimmista pisteistä ikinä!"
YLA1, AP3 142 p. palkittu 26.04.2011
32 p. + 31 p. + 44 p. + 35 p.
Parhaimmat pisteet shetlanninponiorien luokassa.
ERJ I 109 p. palkittu 25.10.2011
13 + 46 + 25 + 15 + 10
KRJ I 107 p. palkittu 15.06.2012
24 (8+8+8) + 40 + 25 + 10 + 8

Taku luulee olevansa tallin kuningas, minä sanoisin, että itsepäisyyden jos minkä. Ori on pahempi, kuin isänsä, eikä samantyyppisen emänkään valitseminen varsalle ollut kovin hyvä idea. Orin kuitenkin riskin, sillä halusin välttämättä parivaljakosta varsan. Tammavarsahan kyseisestä yhdistelmästä oli jo aiemmin syntynyt, sen luonteesta minulla ei kuitenkaan ole. Pihamaalla Taku astelee pää ja häntä korkealla kuin mikäkin arabi. Tammoille on aina röyhisteltävä rintaa ja hirnua oikein miehekkäästi, oli tamma sitten yli metrin korkeampi tai oriin itsensä kokoinen. Takulla käytetään aina ketjullista riimunnarua, joka sitten kierretään turvan ympäri. Vaikka pieni orus ori onkin, sisukkuutta ja voimaa siltä kyllä löytyy.

Ori vaatii kuninkaallista kohtelua niin hoitajalta, eläinlääkäriltä, kuin kengittäjältäkin. Eikä omistajakaan sovi unohtaa. Jos Taku osaisi puhua, se varmaan vaatisi kultasia kenkiä ja varusteita, sekä tietenkin kultakruunua, jossa olisi hurjasti timantteja. No, itseasiassa oriin suitsien otsahihnassa on tekotimantteja, mutta niiden epäaitoudestahan emme pojulle kerro mitään. Toiset oriit ovat lähinnä ilkkuneet koristeille (tai niin me ihmiset olemme käsittäneet), sillä niiden mielestä sellaiset ovat tammojen juttuja. Taku sen sijaan vähät välittää muista oreista, mutta tarhaamaan sitä en enää niiden kanssa laittaisi. Oripojilla nyt lähes aina on kireä suhtautuminen muihin oreihin.

Ruoka-aikaan on ensin ruokittava Taku tai muuten ori järjestää kunnon esityksen. Toisaalta minua kyllä ahrmittaa, että joissakin asioissa täytyy mennä oriin pillin mukaan. Monesti olemme yrittäneet jättää oria vähemmälle huomiolle, mutta päivien kuluessa sen käytös vain pahenee ja jossakin vaiheessa se ei suostu enää kertakaikkiaan yhteistyöhön. Hyökkäävää sorttia Taku ei kuitenkaan ole. Se ei potki eikä pure, mutta näykkiä voi joskus.

Ratsastaessa ja ajaessa Takua on käsiteltävä kuin kukkaa kämmenellä. Vain pehmeät avut saavat sen toimimaan kunnolla. Kovakouraisen kanssa se temppuilee kaiken aikaa alusta loppuun. Taku menee niin koulu- ja esteratsuna, kuiten valjakkoponinakin. Ravi sillä on hiukan pompottavaa, kuten shettiksillä usein, mutta laukka on erittäin miellyttävää. Koulun vääntäminen ei ole oriin lempipuuhaa, mutta tottelee useimmiten ihan hyvin. Esteet ovat jo sitten hiukan mukavampia, mutta valjakkoajo on oriin lempilaji ja se pitää myös maastoretkistä. Näissä kolmessa se on energisempi, kuin kouluratsastuksessa. Se heittäytyy usein hankalaksi maastossa, jos ei haluaisi vielä lähteä takaisin tallille. Yleensähän hevosilla on kiire tallille päin mentäessä, mutta Taku yrittää hidastella niin paljon kuin mahdollista. Usein maasolenkit venyvätkin sen kanssa hirveän pitkiksi.

Kisoissa Taku on monta kertaa hylätty tottelemattomuuden vuoksi, mutta olemme me menestyneetkin siitä huolimatta ihan hyvin. Näyttelyissä ori esiintyy onneksi aina edukseen ja sitä voisi luulla aivan eri poniksi. Traileriin ori ei kuitenkaan helpolla suostu menemään. Joskus taistelu on kestänyt lähemmäs kaksi tuntia. Siitä huolimatta Taku on kuitenkin rauhallinen matkustaja.

