muistoissamme

Tämä on virtuaalihevonen. This is a SIM-game horse.

Angeldreams

Angeldreams menehtyi 27.12.2010 27.6 vuoden iässä.


© KK, kiitos! Klikkaa suuremmaksi. Alempana lisää kuvia.

virallinen nimi (rekno): Angeldreams (VH-66221) painotus: kouluratsastus
rotu, skp: trakehner, tamma koulutustaso: ko grand prix, re 80cm, me 60cm
väri, säkäkorkeus: tummanpunaruunikko, 165cm kasvattaja: tuntematon
syntynyt: 10.09.2008, ikä (4v. 10.01.2009) omistaja: Milja, Fiktio
Meriitit:
- KTK II
- Supreme

Angeldreams tuotiin Suomeen synnyinmaastaan, Saksasta, josta sen löysin eräältä siittolalta. Tammaa oli heidän luonaan treenattu ahkerasti ja kilpaurakin oli jo ehditty aloittamaan Saksassa. Ostettuani tamman se pääsi heti jatkamaan kilpauraansa meidän kilpailuissamme, menestyen erittäin hyvin. Tamman kilpailutus lopetettiin kun se oli saanut 40 sijoitusta kouluratsastusjaoksen alaisista kilpailuista ja nykyään se toimiikin vain siitostammana välillä näyttelyissä käyden.

Angeldreams, tutummin Ulpu, on erittäin hyväkäytöksinen tamma. Ulpun tapoihin kuuluu miellyttää ihmisiä, eikä se satuttaisi ilman erittäin pätevää syytä ketään. Ainoastaan satulavyön kiristys on tamman mielestä hankalaa ja silloin se saattaakin yrittää näykkäistä hoitajaansa. Tarpeeksi auktoriteettiä ja pieni karjaisu niin tamma lopettaa näykkimisen. Talutettaessa Ulpu pysyy hyvin käsissä eikä yritä pörähdellä taluttajansa käsistä pois. Ulpu säikkyy helposti, joten aivan nuorempien käsiin tammaa ei anneta. Säikähtäessään Ulpu tanssahtalee paikallansa ja välillä yrittää loikkia kauemmas. Tamman saa rauhoitettua juttelemalla sille lempeästi sekä yksinkertaisesti taluttamalla muualle.

Ulpu on hankala ratsu - se ei anna mitään ilmaiseksi vaan kaiken eteen on tehtävä töitä ja paljon! Kun tamman saa toimimaan ja kuuntelemaan ratsastajaa, saa itsestään olla erittäin ylpeä, Ulpulla ratsastaminen on erittäin palkitsevaa. Ulpun askeleet ovat hieman pomppivat ja vatsalihakset saavatkin kunnon treenin kun yrittää pysyä Ulpun askelten mukana takapuoli satulassa. Ulpun kanssa ei voi lähteä maastoon ilman toista ratsukkoa seurana ja turvana. Tammalla ei hypätä esteitä. © KK, kiitos!


© KK, kiitos! Klikkaa suuremmaksi.

Sukutaulu

      i. Platinum IV
      trak, evm
   ii. Hellraiser
   trak, evm
   iii. MeToYou
   iie. D'Angleterre
   ie. Sant'Ragona
   trak, evm
   iei. Feelgood
   iee. Sant'Regatta
      e. Stanmore's Alysha
      trak, evm
   ei. Stanmore's Bad Luck
   trak, evm
   eii. Gematria
   eie. Daffodil's Whisper
   ee. Ginger-Royal
   trak, evm
   eei. Royal Touch
   eee. Dirtbag

Ei ole epäilystäkään keneltä Ulpu on perinyt vaativan luontonsa ratsuna. Tamman isä Platinum IV tunnetaan Saksassa Intermediate-kunkkuna, onhan ori kahminut useita sijoituksia ympäri Eurooppaa, jotka nekin ovat pääosin voittoja. Ratsastaessa Platinum on hyvin energinen ja saikin kouluttajansa lähes hulluuden partaalle, mutta tässäkin nähdään kuinka kova työ palkitaan. Ori aloitti kilpauran varsin myöhäisellä iällä ja vaikka sen kapasiteetti riittikin aina Grand Prix luokkiin asti, se ei koskaan kerännyt menestystä Intermediatea korkeammalta. Luonteeltaan muuten hurmaava Platinum on myös suosittu siitosori etenkin Saksassa.

