Muistoissamme Bulbasaur v. Raad

Urho menehtyi erittäin korkeassa iässä 26.05.2014.Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © Fiktio  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

Champion-arvonimi myönnetty 03.05.2010
VIR MVA-arvonimi myönnetty 03.06.2010
KTK III 68 p. kantakirjattu 30.06.2011
16 p. + 17 p. + 18 p. + 17 p.
"Hyvät tyypit, korkeajalkainen, takakorkea, lyhyt lautanen."

Onneksi tajusin tällä kertaa hankkia oriistani varsan tamman kanssa, joka on helpompi käsiteltävä. Twiggyn ja Bellan yhdistelmästä syntynyt Taku kun ei järin helppo ole. Sen sijaan Takun ja Oonan varsasta Urhosta saatiin ihan kelpo ori, vaikka osaa sekin toisinaan olla hankala.

Emänsä tavoin ori on seurallinen ja esimerkiksi näyttelyissä on vain innoissaan, kun saa olla huomion keskipisteenä. Se on myös oikea naistenmies ja aina "röyhistelemässä rintaansa" tammojen läheisyydessä. Toisinaan ori keskittyy kisoissa enemmän tammoihin, kuin itse kilpailusuoritukseen, jolloin kaikki menee ihan plörinäksi. Traileriin Urho menee aina kiltisti ja herra on siellä kuin kotonaan. Uudessa paikassa kyydistä poistuessaankaan se ei epäröi, vaan astelee rampista alas varmoin askelin innoissaan ympärilleen katsellen.

Kotipuolessa hoitotoimenpiteet sujuvat lähes aina ongelmitta Urhon seistessä nätisti paikoillaan. Kisapaikalla sen sijaan se on niin innoissaan uusista asioista, ettei meinaa edes paikallaan pysyä. Mutta kunhan se on mielestään jo kaiken kiinnostavan nähnyt, se rauhoittuu aloilleen. Pesulla olemisesta se ei juurikaan välitä, paljon mielummin se viihtyisi kuraisena.

Useimmiten Urho tekee töitä mielellään, mutta hankalaksi heittäytyessään se kääntyilee ja vääntyilee, loikkii minne sattuu ja saattaa pukitellakin. Oriin lempilajia on vaikea sanoa, mutta kouluratsastuksessa se on hieman useammin laiska ja yhteistyönhaluton, kuin esteillä ja valjakkoajossa. Eipä se kuitenkaan ole menoa juuri haitannut, onhan kouluratsastuksen saralta jo kiitettävästi sijoituksia kertynyt.

Esteillä Urho on toisinaan hieman hupsu. Se hyppää mielellään esteen kuin esteen ylitse, mutta saattaa tiputtaa ratsastajansa silloin, kun tämä sitä vähiten osaisi aavistaa. Valjakkoajon parissa ori käyttäytyy nätimmin, kuin ratsastuslajeissa. Se ei pukittele tai yritä nousta pystyyn kärryt perässää. Vauhtia piisaa, mutta jarrut toimivat lähes moitteettomasti.

Vaikka taluttaessa Urho onkin rauhallinen ja kiltti, on hyvä olla varautuneempi tammojen läheisyydessä, onhan kyseessä kuitenkin ori. Tarhassa ja laitumella se tulee hyvin toimeen muiden orien kanssa, jos ne ovat myös samankaltaisia. Riitaisien orien läheisyyteen se ei mielellään mene.

Sukutaulu ja -selvitys

i. VIR MVA Ch Dust&Bones 483
KTK II, SHLA I, YLA1, ERJ I
she, mkm, 100 cm
ii. VIR MVA Ch Twiig-Twiig '66
KRJ II, ERJ II, YLA2, SHLA I, she, trn, 99 cm
iii. VIR MVA Ch Kenai v. Raad, KTK III, KRJ II, YLA2
iie. VIR MVA Ch Isis Sha Dei
ie. Princesse Bella FK
KRJ II, ERJ I, YLA2, she, rn, 100 cm
iei. Bye Samson, ERJ III
iee. You're Funny FK, KRJ II, YLA3
e. VIR MVA Ch Evona v. Raad
KTK II, she, rn, 102 cm
ei. Ch CW London Bridge
KTK II, she, prn, 100 cm
eii. Pencocks Hugo
eie. Tuohimäen Eveliina, VVJ II
ee. VIR MVA Ch Solis v. Raad
KTK III, KRJ II, YLA2, she, rn, 100 cm
eei. VIR MVA Ch Suman v. Charoü
eee. SLY Nansen, Jälk.lk. B