Sukutaulu ja -selvitys

i. VIR MVA Ch Twiig-Twiig '66
KRJ II, ERJ II, YLA2, SHLA I, she, trn, 99 cm
ii. VIR MVA Ch Kenai v. Raad
KTK III, KRJ II, YLA2, she, rn, 102 cm
iii. Ch Skovdigets Startpaket, KTK III
iie. VIR MVA Ch Skovdigets Pandora, KTK III
ie. VIR MVA Ch Isis Sha Dei
she, trn, 96 cm
iei. VIR MVA Ch Ingor of Yavetil, KTK II, YLA2
iee. VIR MVA Ch Shakira Skammar, KTK III
e. Princesse Bella FK
KRJ II, ERJ I, YLA2, she, rn, 100 cm
ei. Bye Samson
ERJ III, she, trn, 104 cm
eii. Silent's Superhero
eie. Korall SWE, ERJ III, YLA2
ee. You're Funny FK
KRJ II, YLA3, she, rnkrj, 99 cm
eei. VIR MVA Ch Lucky Fellow, KTK III, KRJ II, YLA3
eee. Wou's Chess, KRJ III, VVJ III, YLA3

Twiig-Twiig '66, upea shetlanninponioriini, on pärjännyt koulu- ja esteratsastuksessa, sekä näyttelyissä. Se on muotovalio champion ja palkittu sekä koulu-, että esteratsastuksessa ja yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Luonteeltaan ori on hyvin mielenkiintoinen.

Takun isän isä on upea Kenai v. Raad. Tämä ruunikko nallekarhu on virtuaalinen muotovalio champion ja kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Ori oli näyttelyissä BIS1, BIS2 ja BIS3. Kenai on pärjännyt hienosti myös kisoissa. Kouluratsastuksessa sillä on 30 sijoitusta ja se on palkittu KRJ II-palkinnolla. Sijoituksia löytyy myös esteiltä ja yksi valjakkoajostakin. Ori on kaikin puolin upea ja eipä ole siis ihme, että se on saanut lisäksi myös YLA2-palkinnon. Kenain isä Skovdigets Startpaket on champion. Ori on sijoittunut hyvin eri lajeissa, mutta esteille ori kuitenkin painottui. Champion-arvonimen lisäksi se on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Kenain emä on virtuaalinen muotovalio champion, nimeltään Skovdigets Pandora. Se oli hyvin kaunis ja siro neiti. Tamma menestyi hyvin esteillä ja koulussa, mutta laatuarvosteluihin se ei päässyt. Sen sijaan tamma on kantakirjattu III-palkinnolla.

Isis Sha Dei on kaunis valjakkoponi, joka on kilpaillut hiukan myös kouluratsastuksessa. Tamma on virtuaalinen muotovalio champion ja jälkeläisiä sillä on Twiggyn lisäksi yksi, tamma Ibis Dei. Tämän isä Ingor of Yavetil on tunnettu poni, joka on myös edesmenneen tammani isä. Ori on Twiggyn muiden lähisukulaisten tapaan virtuaalinen muotovalio champion ja lisäksi kantakirjattu II-palkinnolle. Yleislaatuarvostelussakin Ingor on käynyt ja napannut sieltä toisen palkinnon. Takun isän emän emä Shakira Skammar kantakirjattiin III-palkinolla toukokuussa 2007. Tämän lisäksi se on virtuaalinen muotovalio champion. Tämä upea esterouva on pärjännyt upeasti estekisoissa ja jälkeläisiäkin on sille siunaantunut.

Princesse Bella FK on oma upea kasvattini ja upeudesta saan kiittää vain ja ainoastaan omistajaa billeriinaa. Tämä suloinen tamma on palkittu KRJ-laatiksessa ja ylassa toisella palkinnolla, mutta ERJ:ssä jopa ensimmäisellä! Jälkeläisiä tammalla on Takun lisäksi vain kaksi, molemmat tammoja ja toinen on Takun täysisosisko.