Hellraiser on ulkonäöltään lähes identtinen poikansa Platinumin kanssa. Suvussa kulkee vahva luusto ja lihaksisto sekä upean syvä ruskea väritys. Hellraiser tunnetaan I-palkinnon kantakirjaorina joka on todistetusti myös erinomainen periyttäjä. Jälkeläisiä orilla ei kuitenkaan ole paljoa ja sen siitoskäyttö on rajattu Saksaan. Hellraiserin nimi on siis hyvin harvinaista herkkua trakehnerin sukutaulussa. Luonteeltaan ori on perusmukava ja hyvätapainen sekä herrasmies joka ei tekisi pahaa kenellekkään. Nykyään ori viettää ansaittuja eläkepäiviä yksityishevosena Itä-Saksassa.

Hellraiserin isä MeToYou oli itävaltalainen vaativan tason kouluratsu joka menehtyi 2003 vanhuuden tuomiin vaivoihin. Mitään merkittäviä meriittejä ei hevonen elämänsä aikana niittänyt vaikka olikin pienen kylän paikallinen nähtävyys. Kukapa ei mielellään katselisi sysimustaa ja lihaksikasta oria kesälaitumella joka riehuu kuin tornado. Luonteeltaan MeToYou olikin varsinainen aikapommi ja arvaamaton käsitellä. Ratsuna sen luonne muuttui aina täysin leijonasta lampaaksi mihin varmasti vaikutti sen perimmäinen nöyryys ja kunnioitus.

D'Angleterre on historiikiltään pitkälti hämärän peitossa. Kuitenkin tiettävästi tämä italialaissyntyinen trakehnertamma keräsi myös voittoja kouluratsastuksessa vaativissa luokissa. Varsoja ei tammalla ole montakaan, mutta ne muutamakin ovat kaikki kouluratsastuksen nojalla lahjakkailta mistä voimme päätellä D'Angleterren tulevan lahjakkaasta koulusuvusta. Hellraiser onkin hyvä esimerkki.

Sant'Ragona on vähintään yhtä menestynyt kouluratsu kuin Platinum. Grand Prix- tason tamma ei ole rakenteeltaankaan turha susi mikä on tehnyt siitä Euroopassa paljon käytetyn siitostamman. Kuitenkaan Sant'Ragona ei ole mikään massanimi vaikkakin suht. yleinen trakehnersuvuissa. Kasvattajat ovat kuitenkin käyttäneet orina suvultaan enemmän tuntematonta tapausta mikä on tehnyt jälkeläisistä haluttuja. Luonteensa puolesta tamma on täysi kymppi ja luotettava myös kokemattoman ratsastajan alla.

Feelgood tiedettiin yleisnerona joka loisti lajissa kuin lajissa. Koulutustasoltaan se taittoi vaativa B:n kouluohjelman, hyppäsi 130 cm ratana ja maastossa metrin verran, olipa tilillä myös KTK-II palkinto. Monitoimihevonen syntyi ja kuoli Saksassa kenttäonnettomuudessa kuitenkin jo kunnioitettavassa iässä. Jälkeläisiä ori jätti Sant'Ragonan lisäksi kuusi jotka kaikki elävä tiettävästi Saksa-Englanti akselilla. Kymmpisluontoista hevosta jäi suremaan koko eteläisen Saksan hevosihmisjoukkio.

Sant'Regatta oli nimekäs siitostamma jonka jälkeläisiä nähdään tänäkin päivänä ympäri Eurooppaa sekä USA:ssa. Energistä ja 100 prosenttisesti puhdasta trakehnervoimaa sisältävä Sant'-suku on peräisin italialaiselta siittolalta joka asetti tavoitteet korkealle luoda linjaa suvulle josta tulee maankuulu. Linjaukseen käytettiin vain yksinkertaisesti parhaita yksilöitä, voimme siis vain kuvitella Regattankin tähdekkyyden. Tamma olikin Grand Prix- ratojen ennakkosuosikki.

Ulpun emä Stanmore's Alysha ei ole sekään hevonen jota ei olisi syytä mainita. Mainetta ja kunniaa tamma on niittänyt etenkin Grand Prix- radoilla menestyen erinomaisesti myös Intermediate-luokissa. Tummaruunikko ja sirorakenteinen Alysha kantakirjattiin Saksassa I-palkinnolle juuri ennen kuin se astutettiin Platinumilla. Ulpun lisäksi tammalla ei ole kovinkaan montaa jälkeläistä sillä siitoshevosta Alyshasta ei ole koskaan suunniteltu vaikka se onkin suvullisesti hieno hevonen ja edellytykset jalostustoimintaan ovat ensiluokkaiset.

Stanmore's Bad Luck syntyi, asui ja kuoli samalla tallilla kuin Alysha. Bad Luck tunnettiin Saksassa perushyvänä ja menestyvänä kilpa- ja siitoshevosena. Tähtiin asti Bad Luckin kanssa ei ole ikinä tavoiteltu eikä orilla välttämättä olisi niin hyviä resulssejakaan. Maailmalla GP-luokkia kiertänyt ori on myös kantakirjattu III-palkinnolle. Orin varsoja löytyy etenkin Etelä-Saksasta paljon. Tai no, paljon ja paljon, isolta määrältä se tuntuu kun kaikki ovat asettautuneet samalle alueelle.