Urhon suvussa on yhdistetty vanhaa ja uutta. Isän puolelta löytyy omia poneja ja kasvattejani ja sekä isän, että äidin puolelta raadelmalaisia. Emän suku edustaa tätä vanhempaa linjaa ja sieltä löytyykin CW- ja Liinun-poneja ynnä muita.

Dust&Bones 483 on yksi hienoimmista shettisoreistani. Ori on pärjännyt niin esteillä, koulussa ja valjakkoajossa, kuin näyttelyissäkin. Kerran se on ollut jopa BIS1. Oriilla on muotovalio-arvonimi ja se on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Kouluratsastuksessa Taku ei enää kilpaile, mutta esteillä ja valjakkoajossa kyllä. Ori tuli minulle tilausvarsana billeriinalta, kun halusin kasvatustani Princesse Bella FK:sta varsan. Luonne Takulla ei ole mikään paras, mutta kyllä tässä vuosien saatossa siihen alkaa pikkuhiljaa tottua. Urho on Takun toinen jälkeläinen

Twiig-Twiig '66, myöskin upea shetlanninponioriini, on pärjännyt koulu- ja esteratsastuksessa, sekä näyttelyissä. Se on muotovalio champion ja palkittu sekä koulu-, että esteratsastuksessa ja yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla.. Luonteeltaan ori on hyvin mielenkiintoinen. Takun isän isä on upea Kenai v. Raad. Tämä ruunikko nallekarhu on virtuaalinen muotovalio champion ja kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Ori oli näyttelyissä BIS1, BIS2 ja BIS3. Kenai on pärjännyt hienosti myös kisoissa. Kouluratsastuksessa sillä on 30 sijoitusta ja se on palkittu KRJ II-palkinnolla. Sijoituksia löytyy myös esteiltä ja yksi valjakkoajostakin. Ori on kaikin puolin upea ja eipä ole siis ihme, että se on saanut lisäksi myös YLA2-palkinnon. Isis Sha Dei on kaunis valjakkoponi, joka on kilpaillut hiukan myös kouluratsastuksessa. Tamma on virtuaalinen muotovalio champion ja jälkeläisiä sillä on Twiggyn lisäksi yksi, tamma Ibis Dei.

Princesse Bella FK on oma upea kasvattini ja upeudesta saan kiittää vain ja ainoastaan omistajaa billeriinaa. Tämä suloinen tamma on palkittu KRJ-laatiksessa ja ylassa toisella palkinnolla, mutta ERJ:ssä jopa ensimmäisellä! Jälkeläisiä tammalla on Takun lisäksi vain kaksi, molemmat tammoja ja toinen on Takun täysisosisko. Bye Samson on esteratsastuksessa menestyksekkäästi kilpaillut tummanruunikko ori. Se on palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä oriille on kertynyt viisi, joista kolme ovat tammoja ja kaksi oreja. You're Funny FK on myöskin kasvattini, joka asui aluksi Fiktiossa, mutta myin tamman sitten myöhemmin jarrowille. Tämä kaunis neitokainen on palkittu KRJ II ja YLA3-palkinnoin. Jälkeläisiä on kertynyt seitsemän, joista kolme ensimmäistä minun omistuksessani. Oreja on neljä ja tammoja kolme.

Kaunis ruunikko tamma Evona v. Raad on kilpaillut kolmessa eri lajissa ja menestynytkin niissä kivasti. Näyttelyissäkin on tullut menestystä ja tamma onkin sertiä vajaa muotovalio. Luonteeltaan tämä on onneksi kiltimpää sorttia, kuin Urhon isä ja näin Urhostakaan ei tullut yhtä itsepäistä, kuin isästään. Oonalla on ennestään kaksi jälkeläistä.