Bye Samson on esteratsastuksessa menestyksekkäästi kilpaillut tummanruunikko ori. Se on palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä oriille on kertynyt viisi, joista kolme ovat tammoja ja kaksi oreja. Silent's Superhero on komea kimo ori. Se on menestynyt hienosti esteradoilla aina 80 cm asti. Sijoitutksia löytyykin tämän herran kalenterista yli 40. Korall SWE jo menehtynyt kaunis tamma. Se teki loistavan uran esteratsastuksessa, mutta pärjäsi myös koulussa ja valjakkoajossa. Tamma palkittiin esteratsastuksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla ja yleislaatuarvostelussa toisella. Luonteeltaan tamma oli ponimaisen jääräpäinen, mutta toisinaan esiin työntyi lempeä ja ystävällinen poni.

You're Funny FK on myöskin kasvattini, joka asui aluksi Fiktiossa, mutta myin tamman sitten myöhemmin jarrowille. Tämä kaunis neitokainen on palkittu KRJ II ja YLA3-palkinnoin. Jälkeläisiä on kertynyt seitsemän, joista kolme ensimmäistä minun omistuksessani. Oreja on neljä ja tammoja kolme. Lucky Fellow oli yksi hienoimmista shettisoreistani. Ori oli ensimmäinen muotovalio champion shettikseni. Lisäksi Onni oli kantakirjattu III-palkinnolle ja palkittu KRJ II ja YLA3-palkinnoin. Orin kohtaloksi koitui ähky. Minishettis Wou's Chess pärjäsi kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa. Sillä oli palkinnot KRJ III, VVJ III ja YLA3. Jälkeläisiä tamma jätti kuusi, suurin osa tammoja. Tamma menehtyi 18 vuoden iässä.

Jälkeläiset

she-o. Eillyn Lucas s. 02.03.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista, kuollut 06.07.2011 emä NLI Lovesong
she-o. Bulbasaur v. Raad s. 15.07.2009 VIR MVA Ch, KTK III, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Evona v. Raad
she-t. Gungbacks Mimmy s. 21.06.2010 SHLA II, KRL III, YLA2, Klass I, epävr. Champion emä NLI Rockafella
she-o. Wandal v. Agenhoff s. 30.11.2010 Diplom, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Via Vanilla v. Jäpä
she-o. Sportoi v. Synvilla s. 01.01.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Sadie v. Synvilla
she-o. Thunder KAJ s. 03.07.2011 emä Frea LAC
she-t. Golden Eyes v. Synvilla s. 26.09.2011 emä Sadie v. Synvilla
she-t. Vaapukan Barona s. 19.01.2014 emä Vaapukan Lucia

Jälkeläistunnustuksia

01.07.2011 SPK:n show-näyttelyn jälkeläisluokka Shetlanninponikasvattajat Kultaa
ryhmä: Gungbacks Mimmy, Bulbasaur v. Raad, Wandal v. Agenhoff 4/8
koristekuva

Näyttelytulokset

 • 20.05.2009 Arwyn, MVA-SERT (BIS4), päätuom. Kata P.
 • 12.01.2009 Jefton Ponies, irtoSERT (LKV2), päätuom. Kati S.
 • 08.01.2009 Golden Rose, irtoSERT (LKV3), päätuom. Alina J.
 • 03.01.2009 Keinumäki, MVA-SERT (BIS1), päätuom. Alina J.
 • 07.12.2008 KK Aurora, irtoSERT (LKV2), päätuom. Anette N.
 • 23.11.2008 Pelimanni, irtoSERT (LKV2), päätuom. Kati S.

Rotunäyttelytulokset

 • 23.11.2010 Cecam Shetlands ja Stall Agenhoff, I palk., tuom. Kya
 • 20.07.2009 Cecam Shetlands ja Stall Agenhoff, II palk. (LKV2, BIS4), tuom. Kya
  "Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Hyvä pää. Kauniit jouhet. Erinomainen ylälinja. Hyvä runko, jossa hyvä syvyys. Massava korkea takaosa. Matalajalkainen. Jaloissa riittävä luusto. Energiset ja lennokkaat raviliikkeet."

