Muistoissamme Caelan VIL

Caelan menehtyi 33 vuoden iässä 09.06.2013.


 • musta shetlanninponitamma, 96 cm
 • s. 16.01.2009 (4v. 16.05.2009)
 • koulu- ja estepainotteinen, ko Helppo B, re 70 cm
 • rekisterinumero VH06-017-0836
 • kasvattaja Jenna H., Viola
 • omistaja Milja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © Fiktio  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

KTK II 70 p. kantakirjattu 30.05.2009
19 p. + 18 p. + 16 p. + 17 p.
"Lyhyt paksu kaula, hieman taipuneet etupolvet"
VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 23.11.2009
SHLA I 113 p. palkittu 30.06.2011
23(25-21)-20-30-21-9-10
"Onnittelut hienon ykköspalkinnon johdosta! Tilaisuuden paras poni, onnittelut!"
YLA2 123 p. palkittu 24.08.2011
34 p. + 25 p. + 29 p. + 35 p.
KRJ I 102 p. palkittu 15.10.2011
21 p. (7+5+9) - 41 p. - 22 p. - 10 p. - 8 p.

Caelan on hyvin shetlanninponimainen neiti. Se osaa olla joskus hyvinkin itsepäinen, mutta joskus se on kuin suloinen nallekarhu. Taluttaessa tamma kävelee useimmiten nätisti vierellä, mutta joskus kesäisin nähdessään maukasta ruohoa tienpientareella, se yrittää päästä syömään sitä. Kukapa ei tuoretta ruohoa haluaisi maistaa? Caelan osaa olla joskus myös hyvin hellyydenkipeä ja perso makealle. Se kiehnää ihmisen ympärillä melkein kuin kissa ja kaipaa rapsutuksia. Tälle neidille ei saa antaa herkkuja suoraan kädestä, vaan ne on laitettava ruokakippoon, sillä tammalle on muodostunut näykkiminen ikäväksi tavaksi.

Hoitaessa Caelan pysyy aloillaan ja antaa harjata joka puolelta. Silloin tällöin se tulee kovin uteliaaksi ja alkaa tutkia harjalaatikkoa. Tamman tutkimusretken jälkeen harjat voivat olla kuolaisia ja useimmiten myös puruisia, kun tamma on heitellyt niitä ympäri karsinaa. Kavioiden putsaus sujuu ongelmitta, mutta välillä sillä on tapana yrittää laskea jalka alas liian aikaisin. Pesukarsinaan tamma menee hyvin mielellään, eikä sen kanssa tarvitse sen kummemmin taistella. Samaten lastaus traileriin onnistuu mutkitta, mutta sieltä pois se ei tulekaan niin helposti.

Ratsastettaessa Caelanlla on hyvin ailahteleva mieliala. Joskus se on todellinen jukuripää ja joskus se on oikea unelmaratsu. No, ollessaan unelmaratsu, Caelan liitää esteiden yli kuin mikäkin lintu. Esteillä tamma innostuu helposti ja nauttiikin lajista sydämensä kyllyydestä. Jukuripäivinä sillä on tapana kieltää lähes jokaiselle esteelle, vaikka rakastaakin niitä yli kaiken. Ratsastajan on vain oltava tarpeeksi päättäväinen sen kanssa, jotta tamma saadaan toimimaan itsepäisenäkin. Sama pätee kouluratsastukseen. Maastoillessa tamma on luotettava.

Kisapaikalla tamma voi olla aluksi hermostunut, mutta pikkuhiljaa hermostuneisuus muuttuu innostuneisuudeksi. Tamma on aivan samanlainen kuin kotona; joko se menee kuin unelma tai sitten töitä saa tehdä olan takaa, että se menisi edes jotenkuten. Näyttelyissä tamma kuitenkin tuo lähes aina vain parhaimmat puolensa esiin, onhan neiti huomionkipeää sorttia, jolloin on oltava söpöimmillään. Eläinlääkärin tarkastukset kisapaikalla ovat tamman mielestä inhottavia, sillä lääkäri ei ole se sama tuttu, joka kotitallilla käy. Kotilääkäristä se kuitenkin pitää, eikä kengittäjäkään ole sen mielestä kamala.