CW London Bridge on komea ceridwyniläinen poni. Tällä on champion-arvonimi ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Ori on täysin valjakkoajopainotteinen ja menestynytkin mukavasti. Luonteeltaan Lontoo on vaativa, mutta siitä huolimatta oikein herttainen, kun siihen tutustuu. Jälkeläisiä oriilla on peräti yksitoista. Jo edesmennyt Pencocks Hugo kilpaili esteillä ja pari kertaa myös valjakkoajossa. Myös muutamaan otteeseen se tavattiin näyttelyissä ja ori nappasikin yhden muotovaliosertin ollessa bis-kehän kolmas. Hugo lopettetiin 15.01.2007 vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi. Pienikokoinen voikko Tuohimäen Eveliina on myöskin champion-arvonimellä varustettu. Valjakkoajokisoissakin se on menestynyt varsin mukavasti, VVJ II-palkinto puhukoot puolestaan. Varsonut tamma on seitsemän kertaa.

Solis v. Raad on myös todella upea tamma. Se lopetettiin 22.03.2008, mutta tätä ennen se ehti kilpailla menestyksekkäästi koulussa ja esteillä, sekä käydä näyttelyissä ja varsoa viidesti. Tamma kantakirjattiin kolmannella palkinnolla ja sillä oli muotovalio-arvonimi. Näyttelypalkintojen lisäksi se palkittiin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Suman v. Charoü kasvoi kasvattajallaan Charoüssa ja kahdeksanvuotiaana se muutti Sleysuun. Myöhemmin ori muutti Vaapukkaan. Ori kilpaili aikanaan monissa lajeissa, eniten kuitenkin esteillä. Lisäksi se kävi myös näyttelyissä ja muotovalio-arvonimi myönnettiin maaliskuussa 2007. Jälkeläisiä oriille kertyi kuusi. Esteillä ja koulussa kilpaillut SLY Nansen menehtyi 16.9.2006 ollessaan 20-vuotias. Tamma varsoi viidesti ja onkin saanut jälkeläisistään B-palkinnon. Tammalla oli sertit champion-arvonimeä varten, mutta sitä ei koskaan tammalle anottu.

iiii. Ch Skovdigets Startpaket, KTK III
iiie. VIR MVA Ch Skovdigets Pandora, KTK III
iiei. VIR MVA Ch Ingor of Yavetil, KTK II, YLA2
iiee. VIR MVA Ch Shakira Skammar, KTK III

ieii. Silent's Superhero
ieie. Korall SWE, ERJ III, YLA2
ieei. VIR MVA Ch Lucky Fellow, KTK III, KRJ II, YLA3
ieee. Wou's Chess, KRJ III, VVJ III, YLA3

eiii. Fallbright Fabian
eiie. Liinun Adalmiina
eiiei. Liinun Celebrant
eiieii. S.W Amazing Asterix, KTK II
eiieie. Nellen Pikkuenkeli
eiiee. Brightonwood Roanna
eiei. Ch Mäntysuon Heretic, KTK II
eieii. Mäntysuon Immortal
eieiii. Ch Kesän Halloween
eieie. Little Mariah, KTK III
eiee. Ch MH Forever and One
eieei. Metsälän Rasmus
eieeii. Conna Snapjack, KTK III
eieeie. Zitrina
eieee. Sessin Namupala
eieeei. Conna Snapjack, KTK III
eieeee. Sunrise Morning Came
eeii. Topper v. Ortamn
eeie. MES Kepitta
eeei. Bellafonten Kourukuvio, KTK III
eeee. VIR MVA Ch S.L Scurrie, KTK II
eeeei. Pingun Taapero
eeeeii. Akiras Bouncing Rascal
eeeeiii. Calliston Vintiö
eeeeiiii. Ch Bounce C, KTK III, VVJ III, KRJ III, ERJ III, YLA2
eeeeiiiii. Laakson Majesty
eeeeiiiie. Love Girl
eeeeiiie. Akiras Gucci
eeeeiiiei. Silver Dream
eeeeiiiee. Ronja Ryövärintytär
eeeeiiieei. Hagrid
eeeeiie. Akiras Amidala II
eeeeiiei. Liinun Attica
eeeeiieii. Mr. Valentine
eeeeiieie. Miss Millie
eeeeiiee. Marel's Amidala
eeeeii. Kermavohvelin Jäätelötuutti
eeeeiii. S.S. Daniel
eeeee. E.P's Pralinette
eeeeei. Oitin Titanik
eeeeee. Metsänkuiskauksen Juulia