Alyshan suvun kirkkain tähti saattaa hyvinkin olla emänisänisä Gematria. Englantilaissyntyinen ori ei uransa aikana loistanut vain kouluratsastuksessa vaan yhtä lailla myös esteillä sekä näyttelykehässä. Maailmanlaajuista mainetta niittänyt Gematria ei ole ulkonäöltäkään todellakaan paha tapaus; ruunikko ori on aina saanut tunnustusta erinomaisesti sukupuolileimasta mikä varmasti kertoo teille jo kuinka ylväs komistus on kyseessä. Gematria oli aikansa sankari ja elää yhä ihmisten muistoissa ja tämän päivän menestyneimpien trakehnerien sukutauluissa.

Amerikkalainen Daffodil's Whisper syntyi kilparatsastajan yksityishevoselle. Tammasta ei ikinä povattu kuuluisaa kilpahevosta, päinvastoin se on oikeastaan aina toimittanut harrastehevosen virkaa. Kuitenkin ulkonäöltään kaunis ja luonteeltaan hellyyttävä hevonen oli varsasta asti kylän asukkaiden suosikki joka sai kesäisin ohikulkijoilta porkkanoita ja muita herkkuja laitumelle. Whisperillä ei ole menestystarinaa eikä sankarillista taustaa, tämän tamman aarre on aivan toisesta ulottuvuudesta mitä ei välttämättä voi edes ymmärtää ennenkuin sen itse kokee.

Emänemä Ginger-Royal on saksalainen tumma kaunotar joka sai rakenteeltaan ja sirolta olemukseltaan myös tunnustusta, mistä kertoo KTK-I palkinto. Kouluratsastuksessa Grand Prix- tasolla voittoja kerännyt trakehnertamma on myös isokokoinen, korkeutta on kertynyt huimat 174 cm. Ginger osaa kuitenkin hallita pitkän hintelät jalkansa erinomaisesti, onhan se kisojen ennakkosuosikki ja mikä parasta, hyvin usein tamma myös täyttää odotukset. Luonteeltaan tamma on hyvin energinen ja menevä, käsittelijältä ja ratsastajalta vaaditaan taidon lisäksi pitkää pintaa ja ehkä jonkinlaista huumorintajua.

Royal Touch on myös aika koristeellinen nimi trakehnerin sukutaulussa. Valjakkoajossa taitonsa todistanut ori oli luonteeltaan lauhkea kuin lammas ja soveltui erinomaisesti myös parivaljakkoon. Loppujen lopuksi ori kuitenkin ruunattiin vaikkakin hyvin myöhäisellä iällä. Kyseessä oli omistajan jonkinlainen periaatekysymys mikä puhutti hevospiirejä paljon. Kuitenkin Royal Touch ehti jättää jälkeensä muutaman varsan joita ori - tai siis ruuna - periyttikin upeasti sekä valjakko- että kouluradoille.

Vai että Dirtbag? Yleinen, mutta aina yhtä ihastuttava nimi kun sen osaa yhdistää hevoseen. Dirtbag on jo pelkän sukunsa puolesta kuuluisuus, tamma itse ei ole koskaan tehnyt juuri mitään merkittävää jos ei lasketa useampia voittoja Grand Prix- luokista. Hevosen suku on jalostettu pitkältä tarkalla kaavalla eikä lopputulosta voi kun ihailla. Väriltään tamma on rautias ja rakenteeltaankin täysi kymppi. Sukuselvityksen on kirjoittanut Cery.

Jälkeläiset

trak-t. Sateen Sharada s. 12.07.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Slapshot
trak-t. Sateen Raspberry s. 29.08.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Lovekorn
trak-t. Sateen San Mariela s. 17.09.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä San Barbados
trak-o. Regndamms Legnum s. 13.11.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Maserati
trak-o. Diamonddreams s. 02.06.2010 isä Texas Suicide