Sukutaulu ja -selvitys

i. VIR MVA Ch Charlélie
KTK II, she, vkkkrj, 90 cm
ii. Cesarinu
she, rnvkk, 91 cm, evm
iii. Quinten
iie. Lolita
ie. Pétronnelle
she, rnkrj, 80 cm, evm
iei. Werner É
iee. Kasandra
e. VIR MVA Ch Chardanae
KTK III, KRJ II, ERJ II, YLA2, she, m, 104 cm
ei. Ronaldo
she, trn, 99 cm, evm
eii. Charmant
eie. Dorothea
ee. Chardonnay
she, m, 101 cm, evm
eei. Aladdin
eee. Cadencia

Ranskalaisen siittolan ylpeys Cesarinu oli ja on edelleenkin monen kasvattajan ihailema. Kuka tahansa olisi tahtonut itselleen samanlaisen oriin. Sillä on mitä miellyttävin luonne ja pikkuisen ratsastajansa kanssa se on valloittanut lukuisat koulukentät. Menestys ei suinkaan ole rajoittunut ratsastuskilpailuihin, vaan palkinokaapista löytyy useita BIS-voittajapokaaleja ja vielä useampia ruusukkeita lukuisista näyttelyistä. Jälkeläisiä oriille on kertynyt viitisenkymmentä, enemmänkin olisi varmasti, ellei Cesarinun elämä olisi katkennut yllättäen 14 vuoden iässä.

Melko yleinen nimi etelä-ranskalaisen shetlanninponin suvussa on Quinten. Se ei kilpaillut lainkaan ratsastuskilpailuissa, mutta eihän shetlanninponin välttämättä tarvitsekaan. Näyttelyissäkin se kävi vain muutamaan otteeseen ja kantakirjattiinkin, mutta muuten se on toimittanut kotitallillaan lähinnä maskotin virkaa tammoja astuen. Käytetyksi oriiksi Quintenin teki sen valloittava luonne ja helppo käsiteltävyys. Eikä turhan moni jälkeläinenkään ole näytä piirteitä perinyt.

Pétronnelle syntyi, eli ja kuoli Ranskassa, mutta matkusti näyttelyissä ympäri Eurooppaa. Eikä ihan huonolla menestyksellä. Matkustaminen alkoi kuitenkin kyllästyttää tammaa, eikä se enää oikein viihtynyt trailerissa, joten se päätettiin siirtää täysin siitostammaksi. Ennen tätä se oli jo varsonut kerran. Pétronnelle ehti tulla äidiksi vielä kuudelle muulle varsalle, ennen kuin se menehtyi onnellisena 20-vuotiaana.

Hyvätapainen Ronaldo on kilpaillut paljon Pohjoismaissa. Englannissa näyttelyiden ohella ori on myös astunut muutamia tammoja. Oriin suvusta löytyy niin muutamia tunnettuja nimiä, kuin erittäin harvinaisiakin. Näyttelyissä Ronaldo on kahminut I- ja II-palkintoja ja ollut kolmesti näyttelyiden paras. Kahdeksanvuotiaana ori kantakirjattiin I-palkinnolle. Näyttelyiden lisäksi ori on kierrellyt valjakkoajo- ja kouluratsatuskilpailuissa hyvällä menestyksellä. Tällä hetkellä suurella ruotsalaisella siittolla asuva Ronaldo on astunut jo yli 100 tammaa.

Ruotsissa syntynyt Charmant oli konkari kisakentillä, sillä se kilpaili niin esteillä, koulussa, kuin valjakkoajossakin. Raviponinakin sitä on kokeiltu, mutta ne eivät olleet sen alaa. Luonteeltaan ori oli kiltti, mutta huonojakin puolia tietysti oli. Ori eli pitkän elämän ja asui koko ajan tunnetussa ruotsalaisessa siittolassa astuen niin tallin omia, kuin lähitallienkin tammoja. Satunnaisesti se vieraili myös kauempana. Charmant menehtyi 26-vuotiaana.