Jälkeläiset

she-t. Härdellin Sarina s. 20.11.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Vaapukan Moraya
she-o. Lucas FK s. 05.02.2011 2x irtoSERT, sijoituksia valjakkoajokilpailuista emä Peaches Dei
she-o. Vinston v. Agenhoff s. 27.02.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Cecam Versailles
she-o. Ivysaur v. Sec s. 27.02.2011 emä Dangerous v.d Kingsway
koristekuva

Näyttelytulokset

Rotunäyttelytulokset

Kilpailutulokset

41 KRJ-sijoitusta + 1 CUP-sijoitus
29.12.2010 - KRJ - Helppo C - 5/60
23.12.2010 - KRJ - Helppo C - 3/60
16.12.2010 - KRJ - Helppo C - 6/40
16.12.2010 - KRJ - Helppo C - 4/60
15.12.2010 - KRJ - Helppo C - 4/30
14.12.2010 - KRJ - Helppo C - 5/60
13.12.2010 - KRJ - Helppo C - 3/40
12.12.2010 - KRJ - Helppo C - 3/40
28.11.2010 - KRJ - Helppo C - 3/60
26.11.2010 - KRJ - Helppo C - 6/50
25.11.2010 - KRJ - Helppo C - 3/60
17.11.2010 - KRJ - Helppo C - 3/60
15.11.2010 - KRJ - Helppo C - 5/60
14.11.2010 - KRJ - Helppo C - 5/60
13.11.2010 - KRJ - Helppo C - 4/60
13.11.2010 - KRJ - Helppo C - 6/60
31.10.2010 - KRJ - Helppo C - 2/50
27.10.2010 - KRJ - Helppo C - 7/60
25.10.2010 - KRJ - Helppo C - 5/50
24.10.2010 - KRJ - Helppo C - 1/40
22.10.2010 - KRJ - Helppo C - 7/50
15.10.2010 - KRJ cup - Helppo C - 5/284
21.10.2010 - KRJ - Helppo C - 6/60
03.10.2010 - KRJ - Helppo C - 7/50
02.10.2010 - KRJ - Helppo C - 1/30
18.09.2010 - KRJ - Helppo B - 4/100
17.09.2010 - KRJ - Helppo B - 2/100
16.09.2010 - KRJ - Helppo C - 1/50
14.09.2010 - KRJ - Helppo C - 5/100
14.09.2010 - KRJ - Helppo C - 1/50
12.09.2010 - KRJ - Helppo C - 4/50
10.09.2010 - KRJ - Helppo C - 7/60
08.09.2010 - KRJ - Helppo B - 7/50
08.09.2010 - KRJ - Helppo C - 5/60
07.09.2010 - KRJ - Helppo C - 10/1000
03.09.2010 - KRJ - Helppo B - 7/50
03.09.2010 - KRJ - Helppo B - 1/74
01.09.2010 - KRJ - Helppo C - 1/96
29.08.2010 - KRJ - Helppo C - 10/100
27.08.2010 - KRJ - Helppo C - 5/50
15.11.2009 - KRJ - Helppo C - 3/40
13.11.2009 - KRJ - Helppo C - 3/40
42 ERJ-sijoitusta
17.04.2011 - ERJ - 60 cm - 6/50
31.03.2011 - ERJ - 60 cm - 4/100
29.03.2011 - ERJ - 40 cm - 5/25
28.03.2011 - ERJ - 40 cm - 1/25
16.03.2011 - ERJ - 50 cm - 3/40
13.03.2011 - ERJ - 50 cm - 5/40
07.03.2011 - ERJ - 40 cm - 2/19
06.03.2011 - ERJ - 60 cm - 4/80
04.03.2011 - ERJ - 40 cm - 4/19
25.02.2011 - ERJ - 60 cm - 2/50
17.02.2011 - ERJ - 50 cm - 1/40
27.01.2011 - ERJ - 50 cm - 4/40
25.01.2011 - ERJ - 50 cm - 4/40
24.01.2011 - ERJ - 50 cm - 3/30
22.01.2011 - ERJ - 60 cm - 4/30
13.01.2011 - ERJ - 50 cm - 7/50
12.01.2011 - ERJ - 50 cm - 1/30
11.01.2011 - ERJ - 50 cm - 1/30
09.01.2011 - ERJ - 50 cm - 5/30
05.01.2011 - ERJ - 60 cm - 5/30
28.12.2010 - ERJ - 70 cm - 6/43
19.12.2010 - ERJ - 40 cm - 2/70
13.11.2010 - ERJ - 40-50 cm - 2/30
09.11.2010 - ERJ - 50-60 cm - 3/40
08.11.2010 - ERJ - 50-60 cm - 1/40
07.11.2010 - ERJ - 40-50 cm - 2/40
27.10.2010 - ERJ - 50 cm - 4/48
25.10.2010 - ERJ - 40 cm - 2/29
22.10.2010 - ERJ - 40 cm - 3/21
22.10.2010 - ERJ - 30 cm - 3/16
20.10.2010 - ERJ - 70 cm - 6/81
20.10.2010 - ERJ - 60 cm - 4/50