Kilpailutulokset

46 KRJ-sijoitusta
26.03.2009 - KRJ - Helppo C - 4/45
26.03.2009 - KRJ - Helppo B - 4/38
25.03.2009 - KRJ - Helppo C - 5/45
19.02.2009 - KRJ - Raviohjelma - 4/30
17.02.2009 - KRJ - Helppo C - 1/50
14.02.2009 - KRJ - Helppo C - 2/100
13.02.2009 - KRJ - Helppo B - 3/52
12.02.2009 - KRJ - Helppo B - 9/100
11.02.2009 - KRJ - Helppo B - 3/40
11.02.2009 - KRJ - Helppo B - 6/100
10.02.2009 - KRJ - Helppo B - 1/40
07.02.2009 - KRJ - Helppo C - 5/52
23.01.2009 - KRJ - Helppo C - 5/30
17.01.2009 - KRJ - Helppo C - 3/52
12.02.2009 - KRJ - Helppo B - 3/52
07.02.2009 - KRJ - Helppo C - 5/52
31.01.2009 - KRJ - Helppo C - 2/30
27.01.2009 - KRJ - Helppo B - 7/100
26.01.2009 - KRJ - Helppo B - 3/100
22.01.2009 - KRJ - Helppo C - 5/80
19.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/80
16.01.2009 - KRJ - Helppo C - 4/52
15.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/40
14.01.2009 - KRJ - KN Special - 2/58
14.01.2009 - KRJ - Helppo C - 3/53
03.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/52
01.01.2009 - KRJ - Helppo C - 7/52
31.01.2009 - KRJ - Helppo C - 4/72
30.01.2009 - KRJ - Helppo B - 4/72
25.01.2009 - KRJ - Helppo B - 1/72
21.01.2009 - KRJ - Helppo B - 4/72
15.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/40
13.01.2009 - KRJ - Kür Helppo C - 5/36
12.01.2009 - KRJ - Kür Helppo C - 4/36
08.01.2009 - KRJ - Helppo C - 2/50
07.01.2009 - KRJ - Helppo C - 5/92
07.01.2009 - KRJ - Helppo C - 5/92
07.01.2009 - KRJ - Helppo C - 7/50
04.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/50
03.01.2009 - KRJ - Helppo C - 6/52
01.01.2009 - KRJ - Helppo C - 7/52
25.12.2008 - KRJ - Helppo B - 6/50
23.12.2008 - KRJ - Helppo B - 3/44
23.12.2008 - KRJ - Helppo C - 9/99
22.12.2008 - KRJ - Helppo C - 3/34
19.12.2008 - KRJ - Helppo C - 9/99
46 ERJ-sijoitusta
29.09.2009 - ERJ - 60 cm - 1/50
28.09.2009 - ERJ - 60 cm - 5/50
24.09.2009 - ERJ - 70 cm - 2/100
09.09.2009 - ERJ - 70 cm - 4/50
02.09.2009 - ERJ - 60 cm - 1/30
02.09.2009 - ERJ - 60 cm - 3/50
01.09.2009 - ERJ - 60 cm - 1/30
01.09.2009 - ERJ - 70 cm - 5/50
31.08.2009 - ERJ - 60 cm - 5/30
30.08.2009 - ERJ - 70 cm - 5/30
25.08.2009 - ERJ - 70 cm - 3/50
24.08.2009 - ERJ - 60 cm - 5/30
22.08.2009 - ERJ - 60 cm - 5/30
19.08.2009 - ERJ - 60 cm - 4/30
18.08.2009 - ERJ - 60 cm - 3/30
18.08.2009 - ERJ - 60 cm - 4/100
15.08.2009 - ERJ - 60 cm - 1/4
15.08.2009 - ERJ - 70 cm - 3/50
12.08.2009 - ERJ - 70 cm - 8/100
10.08.2009 - ERJ - 70 cm - 7/100
10.08.2009 - ERJ - 70 cm - 8/100
07.08.2009 - ERJ - 60 cm - 3/100
03.08.2009 - ERJ - 50-60 cm - 3/30
01.08.2009 - ERJ - 70 cm - 3/100
30.07.2009 - ERJ - 60 cm - 9/100
28.07.2009 - ERJ - 60 cm - 1/25
22.07.2009 - ERJ - 40-50 cm - 2/48
18.07.2009 - ERJ - 40-50 cm - 5/32
17.07.2009 - ERJ - 60 cm - 5/48
30.06.2009 - ERJ - 50-60 cm - 6/54
23.06.2009 - ERJ - 50-60 cm - 7/60
20.06.2009 - ERJ - 60 cm - 2/50
05.06.2009 - ERJ - 60 cm - 5/50
21.05.2009 - ERJ - 60 cm - 7/60
18.05.2009 - ERJ - 60 cm - 5/60
08.03.2009 - ERJ - 60 cm - 3/47
07.03.2009 - ERJ - 60 cm - 4/47
04.03.2009 - ERJ - 40 cm - 2/40
03.03.2009 - ERJ - 40 cm - 2/40
02.03.2009 - ERJ - 40 cm - 3/40
02.03.2009 - ERJ - 40 cm - 4/40
27.02.2009 - ERJ - 40 cm - 2/40
31.01.2009 - ERJ - 60 cm - 6/50
23.01.2009 - ERJ - 60 cm - 6/60
21.01.2009 - ERJ - 60 cm - 3/40
30.11.2008 - ERJ - 60 cm - 5/203
50 VVJ-sijoitusta
04.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
03.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
02.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
28.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
28.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
24.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
18.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
17.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
16.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
12.02.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe - 4/50
30.01.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe (pl) - 2/22
29.01.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe (pl) - 1/22
27.01.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe (pl) - 3/22
15.01.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/30
31.12.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
24.12.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/29
21.12.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/29
15.12.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/30
20.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/28
20.10.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/30
19.10.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
15.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
14.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/30
11.10.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/28
07.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
07.10.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
04.10.2010 - VVJ - Noviisi tarkkuskoe - 1/30
02.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
29.08.2010 - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe - 2/50
25.10.2009 - VVJ - Noviisi koulukoe - 2/30
10.10.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 6/40
09.10.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 4/30
24.09.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/33
31.08.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/72
12.08.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 4/30
30.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/81
26.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/79
26.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 5/79
05.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
03.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/23
03.06.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/34
31.05.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/34
30.05.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/34
22.05.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/30
26.02.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/30
24.02.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 4/30
21.02.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 3/14
13.02.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/30
21.01.2009 - VVJ - Noviisi koulukoe - 2/30
20.01.2009 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 5/30