Kaunis Dorothea oli suuri lupaus ja odotettu varsa. Vaikka tamma sairastelikin nuorena paljon, se oli erinoimainen valjakkoajoponi. Tämä kiltti ja hyvätapainen tamma omasi myös kiitettävän rakenteen, joten ei ollut ihme, että I-palkintoja sateli. Satunnaisesti se starttasi pienissä este- ja koululuokissa. Dorothean muutettua isoon siittolaan suuremman kisauran toivossa sen jaloissa havaittiin ongelmia. Koska ennusteet olivat huonot, eikä tammalla voitaisi enää kilpailla, se päätettiin lopettaa. Kuusivuotias Dorothea päätti kuitenkin ennen eläinlääkärin ennättämistä paikalle itse nukkua pois jättäen tähän maailmaan vain yhden ainoan jälkeläisen.

Mustanpuhuva Chardonnay oli erittäin hyvätapainen ja kaikkien rakastama tamma. Se syntyi rakastavaan ja huolehtivaan kotiin, pieneen shetlanninponisiittolaan. Kuuden vuoden iässä se myytiin suuremmalle siittolalle, jossa se jatkoi hyvin alkanutta kisauraansa omistajan tyttären kanssa. Nöyrä ja kuuntelevainen pikkutamma menestyi hyvin kilparadoilla. Vielä ennen kuolemaansa ehti varsoa siittolalla tammavarsan ja palata eläkekotiin kasvattajalleen, jossa se varsoi vielä kahdesti. Chardonnay lopetettiin 20-vuotiaana pahan ähkyn vuoksi.

Aladdin oli tummanrautias, hyvin elämässään menestynyt ori. Tämä (melko) lempeä ori oli tietenkin kovasti tammojen perään, jolloin saattoi olla hyvinkin rauhaton. Koko ikänsä se asui pienellä shetlanninponisiittolalla ja kilpaili niin esteillä, kuin kouluratsastuksessakin. Jälkeläisiä sille kertyi yli 20, upeita jokainen, joilla ori periytti tarmokkuutta ja hyvää rakennetta. Ori itsekin tavattiin kolmessa näyttelyssä. Aladdin menehtyi vanhuuteen 25 vuoden ikäisenä.

Jopa kymmenesti varsonut Cadencia oli kiltti, kotitallinsa kantatamma. Kilpailuissa se ei juuri käynyt, ratsuna se oli nimittäin hieman arvaamaton, mutta starttasi tamma pariin otteeseen valjakkoajokilpailuissa ja esteilläkin. Toki sillä kotipuolessa ratsastettiin aktiivisesti. Sen sijaan sitä tavattiin useinkin näyttelykehissä ja nappailikin poikkeuksetta I-palkintoja ollen kahdesti BIS-kehässäkin. 23-vuotiaana Cadencia menehtyi vanhuuden vaivoihin.

Jälkeläiset

she-o. Noel FK s. 23.11.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Novellin Napero
she-o. Tigon FK s. 02.01.2010 VIR MVA Ch, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Telpërien Dei
she-t. Caetlin FK s. 13.06.2010 irtoSERT, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Dalbacks Bacardi
she-t. Adanna FK s. 11.11.2011 VIR MVA Ch, KTK-II, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Riddles In The Dark Dei
koristekuva

Näyttelytulokset

 • 30.08.2009 Fiktio, MVA-SERT (BIS2), päätuom. Peppi S.
 • 23.05.2009 Groove Shetlands, MVA-SERT (BIS4), päätuom. Maria A.
 • 04.03.2009 Virtuaalitalli Dei, irtoSERT (BIS1), päätuom. Hanna M-T.
 • 27.02.2009 Arwyn, irtoSERT (LKV2), päätuom. Maria A.

Rotunäyttelytulokset

 • 23.11.2010 Cecam Shetlands ja Stall Agenhoff, II palk., tuom. Kya
 • 14.11.2010 Hardcore Shetlands, I palk. (BIS2), tuom. taffel
  "Sopusuhtainen, pieni pää ja hyvät jalat"
 • 20.08.2009 Rihtniemi, I palk., tuom. Kya
 • 01.08.2009 Jymy, I palk., tuom. Peppi
 • 20.07.2009 Cecam Shetlands, I palk., tuom. Anette
  "Erinomainen rotu- ja sukupuolileima. Kaunis pää. Hyvä kaula. Hyvä ylälinja. Hyvä runko ja takaosa. Rungossa oikea syvyys. Melko hyvät jalat. Esitetty hyvässä kunnossa, muttei esiintynyt tänään kovin hyvin."