18.10.2010 - ERJ - 60 cm - 4/40
13.10.2010 - ERJ - 40 cm - 3/50
10.10.2010 - ERJ - 70 cm - 3/40
07.10.2010 - ERJ - 60 cm - 1/50
06.10.2010 - ERJ - 40 cm - 4/50
27.09.2010 - ERJ - 60 cm - 2/40
26.09.2010 - ERJ - 50 cm - 1/60
25.09.2010 - ERJ - 60 cm - 6/40
24.09.2010 - ERJ - 60 cm - 6/40
20.09.2010 - ERJ - 40 cm - 2/77
13.09.2010 - ERJ - 50 cm - 4/60
17.11.2009 - ERJ - 50 cm - 4/30
42 VVJ-sijoitusta
27.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
25.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
25.07.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/32
18.06.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/38
31.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/26
30.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/26
30.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
29.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
27.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
19.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
14.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/28
12.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/28
12.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty - 2/30
04.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
03.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
02.03.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
28.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
28.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
24.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
18.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
17.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/30
17.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/30
16.02.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
09.02.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe - 5/50
26.01.2011 - VVJ - Noviisi koulukoe (pl) - 1/22
15.01.2011 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/30
02.01.2011 - VVJ - Noviisi kestävyysk. (pl) - 4/16
16.12.2010 - VVJ - Noviisi tarkkuuskoe (pl) - 5/30
24.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/28
22.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/28
21.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/28
20.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 5/28
14.11.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 4/25
01.11.2010 - VVJ - Noviisi kestävyysk. (pl) - 2/15
31.10.2010 - VVJ - Noviisi kestävyysk. (pl) - 3/15
31.10.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
23.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 1/30
14.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 3/30
02.09.2010 - VVJ - Noviisi koulukoe - 3/30
01.09.2010 - VVJ - Noviisi koulukoe - 4/20
01.09.2010 - VVJ - Noviisi yhdistetty (pl) - 2/30
29.08.2010 - VVJ - Noviisi koulukoe - 5/50


Fiktio on virtuaalitalli. Fiktio is a sim-game stable. This site is only in Finnish.

Taustakuva © The Inspiration Gallery  |  Kaiken muun materiaalin © Milja, ellei toisin mainita!