Päiväkirjamerkinnät

26.04.2011 - Yleislaatuarvostelu

 • Rakenne: 32p.
  Maksimit tästä osa-alueesta olivat 41 ja jos verrataan shetlanninponiorien saamia pisteitä, Taku on siinä puolessa välissä. Ei siis huonoimmat, eikä parhaimmat-
 • Luonnekuvaus: 31p.
  Tästä saivat lähes kaikki enemmän pisteitä kuin Taku. Mutta eipä silläkään huonot pisteet olleet, vaikka täydet olisivatkin olleet 50p.
 • Sukutaulu ja jälkeläiset: 44p.
  Sukuosioista ori sai ansaitusti täydet pisteet ja olihan se peräti shettisoriluokan ainoa, joka sai täydet.
 • Kilpailut: 35p.
  Kisoista saatiin se maksimipistemäärä, jonka voi ilman tarinakilpailu- ym. erikoiskisaosallistumisia saada.
 • Kokonaispistemäärä: 142p.
  Parhaimmat pisteet shetlanninponiorien luokassa.

30.11.2010 - Shetlanninponien laatuarvostelu

 • Pisteet osa-alueittain: 21(20-22)-27-30-20-14-10
 • Onnittelut upean ykköspalkinnon johdosta, tälläisiä poneja on ilo palkita!
 • Kunniamaininta täysistä lisäpisteistä ja kaikkein korkeimmista pisteistä ikinä!

21.06.2010 - Päiväkirjamerkintä

Pitkästä aikaa saatiin Takun jälkeläislistalle lisäystä, kun Keinumäen tamma NLI Rockafella varsoi tammavarsan. Tämä tummanruunikko neitonen ristittiin Gungbacks Mimmyksi. Katsotaan, mitä tulevaisuus Mimmyn kohdalla tuo tullessaan.

03.06.2010 - Päiväkirjamerkintä

Enpäs kerrokaan Takun kuulumisia, vaan tämän ensimmäisen jälkeläisten. Eillyn Lucas on menestynyt mahtavasti niin koulu-, kuin esteradoillakin. Muutama sijoitus löytyy myös valjakkoajon saralta. Onpa ori ehtinyt yhden jälkeläisenkin saamaan. Kerrassaan suloinen kirjava tamma se onkin. Lucan synnyttyä kun tuli pohdittua sen luonnetta, niin aikalailla isäänsä se on kyllä tullut. Tai oikeastaan kumpaankin vanhempaansa, sillä emästäkin pippurisuutta löytyy.