Kilpailutulokset

46 KRJ-sijoitusta + 1 CUP-sijoitus
15.12.2010 - KRJ cup - Kisakeskus Bailador - Helppo C - 7/173
23.10.2009 - KRJ - Maple's Stable - Helppo C - 6/40
22.10.2009 - KRJ - Eillyn - Helppo B - 2/40
22.10.2009 - KRJ - Kouluratsastajat - Helppo C - 3/25
22.10.2009 - KRJ - Kölni - Helppo C - 1/50
21.10.2009 - KRJ - Kouluratsastajat - Helppo B - 3/26
19.10.2009 - KRJ - Kielletty - Helppo C - 7/50
18.10.2009 - KRJ - Devilish Dressagemasters - Helppo B - 3/50
16.10.2009 - KRJ - Kouluratsastajat - Helppo C - 3/25
12.10.2009 - KRJ - Marian yksityiset - Helppo C - 1/30
04.10.2009 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 6/40
03.10.2009 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 5/40
02.10.2009 - KRJ - RB Ponies - KN Special - 2/19
02.10.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo C - 1/23
01.10.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo B - 4/27
01.10.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo B - 3/27
01.10.2009 - KRJ - Kölni - Helppo C - 4/50
28.09.2009 - KRJ - Viola - Helppo C - 1/50
27.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - Helppo C - 5/100
26.09.2009 - KRJ - Brånbacka - Helppo C - 2/50
25.09.2009 - KRJ - Maple's Stable - Helppo C - 2/27
24.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - Helppo C - 6/100
23.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - Helppo B - 5/100
18.09.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo B - 10/100
14.09.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo B - 6/100
13.09.2009 - KRJ - RB Ponies - Helppo C - 2/100
10.09.2009 - KRJ - Werther - Helppo B - 1/30
09.09.2009 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo B - 4/40
09.09.2009 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo C - 3/40
09.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - KN Special - 8/100
05.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - KN Special - 1/100
04.09.2009 - KRJ - Acantha Farm - KN Special - 6/100
04.09.2009 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 3/50
04.09.2009 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo C - 5/50
03.09.2009 - KRJ - Twitch Shetlands - Helppo B - 2/30
01.09.2009 - KRJ - Virtuaalitalli Dei - Helppo C - 4/50
22.08.2009 - KRJ - Falgun Ponies - Helppo C - 6/40
15.08.2009 - KRJ - Muljulandia - Helppo C - 1/20
12.08.2009 - KRJ - Twitch Shetlands - Helppo B - 5/30
11.08.2009 - KRJ - Vinlanti - Helppo C - 1/76
11.08.2009 - KRJ - Twitch Shetlands - Helppo B - 2/30
08.08.2009 - KRJ - Twitch Shetlands - Helppo B - 1/30
07.08.2009 - KRJ - Cecam Shetlands - Helppo C - 4/40
07.08.2009 - KRJ - Reeyah Ponies - Helppo B - 4/50
06.08.2009 - KRJ - Reeyah Ponies - Helppo B - 4/50
02.08.2009 - KRJ - BS - Helppo B - 3/30
01.08.2009 - KRJ - Reeyah Ponies - Helppo B - 1/50
46 ERJ-sijoitusta
17.11.2010 - ERJ - Bairdon - 60 cm - 6/50
09.11.2010 - ERJ - Idaho - 40-50 cm - 4/40
08.11.2010 - ERJ - Idaho - 50-60 cm - 3/40
22.10.2010 - ERJ - Cecam Shetlands - 50 cm - 1/50
19.10.2010 - ERJ - Trystan Welsh - 70 cm - 4/50
18.10.2010 - ERJ - Trystan Welsh - 70 cm - 2/50
15.10.2010 - ERJ - Mitar Warmbloods - 50 cm - 1/50
09.10.2010 - ERJ - YT Nokkelan - 60 cm - 3/60
07.10.2010 - ERJ - Yaven - 40 cm - 2/50
06.10.2010 - ERJ - Yaven - 60 cm - 1/50
06.10.2010 - ERJ - Yaven - 40 cm - 5/50
25.09.2010 - ERJ - Dainty - 50 cm - 2/60
24.09.2010 - ERJ - Aavetytön yksityiset - 60 cm - 3/40
14.09.2010 - ERJ - Kisakeskus Bailador - 50 cm - 3/100
04.11.2009 - ERJ - Representa - 60 cm - 2/40
01.11.2009 - ERJ - Blip Ponies - 40 cm - 1/40
31.10.2009 - ERJ - Blip Ponies - 50 cm - 5/30
31.10.2009 - ERJ - Moondance - 40-50 cm - 5/40
26.10.2009 - ERJ - Maple's Stable - 40 cm - 4/40
25.10.2009 - ERJ - Maple's Stable - 40 cm - 5/40
24.10.2009 - ERJ - Fiktio - 60 cm - 2/50
23.10.2009 - ERJ - Blip Ponies - 60 cm - 2/30
21.10.2009 - ERJ - Kir - 40 cm - 1/31
20.10.2009 - ERJ - Gräslund - 70 cm - 2/32
29.09.2009 - ERJ - Viola - 60 cm - 4/50
26.09.2009 - ERJ - Viola - 60 cm - 5/50
26.09.2009 - ERJ - Naturael - 70 cm - 1/100
08.09.2009 - ERJ - Fiktio - 70 cm - 5/50
08.09.2009 - ERJ - Fiktio - 60 cm - 5/50
07.09.2009 - ERJ - Fiktio - 60 cm - 6/50
06.09.2009 - ERJ - Gräslund - 70 cm - 6/50
06.09.2009 - ERJ - Gräslund - 70 cm - 3/50
03.09.2009 - ERJ - Daftomor - 70 cm - 3/30
03.09.2009 - ERJ - Fiktio - 70 cm - 5/50
01.09.2009 - ERJ - Fiktio - 70 cm - 3/50
01.09.2009 - ERJ - Daftomor - 60 cm - 3/30
31.08.2009 - ERJ - Daftomor - 60 cm - 4/30
24.08.2009 - ERJ - Kilpailukeskus Stewart - 70 cm - 2/50
23.08.2009 - ERJ - Kilpailukeskus Stewart - 70 cm - 5/50
21.08.2009 - ERJ - Kilpailukeskus Stewart - 60 cm - 6/50
19.08.2009 - ERJ - Kilpailukeskus Stewart - 70 cm - 2/50
17.08.2009 - ERJ - Ponitalli Hafrena - 40 cm - 2/33
17.08.2009 - ERJ - Kilpailukeskus Stewart - 70 cm - 1/50
16.08.2009 - ERJ - Viola - 60 cm - 7/50
15.08.2009 - ERJ - Veikeän hevostila - 70 cm - 7/50
03.08.2009 - ERJ - Cecam Shetlands - 60-70 cm - 5/30