Kilpailutulokset

46 KRJ-sijoitusta + 0 CUP-sijoitusta

07.09.2010, Västerby, Grand Prix > 1/99
01.09.2010, Pro Dressage, Grand Prix > 6/50
30.08.2010, Elgwir Arabians, Grand Prix > 8/65
05.09.2010, Cheval Delamer, Grand Prix > 6/60
04.09.2010, Kingston Gård, Grand Prix > 3/40
02.09.2010, Corona Dressage, Grand Prix > 4/30
08.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 5/30
08.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
09.09.2009, Ramones, Grand Prix > 4/30
09.09.2009, Ramones, Grand Prix > 3/30
09.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 5/30
10.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
10.09.2009, Ramones, Grand Prix > 4/30
10.09.2009, Ramones, Grand Prix > 1/30
11.09.2009, Ramones, Grand Prix > 3/30
11.09.2009, Ramones, Grand Prix > 1/30
11.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
11.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 2/30
12.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
12.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 2/30
13.09.2009, Ramones, Grand Prix > 1/30
13.09.2009, Ramones, Grand Prix > 3/30
14.09.2009, Ramones, Grand Prix > 1/30
14.09.2009, Ramones, Grand Prix > 4/30
14.09.2009, Ramones, Grand Prix > 1/30
14.09.2009, Ramones, Grand Prix > 2/30
14.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
14.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
15.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
15.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
16.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 2/30
16.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
17.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
17.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
18.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 5/30
20.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 1/30
21.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
22.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 3/30
22.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 5/30
22.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 1/30
23.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 1/30
25.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 5/30
25.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 4/30
26.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 2/30
26.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 2/30
27.09.2009, Sadelampi, Grand Prix > 1/30

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.11.2009 - Olen ajatellut astuttaa Angeldreamsin lähiaikoina jotta talliin saataisiin ensi kesäksi muutama varsa. En vain millään keksi tammalle sopivaa oria, ehkäpä jatkan etsimistä vielä, onhan tässä hyvää aikaa.

30.10.2009 - Ulpu palkittiin juuri hevostammojen kantakirjaustilaisuuden parhaimpana tammana! Tamma sai 77 pistettä ja osoitti olevansa hieno muidenkin kuin omistajansa mielestä. Tamma on saanut myöskin VNT näyttelyistä SUPREME-arvonimen. Olemme jatkaneet kilpailemista porrastetuissa koulukilpailuissa ja tamma on edennyt jo tasolle 3.

28.10.2009 - Ulpun kanssa ollaan valmistauduttu hirvittävällä kiireellä kantakirjaustilaisuuteen, tammaa on treenattu selästä käsin sekä maasta käsin jotta se saataisiin esiintymään juuri niin upeasti kuin se kotitallin tarhassakin keikaroi. Onneksi kantakirjaustilaisuudet pidetään omalla tallilla, ei ole pitkä matka tilaisuuteen.

20.10.2009 - kouluvalmennus, valmentaja: bill
Ulpuksi kutsuttu tamma vaikutti hieman huvittuneelta kun aloititte alkuverryttelyn kentällä. Neitokainen ei välittänyt lainkaan, vaikka syystuuli hieman riuhtoikin puita ja sai ne kahisemaan mörkömäisesti. Alusta asti otit tamman hyvin avuille ja istuit mainiosti tamman selässä, vaikka näkikin, ettei se ollut helppoa. Vielä kurjempia harjoituksia oli kuitenkin tulossa: koska olette menestyneet hienosti kilpailuissa ja siitä päätellen varmasti osaatte asianne päätin, että tänään harjoiteltaisiin pikkuseikkoja: askellajien kokoamisia, temponvaihteluita ja sen sellaisia aina hiomista kaipaavia asioita. Sait Ulpun mainiosti koottua ja tamma työskenteli hienosti ja kokonaisvaltaisesti. Pyysin teitä esittämään parhaan lisätyn ravinne. Tamma kulki upeasti, mutta huomasin, ettei askellaji ollut sinulle helppo istua. Kun ravit ja laukat sujuivat, ja sait koottua tai pidennettyä askellajeja vaikka ajatuksella, siirryimme harjoittelemaan laukanvaihtoja. Jostain syystä esitit hieman hätäiset ja epäselvät avut Ulpulle, joka kiukustui moisesta käyttäytymisestä, eikä toiminut niin kuin GP-tason hevosen olisi suonut. Muutaman kerran ja tarkkojen apujen jälkeen Ulpu tanssahteli kauniisti ja esitti laukanvaihdot askeleessa. Hienoa työtä.

17.10.2009 - Ilmoitin Angeldreamsin tänään kantakirjattavaksi! Toivottavasti tamma käyttäytyy hyvin ja saan sen esitettyä hyvin tuomareille. Olen vienyt Ulpun nyt kolmesti näyttelyihin, ensimmäisellä kerralla se oli luokkansa toinen, mutta kahdella jälkimmäisellä kerralla se on luottanut koko näyttelyn! Tammalle on myönnetty VNT alaisista näyttelyistä arvonimi Supreme.

10.10.2009 - Yhteistyö Angeldreamsin kanssa on ollut aivan mieletöntä, tamma toimii kilpakentillä kuin unelma, jättää jälkeensä hienoja varsoja ja pärjää näyttelyissä! Ulpu on saattanut maailmaan nyt kolme hienoa tammavarsaa, yksi varsoista on kantakirjattava ja kaikki varsat ovat jo aloittaneet kilpailemisen!