Meillä asuvalle Bulbasaur v. Raadille sen sijaan myönnettiin tänään VIR MVA Ch-arvonimi. Myöhemmin olisi sitten tarkoitus tarjota oria kantakirjattavaksi. Kisauraansa se ehti vain vähän aloitella ennen kuin VRL jäi tauolle. Pari sijoitusta tuli koulun puolella ja yksi esteiltä. Kisailua jatketaan, kunhan VRL aikanaan palailee.

08.08.2009 - Tarinakilpailut

Osallistuimme Lutinan järjestämiin KRJ-kouluratsatuskilpailuihin. Kyseessä olivat tarinakilpailut ja ratsastimme Helpossa C:ssä. Sijoituimme kahdeksanneksi (osallistujia yhteensä 12) tällaisella tarinalla: Luuletteko, että prinsessan ja itsepäisyyden herran yhteisestä hedelmästä tulisi maailman kiltein olento? Minä en, mutta siitä huolimatta päätin ottaa riskin ja hankkia kyseisestä yhdistelmästä varsan. Kohdellahan tätä herraa pitäisi kuin kuningasta ja aina se on komentelemassa muita, mutta itse ori saa muka tehdä mität tahtoo. Voimaakin oriilta löytyy ja monesti se onkin riepottanut taluttajaansa ympäri tallipihaa. Jos ratsastaessa tai ajaessa oriilla se ei pidä jostain asiasta, se ilmaisee sen kyllä. Joskus hidastelemalla, joskus pystyynnousemalla ja pukittelemalla. Ruoankin kanssa se on nirso ja sekin pitäisi varmaan tarjoilla kultalautaselta. En taida edes jaksaa luetella kaikkia sen keksimiä temppuja. Kamalahan se monen mielestä on, minut mukaan luettuna, mutta siitä huolimatta se on minulle erittäin rakas.

15.07.2009 - Päiväkirjamerkintä

Viimein syntyi Evona v. Raadille pikkuinen varsa, jonka olisi tarkoitus vieroituksen jälkeen muuttaa kasvattajaltaan Raadelman Hevostilalta Fiktioon. Haaveena oli saada ori ja sehän sieltä tulikin; jauhokuonoinen ruunikko pikkumies nimeltään Bulbasaur v. Raad. Valitsin tällä kertaa Takulle tamman, jolla olisi rauhallisempi luonne toivoen, että varsastakin tulisi edes vähän siedettävämpi kuin Takusta. Taku kun on kahden kauhukakaran tuotos ja siis itse vielä pahempi sellainen. Toivonmukaan kaikki menee suunnitelmien mukaan, kun sukupuolikin saatiin menemään oikein.

18.06.2009 - Päiväkirjamerkintä

Viime kuun lopulla saimme viimein Takulle sen viimeisen puuttuvan muotovaliosertin. Arvonimihakemus laitettiin samantien vireille, kun serti saatiin lisättyä BIS-listalle. Tänään tulikin paluupostia, jossa onniteltiin saadusta arvonimestä! Tämä on todella hieno juttu. Takun isän puolella kaikki isoisoisää lukuunottamatta ovat muotovalioita, mutta isoisoisäkin on kyllä champion. Emän puolella on taasen ainoastaan yksi muotovalio, Fiktion edesmennyt ori Lucky Fellow.

26.02.2009 - Kantakirjaus

 • Pisteet tuomareittain: 21 + 18 + 18 + 20
 • Ryhdikäs, hyvät jalka-asennot
 • Sopusuhtainen, hyvä runko, hyvät leimat

22.02.2009 - Päiväkirjamerkintä

Tänään myönnettiin champion-arvonimi Takulle. Tämän hetken sertisaldo on neljä irtoSERTiä ja yksi muotovalioserti. Vielä pitäisi siis yksi muotovalioserti saada, jotta oriista saataisiin myös muotovalio. Ori on ilmoitettu kantakirjaustilaisuuteen.

02.03.2009 - Päiväkirjamerkintä

Takusta tuli isä! NLI Lovesong varsoi komean tummanruunikon oripojan, joka sai nimen Eillyn Lucas. Seuraan innolla millainen herra tästä kasvaa, joitain samankaltaisuuksia isän luonteen kanssa on jo havaittu, vaikkei pojalla vielä ole edes päivän vertaa ikää. Saas nähdä millainen riiviö pojasta tulee.


Fiktio on virtuaalitalli. Fiktio is a sim-game stable. This site is only in Finnish.

Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kaiken muun materiaalin © Milja, ellei toisin mainita!