Päiväkirjamerkinnät

19.06.2011 - On tullut aika ilmoittaa Caelan ensimmäiseen laatuarvosteluun. Kesäkuun viimeisenä päivänä matkaamme kohti shetlanninponien laatuarvostelutilaisuuden järjestyspaikkaa. Tähän mennessä jokaiselta SHLA:ssa palkitulta shetlanninponiltani löytyy ensimmäinen palkinto, joten Caelaninkin kohdalla odotukset ovat korkealla. Se on ensimmäinen tammani, jonka vien arvosteltavaksi.

15.12.2010 - Kisakeskus Bailador järjesti tänään Kouluratsastusjaoksen alaisen CUP-kilpailun. Caelanin edellisistä koulukilpailuista on jo vierähtänyt tovi, mutta pärjäsimme siihen nähden mainiosti. Helpossa C:ssä oli jopa 173 osallistujaa ja me sijoituimme seitsemänneksi. Esteillä tamma kilpaili vielä kuukausi takaperin, mutta nyt tämän viimeisen ponnistuksen jälkeen olen päättänyt jättää Caelanin kisaeläkkeelle.

13.06.2010 - Caelan varsoi ensimmäisen tammajälkeläisensä. Pienokainen nimettiin hyvin samantyylisesti kuin emänsäkin, Caetliniksi. Suku on täynnä muotovalioita, joten tammasta itsestäänkin odotetaan samanlaista. Sekä Caetlin, että Caelan selvisivät varsomisesta mainiosti ja voivat nyt erinomaisesti.

31.01.2010 - Estevalmennus (40-60cm) Haamulehdossa, valmentajan Laura L.
valmentajan kommentti: "Alkuverkassa meille esiintyi pukittava villiponi, jolla ei ollut aikomustakaan kuunnella sinua. Muiden tiukkojen väistöliikkeiden jälkeen aloit saada ponia kiinni ja lopulta se alkoikin kulkea todella kivasti. Verkkaristikko oli teillekin 40cm korkea ja lasten leikkiä tietenkin. Muutaman ylityksen ja muiden odottelun jälkeen pääsitte hyppäämään sarjaa, jossa esteet olivat 60cm korkeita. Caelan selvisi tästäkin tehtävästä kuin leikkien eikä alkutunnin ongelmia ollut näkyvissä. Todella onnistunut valmennus muuten teidän osalta."

10.01.2010 - Estevalmennus (20-50cm) Tousle Rouletissa, valmentajan Pörröpompula
valmentajan kommentti: "Ensimmäiseksi otin käsittelyyni Miljan ja Caelanin. Koska ratsastaja, Milja oli tuttu Caelanille ja toisinpäin ei hermostuneisuutta ollut ilmassa vielä kovinkaan paljoa. Aloitimme kevyellä lämmityksellä, jossa menimme erilaisia puomiharjoitteita ensin käynnissä ja myöhemmin ravissa. Caelan katseli maassa olevia puomeja jokseenkin vaitonaisesti, mutta ylitti jokaisen puomin kiitettävästi. Milja ratsasti Caelania hyvin eteen ja Caelan kuunteli hyvin koko ajan.

Pyysin ratsukkoa nostamaan laukan ja laukkamaan pari kierrosta ja ottamaan mukaan myöhemmin laukkapuomit. Milja toimi ja nosti lyhytaskelisen laukan siltä seisomalta. Caelan laukka muuttui koko ajan rajummaksi ja lopputulosta osasinkin jo odottaa. Caelan päätti irroitella oikein tunteella ja päästeli muutamia pukkeja ilmoille. Milja sai kuitenkin Caelanin lopulta hallintaansa takaisin ja hidasti laukkaa reilusti. Caelan alkoi jälleen kuunnella.

Olin sijoittanut kentälle kuusi estettä. Kaksi 40cm:in pystyestettä eri puolille kenttää, sekä yhden 50cm:iltään olevan kolmen pystyesteen sarjaan, joka kolmannella esteellään huipentui okseriin, sekä yhden vesiesteen.

Pyysin Miljaa ottamaan ohjat tiukalle ja suuntaaman nokan kohti toista pystyestettä. Terhakas poni laukkasi pystylle hyvää vauhtia, kunnes näytti siltä, ettei esteen yli tulisikaan hypättyä, kaikesta huolimatta Milja kuitenkin patisti Caelania hyppäämään esteen yli ja suoritus oli hyvä. Tämä riitti minulle tyylinäytteeksi siitä miten poni hyppäsi, eikä siinä ollut mitään korjattavaa joten pyysin Miljaa suorittamaan koko radan. Caelan kielsi kerran, mutta tunsi sen myös takapuolessaan raippana ja suostui suosiolla hyppäämään esteen yli. Ratasuoritus oli onnistunut vaikka kielto tulikin. Loppuun pyysin Miljaa vielä tekemään erilaisia taivutusharjoituksia, sekä kavaletteja sai käyttää vapaasti jos halusi."

23.11.2009 - Tänään putkahti maailmaan pienen pieni mies. Tarkalleenottaen poni, sukupuoleltaan ori. Pikkuinen on jo varattu Miserylle Moondanceen, mutta vielä saa ori kulkea emänsä rinnalla kuutisen kuukautta tietämättä joutuvansa jonakin päivänä eroon äidistään. Caelan pitää pikkuherrasta oikein hyvää huolta.

30.05.2009 - Olimme tänään Caelanin kanssa kantakirjauksessa. Kaikki sujui mainiosti ja tamma oli kuin normaalissakin näyttelyssä. Hyvät pisteet tuli ja toinen palkinto, siis sama kuin isälläkin. Ei paha! Muotovaliohan Caelanista tuli jo muutama kuukausi takaperin, joten kantakirjaaminen on ollut jo kauan mielessä.


Fiktio on virtuaalitalli. Fiktio is a sim-game stable. This site is only in Finnish.

Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kaiken muun materiaalin © Milja, ellei toisin mainita!